Jest beta na PC, gram od dziś, pomęczyłem dwie godzinki i będzie naprawdę dobra gierka, z początku ciężko było się połapać o co biega, ale druga potyczka i wszystko wiadomo. Główny punkt programu do punkty z których pobieramy kasę, nasza baza wypadowa daje tylko jednego dolara, a z każdego punktu wychodzą 3 ciężarówki z trzema dolarami na pokładzie, przejmowanie tych punktów jest więc ważne, coś jak w Warhammer DoW. A reszta to oczywiście pokonanie przeciwnika. O ile te pierwsze potyczki wyglądają fajnie i rozgrywka jest dobra to widać uproszczenia, to nie Total War, gra stawia oczywiście na taktykę, ale jaki RTS tego nie robi
? Gra jest szybka, trzeba umiejętnie kontrować poczynania przeciwnika, mapy są duże więc i trzeba wysyłać jednostki z rozwagą, no i zasięg broni jest konkretny, na nic 50 żołnierzy jak z bardzo daleka nawala do nich jeden czołg. Grafika może byc, przejścia między trybem taktycznym a rozgrywką są bardzo płynne. Minus taki że z bliska szału nie ma, a i animacje nie są najlepsze, po Company of Heroes gdzie potyczki wyglądają konkretnie, tutaj dostajemy jednostki gubiące się w śród płotków i drzew. Interfejs nie jest skomplikowany więc na konsolach w grę będzie grało się naprawdę dobrze :]
Wiadomość scalona: Marca 22, 2010, 21:29:37 pmNajfajniejsze w tej grze jest to że nie trzeba zdobywać bazy wroga aby wygrać pojedynek, można bronić się cały czas, a w rezultacie zobaczyć napis Victory. Potyczki są na czas ( nie wiem czy bez też są, jeszcze w takie nie grałem ) a podczas gry dostajemy punkty, tak więc broniąc się przed kolejnymi falami wroga, niszcząc cały czas jego jednostki można skutecznie wygrać mecz, przez ostatnie kilka potyczek tylko tak wygrywałem.