Gram w wersje PC właśnie (obiecywałem sobie, że kupię jak stanieje, ale nie dałem rady. Za bardzo lubię serie GRID).
Po wieeeeeelu problemach z kompatybilnością i zabawą ze sterownikami i bugami udało mi się w końcu komfortowo odpalić grę STABILNIE!.
Podpiąłem kierownice do PC podłączyłem go do TV i zacząłem grać. I wiecie co? Tak POWINIEN wyglądać GRID 2. Jeżeli ktoś lubił GRID'a 1 to niech tę część kupuje w ciemno. Model jazdy jest bardziej realistyczny dalej zręcznościowy, ale samochody już się nie ślizgają jak głupie. Pod tym względem to nawet lepiej niż GRID 1 jest. AI dalej jest zajebista, przechodzę kampanię na HARD nawet kosztem frustracji, że nie mogę ukończyć wyścigu, ważna jest radocha i wyzwanie z wyścigu
Graficznie jest ok... Nie jest to rozpiernicz jakiś, gra praktycznie wygląda jak GRID 2.
I najważniejsze, wiele osób będzie pytać o to
Moim zdaniem DRIFT jest tak samo zajebisty jak w GRID 1
Powrócił w mega formie, jest trochę trudniejszy, bo auto nie ma sztucznie wymuszonego poślizgu jak w jakimś undergroundzie
Ale satysfakcja jest. Do tego cała forma jest bardziej "autentyczna"
Z minusów mogę podać tylko brak wersji na PS4 oraz brak PIT STOPÓW, które mocno by urozmaiciło rozgrywkę. Zwłaszcza, że dali opcję w poziomie trudności zwiększenia długości wyścigów. (Koniec z wyścigami na 3 okrążenia maks) można naprawdę SPORO go wydłużyć.