Autor Wątek: UFC 2009 Undisputed  (Przeczytany 19401 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
Odp: UFC 2009 Undisputed
« Odpowiedź #120 dnia: Maja 26, 2009, 12:32:47 pm »
Przejdź tutotrial i będziesz wszystko wiedział ;)

właśnie jestem w trakcie:)

SZKoDnik_PL

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #121 dnia: Maja 27, 2009, 02:53:33 am »
A uzywacie ktorychkolwiek combosow z Combo listy ?
Albo czy macie jakies swoje akcje ,ktore powtarzacie dosc czesto ?
Ja czesto robie (Kickboxing) :

KW~TR~KW~L1+O lub samo KW~L1+O

Side Step O i zaraz L1+O lub L1+X lub L1+TR

L2+O~L1+O (to szczegolnie czesto wchodzi po kilku kopnieciach w nogi)
PSN: SZKoDnik_PL
XBL: SZKoDnikSC

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #122 dnia: Maja 28, 2009, 09:18:23 am »
ja jak gram z ziomkami to raczej wciskanie wszystkiego co popadnie i to jak najszybciej. VF to nie jest i niestety jak tylko próbuję coś zrobić/zakozaczyć to przeciwnik w stylu "wciskam wszystko" już mnie ma na glebie:/
może trochę praktyki jeszcze i będzie lepiej...

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #123 dnia: Maja 28, 2009, 10:24:01 am »
Czyli strerowanie po chuju?? Tak myślałem :sad: Szkoda demko sie nawet fajnie zapowiadało :cool:

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: Maja 29, 2009, 08:52:54 am »
Jak ktoś naciska wszystko co popadnie to sprowadzam go do parteru i tam wykańczam albo robię mu "chwyt",jeśli ktoś nie wie jak z niego wyjść to już po nim ;)

El_Toro

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #125 dnia: Czerwca 10, 2009, 15:34:05 pm »
Bosh gierka jest fajna i grywalna ale online jest na maksa SQRWIONY ! No już nie mówie o lagach (mam 6Mbit/s) bo z tym dałoby się życ ale ludziki po przegranej walca zwyczajnie wychodzą z meczu bez żadnych konsekwencji ! Nosz qrwa mać jak tak można ! Powinni coś z tym zrobić bo ludzie nabijają ranking na noobach którzy o tym nie wiedzą a oni zwyczajnie opuszczają mecz bez żadnych konsekwencji ! No jaki w tym sens ? Mając marny 6lv powaliłem gościa na 64lv i to przez submission a on co ? Prostacko opuszcza mecz i nie zalicza mi zwycięstwa... No tragedia nie ma sensu w to grać, jedynie ze znajomymi.

tjeRy

• Towarzysz
« Odpowiedź #126 dnia: Czerwca 10, 2009, 16:18:59 pm »
s00s pisząc takie głupoty wprowadzasz ludzi w błąd, jeśli nie potrafisz grać to lepiej nic nie pisz.

@Cancer
sterowanie jest świetne, powiedziałbym wręcz, że idealne zarówno w stójce jak i w parterze, a o tym, że wciskanie wszystkiego co popadnie daje lepsze efekty niż granie z głową w ogóle zapomnij, bo to jedna z większych głupot jakie w życiu słyszałem. ta gra jest wręcz wzorcowym przykładem tego, że aby wygrać potrzeba dużooo skilla i taktycznego myślenia, maszowanie przycisków=natychmiastowa porażka. maszera wystarczy spokojnie blokować i kontrować(bądź trzymać na dystans i pozwalac mu sie "wymachać"), bezsensowne zadawanie ciosów bardzo szybko powoduje, że stamina spada bardzo nisko, a wtedy jeden mocny strzał i maszera nie ma.

wkleje tu moją wypowiedź o ufc z innego forum, bo nie chce mi sie tego jeszcze raz pisać:

tu jest świetny poradnik odnośnie gry w parterze http://www.gamefaqs.com/console/ps3/file/949119/56689
co do tych szybkich KO to, tak jak już ktoś wcześniej napisał, wszystko zależy od staminy(w opcjach można włączyć pasek staminy). przykładowo klinczujemy(muay thai klincz) Shogunem Liddella i dajemy kilka kolan pod rząd, Chuck traci stamine, ale my też po tej serii kolan przez pewien czas jestesmy wykonczeni poki pasek staminy sie nie zregeneruje(wymaga chwili odpoczynku), dlatego też w tym momencie, mimo że to my nawalaliśmy ostro Chucka, wystarczy jeden jego mocny cios i papa. stamina odgrywa najwżniejszą rolę, zarówno przy KO jak i przy submission. chociaż oczywiście może się zdarzyć sytuacja, że nadziejemy sie na potęzną bombe i wtedy nawet z całkiem wyskoką staminą może być po walce(zwłaszcza kiedy przeciwnik złapie nas tą bombą w momencie zaraz po naszym nietrafionym ciosie bądź, co jest najgorsze dla nas w skutkach, w momencie kiedy to my probujemy zadać cios i dokładamy naszą siłę do ciosu przeciwnika). nie wiem czy wszyscy wiedzą, że jest też możliwość cancelowania ciosów i robienie dzięki temu zmyłek wykonuje sie je przez wciśnięcie bloku zaraz po naciśnieciu przycisku odpowiadajacego za dany cios. co do low kicków to oczywiście zabierają one staminę, ale oprócz tego sprawiają, że przeciwnik staje się wolniejszy i przede wszystkim, że jego uderzenia zadawane nogami stają się słabsze. ogólnie to gra jest świetna, bardzo, ale to bardzo taktyczna. ważne jest też dobieranie sobie odpowiedniego zawodnika pod przeciwnika(styl walki, statystyki).

tu przykład walki tak całkiem całkiem(bliżej im do średnio niż do dobrze) grających kolesi:
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2009, 16:27:45 pm wysłana przez tjeRy »

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #127 dnia: Czerwca 10, 2009, 16:51:32 pm »
 Dzieki tjeRy + :cool:  Miałem, ja kupić w preoderze ale nic nie było wiadomo o systemie walki i nie chciałem sie denerwowac po zakupie bubla. Dopiero recenzja w Neo+, przekonała mnie do zakupu, ale po premierze gierka zdrożała :shock: a ja nic tak nie lube jak tracic glupio kasy(lepiej piwo wypic) wiec czekam az stanieje. Chociaż...

El_Toro

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #128 dnia: Czerwca 10, 2009, 21:58:42 pm »
Pisząc swojego poprzedniego posta odnośnie gry i wrażeń z trybu online, nie zauważyłem że jest w dziale PS3. Dlatego zapytowuję was drodzy bracia czy w wersji na PS3 też tak laguje i czy jest możliwość czitowania z wygranymi jak na x0 (w sensie wychodzenia z meczu) ? Strasznie mnie to irytuje i jestem gotów zamienić sie z kumplem za PS3 tylko po to aby pograć z godnymi przeciwnikami online.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: Czerwca 11, 2009, 10:30:50 am »
Ja jadę po tą grę w sobotę na katowicką giełdę, ktoś wie jak tam stoi, bo będę robił zamianę na CoD WaW?

Dla mnie ta gra jest tak jak wspomniał TjeRy idealną grą o UFC(no mogą jeszcze dopracować detekcję kolizji i większe odczuwanie impetów ciosów, tu niestety impet ciosów widać tylko przy zbliżeniach..). Gra jest dla mnie lepsza niż FN4(taką mam opinię po obu demach). :)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2009, 10:41:17 am wysłana przez Unlimited »

El_Toro

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #130 dnia: Czerwca 11, 2009, 11:59:22 am »
Eeee no z tą idealną grą o UFC to lekka przesada jeśli ktoś interesuję się MMA/UFC. Jest jednak troche mało zróżnicowana pod względem ilości stylów itp, areny wyglądają biednie na maksa, ogolnie cała prezentacja meczu do FN4 sie nie umywa. Tryb kariery wciąga ale technicznie troche posysa, w kólko loadinki, autosave po 5 razy, loading, sparing, loading, jakiej nudne maile których nawet nie chce się czytać. Tutaj można było jeszcze wiele zrobić. Ale wiadomo to są mniejsze czy większe drobiazgi, byłaby naprawdę świetna gra gdyby nie skopano online. A tak pograsz w karierę, zrobisz kilku zawodników itp ale jęsli nie masz znajomych z którymi mógłbyś grać to gra idzie na półkę bo w online to szkoda sie wqrwiać.

tjeRy

• Towarzysz
« Odpowiedź #131 dnia: Czerwca 11, 2009, 12:42:52 pm »
@Cancer spoko:)

to wychodzenie z gry, kiedy ktoś przegrywa bez zaliczania muporażki nie tylko Ciebie wku*wia, na każdym forum na to narzekają, także mam nadzieje, że THQ pójdzie po rozum do głowy i wypuści niebawem patch, który naprawi tą głupotę.

co do ilości stylów to moim zdaniem wcale nie jest ich zbyt mało. duże zróznicowanie stylów to było w latach 90. jak UFC miało swoje początki, było karate, kempo, a nawet bralo w nim udział zawodnicy sumo. obecnie wszyscy zawodnicy w mniejszym lub wiekszym stopniu trenują tak samo, nie ma już specjalistów tylko od stójki bądź tylko od parteru, nie ma zawodników którzy potrafią tylko kopać, a nie potrafią boksować, także walka praktycznie ogranicza się tylko do stylów zawartych w grze, czyli wrestlingu, judo, BJJ, kickboxingu, boksu i muay thai. zresztą to nie jest tekken, gdzie każda postać ma inne ciosy, pooglądaj sobie walki UFC/PRIDE, w grze zawarta jest znakomita wiekszość ciosów i technik używanych przez zawodników w rzeczywistości(oczywiście nie ma kopnięć w głowę leżącego/klęczącego przeciwnika i stompów, czyli naskakiwania na leżącego, bo to było dozwolone tylko w PRIDE).
z siła ciosów tez sie nie zgodze, moim zdaniem jest oddana bardzo dobrze i realnie, uderzenie w rekawicy, którą używają zawodnicy UFC nie musi być tak silne jak w bokserskiej żeby nokautować, w tym wypadku też odsyłam do obejrzenia walk UFC, popatrzcie na nokauty, często się zdarzają po wydawałoby się wcale nie mocnych(ale oczywiście też nie słabych, po prostu po takich jak w grze, realnych, a nie jakichś super hiper ciosach, co posyłają zawodnika w trybuny) uderzeniach: 

a tak btw. to gra dopiero pokazuje jaka jest świetna po spędzeniu z nią +10-15h, jak poznamy taktyki, mechanikę gry, co od czego zależy(np. uderzenia w głowe się kumulują i jeśli czesto zbieramy uderzenia na głowe, to w końcu któryś cios pośle nas na deski, nawet jeśli mamy wysoką staminę),dokładnie wszystkie chwyty i techniki, jak opanujemy dokładnie walkę w parterze(wszystkie przejscia z pozycji do pozycji, blokowanie, przyklejanie sie do przeciwnika, reversale, submission), jak sie nauczymy wykorzystywac przewage naszego zawodnika, specjalne dla jego stylu ciosy i signature transitions.

w ogóle nie mogę wyjść z podziwu jak swietnie udało im się oddać znaczenie poruszania się po ringu, trzymanie przeciwnika na dystans zawodnikiem z dużym zasięgiem, dązenie do walki w bliskiej odległości i klinczu zawodnikiem muay thai. coś niesamowitego.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2009, 13:06:39 pm wysłana przez tjeRy »

El_Toro

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #132 dnia: Czerwca 11, 2009, 13:33:31 pm »
No ogólnie zgadzam się z tobą, jestem fanem UFC od 99 roku więc wiem coś na ten temat. Mimo wszystko przydałoby się nieco poszerzyć wachlarz umiejętności poszczególnych zawodników bo tutaj wszyscy walczą mniej więcej tak samo + różnica w prędkości i zasięgu (oczywiście mowa o tych samych stylach). Oby patch wyszedł i wywalił tych cziterów bo teraz to nawet raportować ich nie ma jak chyba, że zapamięta sie jego nick a to jest upierdliwe ;/ Całe szczęście jest jeszcze garstka tych uczciwych osób które pomimo porażki jeszcze są w stanie pogratulować wygranej i podziekować za dobrą walkę.

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #133 dnia: Czerwca 11, 2009, 13:34:00 pm »
Ja mam takie pytanko. Gdzie można pooglądać walki UFC bo na YT ich nie ma. Jedynie jakieś krótkie urywki itp.

El_Toro

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #134 dnia: Czerwca 11, 2009, 13:44:11 pm »
Jeśli masz premium na rapidzie to mam jedno miejsce gdzie są wszystkie gale UFC od 1 do ostatniej :) Streamow nie szukałem wiec jeśli ktoś zna to też chętnie sprawdzę.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #135 dnia: Czerwca 11, 2009, 13:48:59 pm »
Jak możesz to podeślij mi link na PW do tego miejsca skąd mogę je pobrać.

tjeRy

• Towarzysz
« Odpowiedź #136 dnia: Czerwca 11, 2009, 13:51:39 pm »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #137 dnia: Czerwca 11, 2009, 13:58:53 pm »
Dzięki. +

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #138 dnia: Czerwca 26, 2009, 22:39:14 pm »
Da się w tej grze robić uniki jakoś?
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #139 dnia: Czerwca 27, 2009, 11:56:38 am »
Szybkie podwójne wciśnięcie kierunku :)

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #140 dnia: Sierpnia 06, 2009, 14:02:18 pm »
Co dał ten patch?? Lagi jak byly tak sa, myslałem ze to poprawią a tu dalej gra online to loteria:x 

North

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #141 dnia: Sierpnia 07, 2009, 10:58:25 am »
Panowie, jak w UFC zrobić uderzenie z backhandu?  Chodzi o to :)

Coś mi nie może wyjść K.O. w mniej niż 20 sekund. Zawsze jest coś ponad to, a spekuluję, że tym właśnie ciosem uda mi się to wykonać.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #142 dnia: Sierpnia 07, 2009, 11:15:54 am »
Overhand=L1+trójkąt (lewa ręka) Ale trzeba mieć niesamowicie dużo szcześcia aby tym KO zrobic. Po prostu podbiegaj  i wal ze wszystkiego co silniejsze i w koncu wejdzie. Mi sie udało w 8sek Andersonem Silva po dwóch ciosach.