Genialna gra nie ma co.
Z dodatków do jedynki dużo bardziej podoba mi się Opposing Force, Blue Shift jest imo lekko nudnawy i trochę za krótki.
Jesli o dwójkę chodzi to mógłbym wypisywać ochy i achy godzinami, jak dla mnie to najlepsza strzelanina ze wszystkich jakie kiedykolwiek powstały, a klimatem, lokacjami(!), i piękną(prawie że fotorealistyczną)oprawą zjada na śniadanie wszystkie FarCry'ie, Doom'y, Riddicki i inne(nie mówie że one są słabiakami bo to też świetne tytuły ale jednak HL2 jest dla mnie numerem jeden).
Episode One też jest super ale niestety cholernie krótki i na dłuższą metę nie wprowadza nic nowego oprócz lokacji, bo przeciwnicy itp zostali tacy sami.
Teraz czekam na Episode Two, a z tego co pokazują filmiki z Gameplay'u zapowiada się niezła masakra
.
Jeszcze odnośnie HL2, to ja także bardzo lubię przechodząc wszystko powoli zwiedzać(szczególnie te wszystkie miejscówki podczas przeprawy samochodem) i najlepsze jest to że za każdym razem można znaleść coś nowego, nawet jeśli to malusieńka pierdółka ale jednak.
Fizyka to też kupa zabawy, pamiętam jak kiedyś siedziałem chyba ze 15 minut na placu zabaw albo wkurzałem strażników i mieszkańców city 17 rzucając w nich butelkami, śmieciami i innymi rzeczami
I mógłbym jeszcze pisać, pisać i pisać, seria HL rządzi, a dwójka szczególnie