Gierka zbiera dobre oceny:
85% na gamerankings, 9 na gamespot, gt 8.2, ign troche gorzej bo 7.8
Bede musial looknac ta gierke, podoba mi sie caly bajer z ciachaniem meczem, choc te minigry typu malowanie czy koszenie trawnikow juz troche gorzej... Tylko ciekawi mnie jak dziala system walki na miecze, co chwila widzialem na filmikach pojawiaja sie takie wkurzajace strzalki na przeciwnikach, da sie to wylaczyc ? Jak duzo atakow-machniec rozpoznaje gra? Napisz cos wiecej o walce rav04 plz
Mini-gry są krótkie, nie dłuższe niż 2-3 minuty i są całkiem przyjemną odskocznią od głównej gry.
Rozgrywka jest bardzo schematyczna, wygląda następująco:
Robisz mini-grę, koszenie trawy itp, dostajesz za to małą ilość kasy. Oprócz tego dostajesz możliwość wykonania jakiegoś zadania za grubszą kasę (np. zabić 100 przeciwników w 4 minuty, zabić określoną osobę nie zabijając strażników).
Gdy już uzbierasz określoną ilość kasy + kasę na upgrade'y, zrobisz upgrade broni i swoich umiejętności to wpłacasz pozostałe pieniądze na konto organizacji za możliwość uczestniczenia w rozgrywce. Po tym dostaje lokalizacje kolejnej walki i wybijasz przeciwników miedzy tobą a bossem. I tak w kółko
Walka wygląda inaczej niż wszyscy sobie wyobrażają (w tym ja), ale sprawdza się rewelacyjnie. Mieczem/Kataną machasz wciskając przycisk "a", gdy już prawie pokonasz przeciwnika pojawia się "strzałka na przeciwniku". Gdy wykonasz ruch w kierunku strzałki wykańczasz przeciwnika (najczęściej rozcinając go, lub coś mu odcinasz). Tych strzałek nie da się wyłączyć, ale uważam że nie ma po co. Zastosowany system dla mnie sprawdza się rewelacyjnie. Gra nie rozpoznaje żadnych "ataków-machnięć", wszystko odbywa się za pomocą przycisku "a" i machnięć padem w kierunku strzałki. Możesz też ogłuszyć przeciwnika i wtedy wykonać jakiś rzut czy inny "zapaśniczy" chwyt przyciskiem "b" (kto oglądał "Nacho libre" ten wie). Jest jeszcze parę atrakcji ale nie mam zbytnio czasu, dlatego postaram się wrzucić skan instrukcji. Tam jest wszystko dobrze wytłumaczone