dobra, po bardzo slabych opiniach graczy bardzo dlugo nie moglem sie wziac do wyprobowanie nowej odslony jednej z moich ulubionych serii, ale patrze na oceny prasy - to jest bardzo dobrze. No wiec odpaliłem.
Grafa imo ładna - daleka widoczność, modele samochodow sa w porzadku, filtr troche chyba faktycznie za ciepły - parallel lines kolorami sie bardziej zblizal rzeczywistosci... Co mi sie BARDZO podoba to 60 fps! 0 chrupniec!! driver 3 i PL chrupaly przy wiekszych zadymach mocno + straszyly tym pop-outem obiektow (czy jak to sie tam fachowo nazywalo
). Tutaj technicznie jest jak na ogromne miasto fajnie.
Model jazdy w stylu driver'owym, chociaz ciezej utrzymac kontrole niz w PL, gdzie byl - uwazam - swietnie wyważony. Na poczatku obijalem sie jak glupi, ale mozna sie przyzwyczaic i potem juz całkiem ładne drifty mi wychodziły.
Denerwuje mnie mocno kamera zza samochodu, jest za bliska... Tę od wewnątrz traktuję jako bajer, bo mysle malo praktyczna w takich zmaganiach bedzie. Zza zderzaka standard, czyli do drivera moze byc bardzo pomocna.
Za duzo tez IMO jest samochodow na ulicach, nie w sensie braku realizmu, ale w sensie praktycznym - ciezko sie utrzymac nie uderzajac w ktorys kiedy za nami gna policja.
Licencjonowane fury? Fajnie zobaczyc znaczek Audi, ale na mnie to wrazenia nie robi :p
Bajer shift, do ktorego bylem bardzo sceptycznie nastawiony, w praniu nie wychodzi tak źle... Podoba mi sie ze w trakcie wybierania nowego wozu, rozgrywka dalej sie toczy w mocno zwolnionym tempie. Gorzej ze z powrotem do korzeni zostal ucięty przeciez ogrom gry z PL - bieganie, ostrzeliwanie aut, robienie zadymy... Boje sie ze ta rozgrywka szybo znudzi, taki test drive sie zrobil, a nie Driver ktory dzielnie walczyl z GTA.
Podsumowując - szkoda ze reflections tak usilnie chcialo wrocic do korzeni. Wedlug mnie ZA usilnie, bo powrot do jedynki mnie mało jara (chociaz.. jak pomysle jak tam byly genialne poscigi...
). Chcialbym parallel lines w nowej jakości - z bieganiem, strzelaniem, pobocznymi questami, zbieraniem jakichs porozrzucanych bzdur... 60 fps'ow, bez shifta i byloby super. Wiadmo ze do gta4 gra raczej nie mialaby startu, ale driver to przede wszystkim poscigi, ktore te z gta zjadają. Przede wszystkim, ale nie IMO całkowicie.
Metamorfoza moze jest wywolana moze nowym wydawcą... kto wie czy to nie ubi tak kazało :p Grę moze kupie jak stanieje, za malo mnie jara zeby to zrobic w najblizszym czasie.
jakbym po demku mial oceniac to 7 moze by wpadło
Wiadomość scalona: Sierpnia 31, 2011, 21:25:50 pm to już nie bedzie to samo, ale miły akcent