Jeśli chodzi o mnie to kilka gier na tegorocznym E3 sprawiło, że serce zabiło mi szybciej. Zatem ten post poświęcę właśnie tym tytułom.
Przede wszystkim
Watch Dogs. Gra prezentuje się rewelacyjnie, a system rozgrywki idealnie wstrzelił się w moje gusta. Oczywiście raczej mało prawdopodobne, że jak gra wyjdzie na X360 czy PS3 to będzie wyglądać choć trochę tak jak na pokazie, ale ja czekam z niecierpliwością.
Assassin's Creed III - Ubisoft ponownie zaskoczył. Przede mną jeszcze Revelations do przejścia, ale po tym co pokazali na E3 widać, że nowy Assassin's zaoferuje wiele nowych rozwiązań. Nowe czasy i miejscówka tym bardziej zachęca.
Splinter Cell Blacklist - Conviction bardzo mi się podobało choć rozgrywka diametralnie się różniła od poprzedniczek (nie grałem niestety w pierwsze trzy odsłony
). Zaliczyłem Double Agent i w sumie jest mi obojętne czy Blacklist pójdzie w stronę poprzedniczki czy połączy oba systemy rozgrywki. Nie zmienia to faktu, że na grę czekam z niecierpliwością - choć pewnie kupię dopiero jak stanieje.
The Last of Us - gameplay mnie zaskoczył. Gra prezentuje się wybornie i jest to jeden z musthave tytułów. Bardzo ciekawi mnie jakie twórcy dadzą graczowi możliwości co do przechodzenia kolejnych etapów. Nie ukrywam, że liczę na dużo swobody i jak najmniej rynienek.
Beyond Two Souls - po rewelacyjnym Heavy Rain czekam na kolejną grę od Quantic Dream i żałuję, że nie mam PS2, aby sobie zagrać w Indigo Prophecy. W sumie nie mam nic przeciwko pokazowi QTE w grze. Jest to miła odskocznia od tego, co branża oferuje obecnie.
God of War Asciension - nowy Bóg Wojny zapowiada się na porządną produkcję. Wiadomo, że nie lada wyzwaniem jest stworzyć coś lepszego w tej materii, niż God of War III, ale jestem pewien, że Santa Monica da nam satysfakcjonującą produkcję z całą masą szczękopad momentów.
Tomb Raider - nowa Lara bardziej przypomina Drake'a, niż swój pierwowzór, ale mi to odpowiada. Rozgrywka zapowiada się znakomicie. Liczę na to, że oprócz świetnej przygody samo miejsce akcji okaże się bardzo mocnym elementem gry, gdyż ma potencjał.
Dishonored - zwiastun CGI mnie zachęcił, potem przed E3 pojawił się trailer z rozgrywki, który mnie zniesmaczył, lecz to co zaprezentowali na właściwych targach kupiło mnie i na pewno jest to tytuł, który będę miał na oku. System rozgrywki prezentuje się zacnie, a swoboda w działaniu oraz miejsce akcji mogą okazać się szczałem w szczenę, że hej!
Lost Planet 3 - w poprzedniczki nie grałem, słyszałem, że "dwójka" słaba, ale trzecia gra zapowiada się na niezły kawał kodu. Różnorodność rozgrywki od kierowaniem mechami po elementy survivalowo-horrorowe sprawiły, że czekam na ten tytuł jak na mało który. Liczę na to, że twórcy wyciągnęli wnioski i dadzą nam produkcję przynajmniej bardzo dobrą.
DmC - to jeden z tych tytułów, na które nie zwracałem w ogóle uwagi, ale fragmenty rozgrywki z E3 umieściły tą pozycję na moim growym radarze. Mechanika gry oraz to co dzieje się na ekranie kupiły mnie bez dwóch zdań. Ale ponownie jak wcześniej jestem młodym graczem i nie miałem okazji zagrać w poprzednie odsłony zatem nie mogę się tutaj odnieść do tego tytułu przez pryzmat wcześniejszych produkcji. Na razie jestem pozytywnie zaskoczony.
Fry Cry 3 - miejscówka rewelacyjna, fabuła zapowiada się na mega mindfuck, otwarty świat, ciekawy gameplay jak na FPSa no i do tego nasz kolega irokez w czerwonej koszulce. To się nie może nie udać.
Metro Last Light - przede mną jeszcze Metro 2033, ale to co zobaczyłem na E3 mnie zamurowało. Ta gra prezentuje się znakomicie pod każdym względem.