Miałem napisać pracę o języku i żargonie internetowym Holendrów, ale grupa docelowa mnie olała (grzecznie mówiąc, ich odzywki mnie całkowicie zniechęciły) więc posunę się do małego szwindla: pytania zadam Wam
Jak wyzej napisano, ankieta jest o żargonie internetowym i składa się z 4-ech pytań:
1. Które słowa (lub akronimy) żargonu internetowego używasz? Podaj 4 przykłady i ich znaczenia.
2. Które słowa (lub akronimy) żargonu internetowego były swego czasu wielkim szałem, lecz dziś się ich w ogóle nie używa? Podaj 2 przykłady ze znaczeniami i opcjonalnym wytłumaczeniem dlaczego się ich już nie uzywa (w waszym mniemaniu)
3. Dlaczego używasz żargonu internetowego? Wybierz najbardziej pasującą do Ciebie odpowiedź.
a - ułatwia mi to kontakt z innymi użytkownikami internetu
b - skraca moją wypowiedź. Zamiast pisać całych zdań, używam jednego lub więcej wyrażeń.
c - wyraża moje emocje
4. Ile masz lat? Jeśli nie chcecie pisać tego tutaj w temacie, to możecie podesłać mi pw lub napisać na maila. W pracy i wynikach ankiety będziecie całkowicie anonimowi.
Odpowiedzi bardzo proszę w jeden sposób: numer + odpowiedź. Pod odpowiedziami piszcie co chcecie (tylko bez "zmień pytania" - mają takie być).
Z góry dziękuję.
Liczę na przynajmniej 20 osób. Nie zawiedźcie mnie
EDIT: Zapomniałem dodać - nie chodzi mi o polski żargon. Chodzi o lole i inne takie, żeby dało się to upchać do pracy (w koncu holendrzy też używają angielskich meme itp.).