Sony zawiesiło poprzeczkę wysoko i ludzie spodziewali się nie wiadomo czego, podczas gdy w istocie to co zaoferowało Sony spokojnie przebija ofertę MS.
Dla mnie to co pokazali jest zajebiste:
- cena !!!
- design podobny do PS2 (trzeba nawiązywać do słusznych wzorców) - dużo mocy w małej paczce
- gry: Killzone SF urywa dupę - najładniejsza gra targów, Infamous - ta gra będzie wielka, po ograniu poprzednich części moim zdaniem nie ma innej opcji, The Order 1886 - od czasu Arcanum czekałem na dobrego steampunka (Dishonored mi nie podszedł); Final fantasy XV - mega efektowne, Knack - solidny w swoim gatunku, Driveclub. Do tego multiplatformy (Assassins Creed, Watchdogs, gry od EA, MGSV), które na bank będą wyglądać lepiej niż u konkurencji i naprawdę nie mam pytań.
Minusy:
- płatny online - z początku pomyślałem, że przecież mam w dupie online, ale potem przypomniałem sobie o Dark Souls, które pewnie wyjdzie kiedyś na next geny. Z drugiej strony za różnicę w cenie do XBone mam 2 lata online.
- gdzie jest DeepDown?
Dałem 10/10 żeby zrównoważyć głosy tych malkontentów, którzy ocenili na mniej niż 7/10