Już wyjaśniam, drogi adminie GameOnly
Którą opcje by nie wybrali, to znajdą się osoby, które będą chwalić/kręcić nosem. Można zrobić rimejk na wzór tego z
Mafii/Raczeta i Klanka - czyli większość się zgadza, ale znalazło się sporo usprawnień i kilka zmian.
Można podążać ścieżką
Final Fantasy VII Remake, gdzie niemal wszytko zostało przebudowane - mechanika, system walki, zadania, szkielet gry.
Bluepoint Games kontynuowało model znany z
Shadow of the Colossus, czyli wierne odtworzenia klasyka z drobnymi usprawnieniami/zmianami.
Mnie się to podoba, ponieważ
Demon's Souls to dla mnie 10/10 i cieszę się, że nie kombinowali za bardzo przy jednej z moich ulubionych gier.
Rzecz jasna nie każdy podzieli moje zdanie. Nie dalej jak wczoraj, czytałem na sąsiednim forum oponie na temat sposobu leczenia postaci. Jednemu użytkownikowi podobał się motyw farmy/zakupu roślinek, inny stwierdził, że jednak buteleczki sprawdziłyby się lepiej.
I na tym ten wic polega. westia gustu. Absolutnie nikt nie powinien cię krytykować, że coś ci tam się nie podoba. Świetny materiał w tej kwestii ukazał Hed z TVGry, przedstawiając bolączki DS - nawet część bugów została przeniesiona
Ja jestem zachwycony. Patrząc na średnią światową, nie tylko ja.
Natomiast w kwestii grafiki, tu się z tobą nie zgodzę. Spider jest ładny, ale wygląda jak remaster - którym poniekąd w kwestii technicznej jest.
Natomiast Demon's Souls, to jedna z najlepiej prezentujących się obecnie gier.
Oby więcej tak odrestaurowanych klasyków.