Tylko po jaką cholere mi testy... Wielu ludzi już o PSP pisało i każdy to samo, więc wiadomo co to jest i z czym się je. Tu chodzi raczej o to, żeby "przypadkiem" nie trafić na jakiś zjechany egzemplarz... No ale Wojtuś zakupił i wszystko jest OK, więc i ja mam nadzieję...
Jeśli chcesz kupić - tylko VG+. Sprawa krzyżaka i pikseli - z tego co wiem krzyżak jest oficjalnie serwisowany, dlatego każdy egzemplarz sprawdza się pod kątem poprawnie działających przycisków. Piksele też są oficjalnie serwisowane, ALE Sony coś mataczy, mówiąc żebyś pograł dwa tygodnie i zobaczył, czy ci to nie przeszkadza. Najlepiej zapytaj mailem VG+, czy sprawdzają pod kątem wadliwych pikseli. Powinien odpowiedzieć Sidney, on jest fachowiec pierwsza klasa...
Problem pojawia się przy gwarancji - nie chodzi o to, że musisz zapłacić za naprawę. Sony Polska NIE NAPRAWI ci tego nawet za pieniądze, mówiąc że "produkt nie jest przeznaczony na rynek europejski".
Poza tym VG+ to sklep kanadyjski, a ci sprzedają PSP tylko w zestawie z NHL, czyli dodatkowe 40USD w plecy. Twoja decyzja.
Plusy to oczywiście cena, zarówno konsolki, jak i gier. Wybór należy do ciebie.