Metal Slug'a znam tylko z wersji arcade.
Nie jest to złe, biorąc pod uwage ubogą grafike i 2D (...)
Pysznie :) Nie ma to jak przeczytac wypowiedz kogos, kto uwaza kazda, nawet najlepsza grafike 2D za zacofana, tudziez uboga. Tetris jest jedna z najbardziej zacofanych graficznie gier na swiecie, a nadal cholernie bawi. No mniejsza.
Metal Slug i jego grafika to pewien standard. Standard tak wysoki, iz naprawde malo ktora gra potrafi sie z nim rownac. Wystarczy spojrzec ile klatek animacji przypada na postac i wszystko co robi. Tu moglbym dac maly wyklad o tym jak wyglada animowanie postaci 2D i ile pracy trzeba w to wlozyc, ale wystarczy powiedziec, ze animowanie postaci w Tekken jest latwiejsze [majac gotowy model].
Poza swoim wygladem, ktory najwyrazniej w czasach HD i pelnego 3D nie wszystkich zadowala, Metal Slug to potezna dawka zabawy. Jesli mowisz ze gra sie w to dobrze, nie wiem w czym problem.
Moge naszkicowac obrazek kawalkiem wegla, i jesli wiem co robie i mam w sobie odpowiednia dawke talentu, zrobie to lepiej niz pierwszy lepszy z Photoshop CS 2. A kawalek wegla to tak zacofana i ... uboga technika.