Dzięki za informacje. Muszę przyznać, że jestem lamerem w sprawach konsol ale telewizor mam japońskiej prodykcji i posiada in obsługę pal secam i ntsc a więc myślałem że gry da się uruchomić.
Nie da
Czy to oznacza, że konsola bez przeróbek nie będzie czytała gier w formacie NTSC?.
Tak
Wobec tego czy gra zakupiona na terenie francji będzie w polsce działać przecież tam jest system SECAM? (a oferty kilku gier z francji widziałem na allegro)?
Ale odczep sie od tego secam...
W Europie jest system PAL- i nieważne w którym miejscu na tym kontynencie kupisz gierkę i tak ci będzie działać (choć nie zawsze będziesz miał opcję zmiany języka- zależne od tytułu)
Air Mail to Poland Shipping: $16.99
Total: $107.04
A nie płacisz jeszce za każdą przesyłkę (za każdą grę) dodatkowo ok 2$, 3$ ?
Ubezpieczenie jest wliczone (ok 5$) ?
A odnośnie allegro to właśnie „kupiłem” na nim grę Final Fantasy X. Mimo że od wysyłki która miała być priorytetem upłyneło już prawie 2 tygodnie pomimo wpłaty pieniędzy gry jak dotąd nie otrzymałem więc tak super to z tym allegro to nie jest chyba wolę kupować w sklepach.
Bo na allegro trzeba jeszcze umieć kupować...
Sprawdzaj kontrahenta, żądej nr. telefonu, kupuj za pobranie, a jeśli ma 0, bądź 2 komentarze i sprzedaje nagle gierkę za ponad 100 zł, to lepiej zrezygnuj...
Btw. Dogada się z gościem.
Nie masz kontaktu z nim, bądź nie możesz się dogadać?
Zabierasz dowód wpłaty z banku, drukujesz stronke z aukcją która wygrałeś, ew. maile i idziesz na policję.
Allegro ci zwróci poniesiona koszta- jeśli zostanie wszczęte dochodzenie.