tak fakt Playstation Experience bylo dosc dobra impreza.... ale patrzac przez pryzmat chocby targow w Lipsku to wyglada to troche mniej optymistycznie.. Sony Poland robi dosc duzo, choc nie mozna zaprzeczyc ze przy odrobinie wysilku moze byc jeszcze lepiej
EA Polska brnie do przodu oby tak dalej a moze bedzie jeszcze lepiej. I teraz 2 szala xbox i dystrybutor w kraju jak i Nintendo i dystrybutor... Sorry ale oni sa zalosni.... Nie wiem co takie osoby robia dla naszego rynku... bo moim zdaniem i zdaniem wielu NIC. A czy rynek konsolowy w POlsce sie rozwija?
A co do mojego spojrzenia na nasz ryneczke (bo rynkiem tego nazwac nie mozna) konsolowy to patrzac przez pryzmat lat mysle ze zamiast lepiej jest coraz gorzej. Owszem mamy nowych oficjalnych dystrybutorow (czasem lepszych, czesciej gorszych), imprezy konsolowe (PE,ZFN,EP), oraz nowo powstale sklepy z grami (przemilczmy jak to niektore sklepy sa profesjonalne), ale wszystko psuje sie przez Nas czyli ludzi z tego swiatka. Ciagle klotnie, awantury, bezpodstawna krytyka, itp. Wywlekane sa na wierzch jakies stereotypy, fakty przeszloci.... Boli takze fakt spojrzenia na gry przez zwyklych ludzi nie w temacie. Mala jest ich wiedza odnosnie Nintendo, czy tez konsol, czego dowodem sa moje ostatnie sondy. Wszedobylskie nazewnictwo GRY KOMPUTEROWE boli i dziala na wyobraznie. NA drugiej szali mamy serwisy, gazety growe/konsolowe. Profesjonalizm osob piszacych do pisc strick tematycznych jest oczywisty i niezaprzeczalny. Inaczej jednak jest z osobami piszacymi do serwisow www. Osoby te czasami maja wiedze i pojecie o temacie takie jak moja babcia albo i jeszcze gorzej. Nie chce wspominac ze maja za to kase.....(i to nie sa male sumy...)
Czyw zwiazku tym mozna widziec jakies perspektywy?