Autor Wątek: Coś ruszyło ...  (Przeczytany 6380 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

CymbrO

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 0
Coś ruszyło ...
« dnia: Lipca 02, 2005, 15:34:04 pm »
Co myślicie o postawie EA Poland.Zasponsorowanie wszystkich części ,,Ojca Chrzesnego" w TVN dla promocji ,,The Godfather".
Dodanie polskich komentarzy do Fify 2006.Mi to sie podoba.
ABY TAK DALEJ!!!

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 02, 2005, 15:41:31 pm »
Jest to praktycznie jedyny wydawca traktujący serio polski rynek, więc należy się szacunek. Kupię Fife06 za samą inicjatywe ( a w 05 nie gralo sie najgorzej ;) )

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 03, 2005, 12:56:13 pm »
Bardzo mi sie podoba jezeli rozne firmy zaczynaja reklamowac konsole- najpierw reklamy PS2 na autobusach, pozniej w Tele Pizzy do wygrania PS2, GT4, bodajze kierownice do GT4 oraz fotel do gier wyscigowych, a teraz EA sponsoruje Ojca Chrzestnego i przed filmem pusza krotki filmik z tej gry w wersji na PS2.

snake2000

• Towarzysz
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 03, 2005, 13:20:42 pm »
Racja coś sie ruszyło,wczoraj gdy byłem w Multikinie w Bydgoszczy,został zoorganizowany turniej w Tekkena 5,przyjechała taka fajna furgonetka z ogniem i duzy napisem PlayStation.2.
Przywieziono 6 Konsol.Główną nagrodą był ofkoz PS2,potem były oryginalne gierki w tym T5,oraz dużo koszulek z logiem PS2  :)
A propos pamiętacie jak była premiera Medal of Honor Rising Sun ?,i wtedy też EA wsadziło reklamę z nią związaną.

Pif Paf

• Towarzysz
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 03, 2005, 13:46:21 pm »
a czy fifa 2006 ma byc po polsku takze na ps2, czy tylko na pc?
Myślisz film, mówisz POMPKA
www.pompka.neostrada.pl

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 03, 2005, 15:03:13 pm »
Bedzie takze na ps2. Czytaj newsy na GO :P

Kapel

• Obywatel
  • **
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 03, 2005, 15:23:11 pm »
Dzisiaj około 10 rano, spokojnie sobie oglądam TVN24, gdy nagle ... zaczyna się reklama gry Medal Of Honnor! Zdziwiło mnie to ! Brawa dla EA POLAND !
PS2 4ever :)

Aktualnie próbuje zdobyć wszystko w WE:8 LE :]

Narazie mam: Wygrana drugiej ligi w MasterLeague,Puchar Europy,Afryki,Ameryki,Świata,Asji i Oceanii :]

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 03, 2005, 15:40:37 pm »
Cytat: "Kapel"
Dzisiaj około 10 rano, spokojnie sobie oglądam TVN24, gdy nagle ... zaczyna się reklama gry Medal Of Honnor! Zdziwiło mnie to ! Brawa dla EA POLAND !

Juz kiedys w TV leciala reklama Rising Sun.

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 03, 2005, 16:34:10 pm »
A niedawno leciała na MTV reklama Wojny w Europie. :)

Może coś się ruszy i z innymi konsolami, choć nie liczyłbym na to. Nie dopóki mamy takich dystrybutorów Xboxa i GaCka w Polsce. :( . Może w rok po wejściu nextów na rynek coś się zmieni...MOŻE...
War, war never changes. Waiting for Fallout 3.

Blotniaks

• Towarzysz
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 03, 2005, 16:36:40 pm »
Trzeba powiedziec szczerze ze EA Polska to jedyny powazny i rzetelny dystrybutor na naszym rynku. Firma ta umie dostosowac sie do realiow naszego ryneczku i daje to pewnie jakies efekty w kwestii sprzedazy ;D Promocje, akcje reklamowe daja rade, a jak na nasze srodowisko to ewenement! Oby tak dalej oby tak dalej..... btw Tomasz Jarzebowski z EA, ktory byl na zlocie Nintendo 2 to spox ziomek hmm taki dorosly gracz nie zaden snobistyczny madafaka ;)

McJohn nic sie nie zmieni..... taka prawda Lukas olewa sprawe na maxa ten dystrybutor Xboxa takze.... Sony Poland cos tam robi. Jak dla mnie fachowi ludzie na wlasciwym miejscu tylko to cos moze dac...

Nawet dla tak malego ryneczku jakim jest apple w Polsce (chodzi o kompy mac'a w domach nie w biurach, pracowniach graficznych itp) mozna zrobic wiele.... Przyklad 4 warsztaty kreacji apple day ktore osbyly sie 30 w wawie.... Bylem i jestem mile zaskoczony profesjonalne podejscie na maxa...
Blotniaks twoj przyjaciel jak go widza dziewczyny jezdza inaczej

Player01

• Gość
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 03, 2005, 18:04:03 pm »
A pamieta ktos jeszcze Playstation Experience? Czy to juz poszlo w niepamiec :P.
W naszym kraju cos sie ruszylo i co najwazniejsze nie zatrzymalo sie a brnie do przodu. Mysle, ze za sprawa takich oddzialow jak EA i SONY Polska mamy szanse to, ze ludzie zauwaza egzystencje konsol.

Blotniaks

• Towarzysz
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 03, 2005, 18:16:12 pm »
tak fakt Playstation Experience bylo  dosc dobra impreza.... ale patrzac przez pryzmat chocby targow w Lipsku to wyglada to troche mniej optymistycznie.. Sony Poland robi dosc duzo, choc nie mozna zaprzeczyc ze przy odrobinie wysilku moze byc jeszcze lepiej  :twisted:  EA Polska brnie do przodu oby tak dalej a moze bedzie jeszcze lepiej. I teraz 2 szala xbox i dystrybutor w kraju jak i Nintendo i dystrybutor... Sorry ale oni sa zalosni.... Nie wiem co takie osoby robia dla naszego rynku... bo moim zdaniem i zdaniem wielu NIC. A czy rynek konsolowy w POlsce sie rozwija?

A co do mojego spojrzenia na nasz ryneczke (bo rynkiem tego nazwac nie mozna) konsolowy to patrzac przez pryzmat lat mysle ze zamiast lepiej jest coraz gorzej. Owszem mamy nowych oficjalnych dystrybutorow (czasem lepszych, czesciej gorszych), imprezy konsolowe (PE,ZFN,EP), oraz nowo powstale sklepy z grami (przemilczmy jak to niektore sklepy sa profesjonalne), ale wszystko psuje sie przez Nas czyli ludzi z tego swiatka. Ciagle klotnie, awantury, bezpodstawna krytyka, itp. Wywlekane sa na wierzch jakies stereotypy, fakty przeszloci.... Boli takze fakt spojrzenia na gry przez zwyklych ludzi nie w temacie. Mala jest ich wiedza odnosnie Nintendo, czy tez konsol, czego dowodem sa moje ostatnie sondy. Wszedobylskie nazewnictwo GRY KOMPUTEROWE boli i dziala na wyobraznie. NA drugiej szali mamy serwisy, gazety growe/konsolowe. Profesjonalizm osob piszacych do pisc strick tematycznych jest oczywisty i niezaprzeczalny. Inaczej jednak jest z osobami piszacymi do serwisow www. Osoby te czasami maja wiedze i pojecie o temacie takie jak moja babcia albo i jeszcze gorzej. Nie chce wspominac ze maja za to kase.....(i to nie sa male sumy...)
Czyw zwiazku tym mozna widziec jakies perspektywy?

sambady

• Marynarz z Potiomkina
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 04, 2005, 09:52:39 am »
Ja wciąż jestem pełen nadziei, że w naszym kraju przestanie mylić się konsole z tanimi zabawkami dla dzieci w wieku 5 - 10 lat. EA Poland stara się, jak może, ale w pojedynkę niczego wielkiego nie dokona. LT kiedyś ostro swoje produkty reklamowało, lecz obecnie nie za wiele pojawia się reklam z logiem Nintendo w gazetach/TV - nie licząc NDS.

JoJo

• Towarzysz
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 04, 2005, 12:09:38 pm »
No jak tak dalej będzie to chyba zmienie zdanie o EA , bo zaczyna naprawde poważnie brać się za nasz rynek konsolowy, co mnie strasznie cieszy  :wink:  Powoli, powoli ale jednak zmienia się wszystko w polsce na lepsze  :roll:
When dreams become truth... Play Station 3

patras

• Towarzysz
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 04, 2005, 12:31:45 pm »
to naprawde jakieś światelko w tunelu byłem mile zaskoczony gdy przed emisja Ojca chrzestnego zobaczylem reklame gry tak dalej a moze coś sie poprawi-polityka sony Polska :D

Player01

• Gość
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 05, 2005, 16:26:01 pm »
Widze, ze dalej niektorzy najezdzaja na SONY Polska, zapominajac, ze Playstation Experience bylo chyba najwieksza impreza konsolowa w Polsce.
To jest krok do przodu, proba stworzenia targow growych w naszym pieknym kraju. Puszczenie filmu jest swietnym pomyslem, ale do PE sie nie umywa. Mam nadzieje, ze przy nastepnej edycji EA i SONY zjednocza sily i zrobia cos godnego zapamietania.

sambady

• Marynarz z Potiomkina
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 05, 2005, 18:16:53 pm »
Najlepiej byłoby, żeby wszyscy producenci konsol - Nintendo, Microsoft i Sony - połączyły siły i stworzyły w Polsce coś a'la Games Convention lub TGS :). Wtedy powiedziałbym, że w naszym kraju poczynane są jakieś poważne kroki w kierunku upowszechnienia gier i konsol.

patras

• Towarzysz
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 05, 2005, 18:26:13 pm »
faktycznie sytuacja na naszym rynku troche sie poprawia ,ale to nie zmienia faktu ze wiele rzeczy jest jeszcze do zrobienia nie wiem jak wy ale ja mam w pamięci glównie wpadki-premiera GTA SA w Pl- ale jestem dobrej mysli :D

sambady

• Marynarz z Potiomkina
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 05, 2005, 18:28:02 pm »
ale ja mam w pamięci glównie wpadki-premiera GTA SA w Pl

Mógłbyś powiedzieć coś więcej o niej? Ja nigdzie o tej sytuacji nie słyszałem - pewnie dlatego, że nie jestem posiadaczem PS2 :P.

Player01

• Gość
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 05, 2005, 18:51:49 pm »
Samolot z dostawa gier sie zepsul :D. Premiera opozniona o kilka dni.

Blotniaks

• Towarzysz
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 05, 2005, 18:52:09 pm »
chodzi o wersje na peceta (bllleee  :twisted: ) a wiec na poczatku miala byc jakas zwykla wersja za ok 100 zl a okazalo sie ze na poczatek pojawi sie specjalna  edycja specjalna za ok 200 zl Milo  :lol: Wudi nie bron tak PE bo impreza zebrala dosc duza krytyke w necie of coz nie mozna pominac plusow takiej imprezki. A co do Games Convention daleko nie mamy moze w tym roku sie wybiore a co  :D

dcf

• Pawka Morozow
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 05, 2005, 20:46:54 pm »
Cytat: "Blotniaks"
chodzi o wersje na peceta (bllleee  :twisted: ) a wiec na poczatku miala byc jakas zwykla wersja za ok 100 zl a okazalo sie ze na poczatek pojawi sie tania edycja specjalna za ok 200 zl Milo  :lol:

CHodziło o obsów premiery wersji na ps2 :/

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 05, 2005, 20:54:06 pm »
Błotny, kiedy jest GC? Zawsze zapominam, a może i ja bym się przejechał.  :)
War, war never changes. Waiting for Fallout 3.

lewik

• Człowiek dobrej roboty
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 05, 2005, 21:57:22 pm »
18-21 sierpnia

Na niektórych stronach 50 % redaktorów się obija, a drugie 50 % ciężko pracuje. Na szczęście u nas jest odwrotnie - www.neogo.pl

patras

• Towarzysz
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 05, 2005, 23:08:46 pm »
obsuwa wersji Gta na ps2 była dla mnie maprawde upierdliwa :D  cały dzien czekałem w empiku opózniła sie z tydzień i to mnie własnie wkurza zawsze jesteśmy na końcu :x

Blotniaks

• Towarzysz
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 05, 2005, 23:45:27 pm »
le tam wy o tym opoznieniu a PC co chcieli miec oryginalnego GTA mieli zonk a :D McJohn GC fajne jest ale.... jechac tam jako zwykla osoba to troche kieprawdo.. daj Bog ze jesli tam pojedziemy/pojade bede mial legitymacje/identyfikator dziennikarski (ahh te znajomosci ;) ) 1 dzien GC jest tylko dla prasy a jak wiadomo jak dla prasy jest najciekawiej :D potem to juz tylko napalone malolaty wpadna  :lol:

Arin

• Pionier
  • *
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 06, 2005, 00:09:50 am »
Dopuki Nintendo i Microsoft nie wejdą poważnie na nasz rynek to zmiany na nim bedą baaardzo powolne. EA samo tego wózka nie pociągnie a Sony wykazuje absolutne minimum zaangażowania jakie może.

Potrzebna jest konkurencja producentów konsol i działania na szerszą skalę wśród innych polskich dystrybutorów. To takie firmy jak CD Projekt, Cenega, LEM mają w rękach dość sporą część dobrych tytułów. Na rynku konsolowym sobie jednak nie radzą, po częsci dlatego że mają kadrę odziedziczoną z czasów dominacji PC i najzwyczajniej w świecie nie mają o tym rynku pojęcia.

Przykłady:
Takie wpadki jak z GTA SA czy z Tekkenem 5 (tak, Sony też dało ciała i nie wszędzie w Polsce dostawy doszły na czas) są nie do pomyślenia na normalnym rynku.

CDP dumnie weszło na rynek Xboxa by po dwóch grach się z niego wycofać. Sprzedali na pniu premierową dostawę MGS TTS na Gacka ale na tym skończyli. Zamiast tego wydają hurtem kosmiczną ilość crapów na PS2, które w większości IMO nie sprzedają się nawet w ilości kilku egzempaży.

LEM sprzedaje Shreka i Shark Tale na GCN a nie ma w ofercie SW Rogue Squadron.

Poza Lukasem i EA nikt więcej nie ma w ofercie gier na DS`a. To już jest chore.

Wiem, ze można odnieść wrażenie że jest lepiej ale jest to różnica między brakiem rynku a rynkiem szczątkowym. Jeszcze raz powtarzam, w Polsce nie będzie lepiej dopuki nie będzie na nim Microsoftu i Nintendo w postaci oddziałów lub wyspecjalizowanych tylko i wyłącznie w takiej działalności dystrybutorów. APN i Lukas (w zasadzie Stadlbauer) działają bardziej na zasadzie hurtowni i produkty konsolowe zajmują u nich tylko jedną małą półeczkę.

Mam taką cichą nadzieję, że przyszły rok okaże się przełomowym w tym względzie.

szczurek

• ZMP-owiec
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 06, 2005, 00:44:49 am »
Cytat: "patras"
obsuwa wersji Gta na ps2 była dla mnie maprawde upierdliwa :D  cały dzien czekałem w empiku opózniła sie z tydzień i to mnie własnie wkurza zawsze jesteśmy na końcu :x

Australia ma gorzej

Misterbuu

• Gość
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 06, 2005, 02:53:13 am »
Wogule nasz kraj jest postrzegany obecnie przez prducentów jakbyśmy nadal byli w układnie warszawskim....Naszczęście to sie powolutku zmiania,ale różowo nie jest...:(

patras

• Towarzysz
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 06, 2005, 19:39:38 pm »
coś mi sie wydaje ze nie jest takie pewne czy sytuacja sie poprawi jak wyjda next geny-pomyślcie o ich cenach-no i troche potrwa zanim sprzedadza sie tak dobrze ze będzie mozna zarabiac na grach :D

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
Coś ruszyło ...
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 11, 2005, 16:15:41 pm »
dobrze że coś sie dzieje w rynk konsolowym.to zawsze jakaś promocja dla tego rodzaj rozrywki.