Autor Wątek: Jak 2: Renegade  (Przeczytany 6999 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Arbuz

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 0
Jak 2: Renegade
« dnia: Grudnia 31, 2004, 23:46:40 pm »
JA pier$(%le !!!!!!! Ta gra mnie wgniotła w fotel !!!! Wg. mnie to najlepszy Platformer ( nie licząc JAK3 ) jaki wyszedł na Ps2 !!!!

Co wy o niej sądzicie ???
Burn Baby BURN !!!!!!!!!!!

Wolny

• Towarzysz
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 01, 2005, 00:11:05 am »
Uważam ,że Jak2 jest świetną grą. :wink:

PS.Szkoda ,że niejestem modem. :twisted:

_Maniek_

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 01, 2005, 00:41:56 am »
    Powiem tyle:
    -przecudna grafika i świetna muzyka
    -ponad 30 godzin grania ("jedynkę" skończyłem w 10 godz.)
    -ciekawe i różnorodne misje
    -możliwość jeżdżenia na desce jak w sportówce, śmigania pojazdami niczym w wyścigówce, biegania i skakania jak w platformówce, wymiatania broniami jakoby w strzelaninie
    -i ogólnie
MIÓD [/list]

Jedyna gra(nielicząc gier na pegazusa), którą przeszedłem 4 razy. Jak2 jest tak świetny, że jedynie Burnout 3 może z nim konkurować....

doogie

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 01, 2005, 01:19:01 am »
Jak II jest podobno lepszy niż Jak III
Poza tym to po prostu dobra gra  :)

PS. Arbuz, postarj się nie zakładać tylu bezsensownych tematów. OK?

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 01, 2005, 01:45:41 am »
Jak2 jest tak świetny, że jedynie Burnout 3 może z nim konkurować....

Boże, co to za porównanie ?

A jak już mówiłem, chociaż zabawy w Jak & Daxterze byłoby na 5 h to zjada ona na śniadanie następne. To już nie platformówka, a takie mixy to są dobre w przypadku GTA, a nie takiej gry. Już nawet Crach stracił całą moc.

_Maniek_

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 01, 2005, 02:00:33 am »
Cytat: "TNW"
Jak2 jest tak świetny, że jedynie Burnout 3 może z nim konkurować....

Boże, co to za porównanie ?

Nie za bardzo rozumiem. Chodzi Ci o to, że to dwa różne gatunki gier, czy o to, że jedna z tych gier jest lepsza od drugiej? Jeżeli to pierwsze, to od razu mówię, że porównywałem te gry w gatunku "all". Po prostu to są dwie najlepsze gry, jakie grałem na PS2.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 01, 2005, 09:34:48 am »
Cytat: "kov4"
Nie za bardzo rozumiem. Chodzi Ci o to, że to dwa różne gatunki gier, czy o to, że jedna z tych gier jest lepsza od drugiej? Jeżeli to pierwsze, to od razu mówię, że porównywałem te gry w gatunku "all". Po prostu to są dwie najlepsze gry, jakie grałem na PS2.

Właśnie mi chodziło o to, że to różne gatunki :wink:. Cobyś nie mówił to i tak mnie się to siakieś takie dziwne wydaje :wink:.

Humulus

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 01, 2005, 09:39:37 am »
Nie grałem w Jak & Daxter. Jak II wciągnął mnie na jakiś czas kilkoma fajnymi patentami i nieziemską oprawą ale piętą achillesową gry jest wielkość poszczególnych sekcji (poziomy są z kilkoma wyjątkami po prostu malutkie) oraz konieczność ciągłego przemieszczania się po Haven City co bardzo szybko się nudzi.
"Lose yourself in a jungle of ambient sound" - CoLD SToRAGE "Canada"

joshimitsu

• Towarzysz
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 01, 2005, 12:45:35 pm »
Jak 2 to jak się okazuje całkiem niezły kawał softu. Cieszę się, że gra zawiera elementy innych gier platformowych plus elementy zręcznościówek i przygodówek gangsterskich i tak się składa, że mam sobie zamiar niebawem zaopatrzyć się w tą grę ( Choć Jak 3 i J&D też są na mojej liście ). Szkoda tylko, że po trójeczce nie będzie już Jaków, ale ciekaw jestem czym jeszcze zaskoczą nas panowie z Naughty Dog.

Bo jak nie to naślę na Was swojego kota. Już on się Wami zajmie!!!;PPPPP

szafa

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 01, 2005, 14:31:07 pm »
Gierca jest swietna, aczkolwiek gdyby nie Daxter stracila by duza czesc swojej magii.
Fryty tyty dotknij pyty

_Maniek_

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 01, 2005, 14:54:58 pm »
Cytat: "TNW"
Cytat: "kov4"

Właśnie mi chodziło o to, że to różne gatunki :wink:. Cobyś nie mówił to i tak mnie się to siakieś takie dziwne wydaje :wink:.

Wiem, wiem, w ogóle jestem jakiś dziwny (każda osoba z klasy mi to mówi :D ). W tym pierwszym poscie(zapewne z powodu późnej godz.) po prostu zapomniałem napisać to, co w drugim.

Ehhh ostatnio coś mi jakoś głupio posty wychodzą :? , więc proszę ich nie brać za poważnie, łokej?  :wink:

joshimitsu

• Towarzysz
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 01, 2005, 19:34:33 pm »
Cytat: "szafa"
Gierca jest swietna, aczkolwiek gdyby nie Daxter stracila by duza czesc swojej magii.

Racja, gry ND słyną z klimatu kreskówki a'la te braci Wornerów czy Texa Avery'ego ( czy jak mu tam ). Wiem też czego mamy się spodziewać po wiuększości następnych gier od "Niegrzecznych Psów", mam na myśli kreskókowy klimat.

Bo jak nie to naślę na Was swojego kota. Już on się Wami zajmie!!!;PPPPP

PlayerZ

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 12, 2005, 15:41:01 pm »
Jak 2 jest najlepszy z serii Jak and Daxter. Goraca POLECAM!

selene

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 31, 2005, 19:31:53 pm »
Hm... IMO ma zupelnie inny klimat niz pierwsza czesc (jedynie Daxter wciaz ten sam ;) ). Co oni zrobili z biednym Jakiem? T_T
To "błąkanie" sie po Heaven City faktycznie nudzi po jakims czasie, ale mozna na to przymknac oko. Ogolnie gra jest wciagajaca, pelna humoru i, na szczescie, dluzsza od poprzednika :P Z poczatku bylam troche zrazona co do pomyslu dodania elementow strzelanin do platformera, ale w praniu wyszlo to znakomicie ;)

raziel

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 31, 2005, 19:48:56 pm »
Jak 2 jest swietną platformówką
Rajcownosc urywa łeb a oprawa ja cie nie pie....e
Szkoda tylko Jaka 3 który już taki swietny nie byl(oklepane schematy) , ale umilil mi koniec seri na PS2
Ahh ten Daxter jaja jak berety  :)

[/list]

TaiCat

• Towarzysz
  • A11 y0u2 b453
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 31, 2005, 20:32:16 pm »
ja przez tą gre nie umiałam spać po nocach :lol: cały czas korciło mnie by włączyć konsolkę i nadal grać!J2 całkiem różni się od prequela,nie wiem co napadło kolesi z Naugthy Dog ale ta bania wyszła im na dobre:D grafika jest przesliczna!!czasami po prostu zostawiałam włączoną konsolę by popatrzeć na zachód słońca...Całe Haven City jest bardzo rozbudowane i godzinami zajmuje zapamiętywanie skrótów i niektóryh tras wychwytując jakies charakterystyczne rzeczy.Po 50 % gry dostajemy deskę i możemy czesać zajefajne triki:).zasami tylko AI strażników jest śmieszne...Muzyka bardzo buduje klimat ale (jak na wzór Vagranta) nie "porywa" bez niej jednak gra nie była by taka rajcowna...poza tym gra jest o wiele trudniejsza od poprzedniczki!jest dużo sekcji "jeździecki" jak np doworzenie przedmiotów na czas lub ucieczka na podach(którymi jeździmy całą gre)przed strażnikami.
werdykt TaiCat'a:Kupuj na ślepca:P

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 07, 2005, 09:27:38 am »
gram juz troche w tego platformera  takze wyraże swoja opinie .
Pierwsza częśc ukończyłem z 98 % na liczniku .Jedynka oferowała zabawe na najwyższym poziomie (bawiłem sie  doskonale , niemalże tak samo jak za czasów panowania Crasha) i tego samego oczekiwalem od  seqeula .Nie zawiodlem sie , choc gra nie jest bez wad .Pierwsza rzecz jaka rzuca sie w oczy to tnąca co jakiśczas animacja (z początku nie dowierzalem ,ze gra moze  sie az tak przycinac :shock: ).Pal licho , jesli dzialo by sie  to w trakcie najwiekszych burd(czyt. hordy przeciwników otaczaja  cie zewsząd) .Druga sprawa to  niezbyt dobrze przemyślany pomysl wykonywania misjii .W pierwszej części  podchodzilem do kolesia , otrzymywalem zadania i pare kroków dalej wykonywalem wskazana misje .Tutaj aby pociągnąc fabułe dalej  musisz niejednokrotnie przenosić sie z jednego krańca miasta na drogi , nedznym transportem .Now właśnie , komunikacja .Jazda latjącym pojazdem przyprawia mnie o szaleństwo .Zero stabilności , prędkość mizerna a i o krakse nietrudno .I I ten ruch , brgghh  cos okropnego .

Poza tym 2 mankamentami  Jak2 to wspanialy , długi i (co ważne )trudny platforme , do którego nie raz będziecie wracać.Polecam !
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 07, 2005, 15:25:52 pm »
Cytat: "jay jay"
Now właśnie , komunikacja .Jazda latjącym pojazdem przyprawia mnie o szaleństwo .Zero stabilności , prędkość mizerna a i o krakse nietrudno .I I ten ruch , brgghh cos okropnego .

Polecam Ci pojazd przypominajacy motor. Szybciej lata, ale ma mniejsza stabilnosc. Deska rowneiz jest spoko, bo jej nie mozesz rozwalic.