Autor Wątek: MGS 3- 'Snake Eater' - Cynthia Harrel- najlepszy na PS 2  (Przeczytany 6573 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Krill

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
MGS 3- 'Snake Eater' - Cynthia Harrel- najlepszy na PS 2
« dnia: Czerwca 03, 2006, 00:13:23 am »
Nie wiem jak wy, ale ja uważam, że tutaj stworzono naprawde fachowy kawałek, który spokojnie mogły grać głowna rolę w teaserze filmu o agencie 007...oczywiście nie tylko- sam utwór będący jednocześnie muzyką, która gra w tle gdy Snake staje się Big Bossem pozbawiając życia  kobiety, która poswiecil by byc Patriotą.

Anyway,  ten theme song który możemy uslyszeć w 'czołowce', która swoją drogą pokazuje, że posiadajaca odpowiednie kompetencje do programowania PS 2 osoba, to jest Kojima ( choć na jego miejsce moglby wejsc rownie dobrze Miyamoto) potrafił wycisnąć z Czarnuli naprawdę dużo.

Muzyka wspoltworzyła klimat- jednoczesnie MGSowy, jaki i ten oldschool military style z lat 60tych. Cały OST po prostu wymiata, nie ma absolutnie zadnej konkurencji... Lecz wlasnie :

*****  Przede wszystkim kawałek skomponowany przed Harry'ego Gregsona Williamsa jest fenomenalny ! I nawet kiedy znalem go na pamięć, kiedy pierwszy raz walczyłem z Mentorką, to absolutnie zmiażfył mnie moment, kiedy to nagle po ciuchutku wchodzi wersja Instrumental- ahhh....po prostu doskonale wkopmonowana w ujęcia z białą poswiatą i unoszącymi się białymi płatkami *****

Podzielacie tę opinię ? Kto poda bardziej klimatyczny kawałek do ostatecznej rozprawy z, nomen omen - bossem ?[/b]
Wii sprzedaje się doskonale! TY też możesz się do tego przyczynić- KUP Wii !

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 03, 2006, 12:55:23 pm »
Temat troche glupi, ale mi sie w MGS'sie bardziej podobala piosenka "Way to fall" podczas napisow (az lzy cisnely sie do oczu :)).
A co do muzyki przy bossie- milo wspominam walke z glownym bossem (nie pamietam juz jak sie nazywa) w Halo 2. Ogolnie to cala muzyka w tej grze podbudowywala klimat.

Aras

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 1
  • Hige!
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 03, 2006, 14:53:47 pm »
muzycznie dzieli cały czas Chrono Cross, nawet mgsy i fanale

a jesli chodzi o piosenke-motyw przewodni na ps2 to bezapelacyjnie FFX z 'fayth' i 'sudeki da ne'
Pokaż mi jak spamisz, a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 03, 2006, 15:24:13 pm »
Jest już temat soundtracki.