Autor Wątek: Project Zero / Fatal Frame  (Przeczytany 3552 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pachu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
Project Zero / Fatal Frame
« dnia: Lutego 07, 2007, 20:03:01 pm »
Napiszcie coś o ej gierce...ogólnie o całej serii.Bo ja kupiłem właśnie Project Zero 3, ale niestety nie jestem w Polsce i nie moge nic o niej powiedzieć jak i rownież pograć.

Piszcie o doznaniach związanych z tym pięknym horrorkiem :D:D:D:D

szarak

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 08, 2007, 09:12:10 am »
Najlepiej byłoby zacząć od pierwszej, żeby zrozumnieć przesłanie gry, bo jak zaczniesz od 3 to nie zroumniesz dokładnie fabuły. No to tak cała seria Project Zero jest świetna !
Najlepsza i najstraszniejsza część to Project Zero 1 obiecuje ci ,że przez kilka dni nie będziesz mógł spać, ze strachu :)
Project Zero 2 to najsłynniejsza część gry, ma jedną z najpiękniejszych fabuł  i jest już w kolekcji gier na ps2 best of the best. Gra odniosła ogromny sukces wśród fanów horrorów, że producenci wypuścili również Project Zero 2 directors cut na xboxa.  Obecnie gra jest trudna do zdobycie bo wszędzie nakład został wyczerpany.
Project Zero 3
To już 3 i najbardziej zmieniona część gry choć nawiązuje do poprzednich części. Są tu trzy grywalne postacie Miku, Rei, i Kei każdy z nich posiada inne zdolności. Gra toczy się pomiędzy rzeczywistością a snem. Widać ogromną poprawę graficzną. PZ posiada pięknie wykonane filmiki, oraz świetną fabułę (ten padający śnieg). Rewelacja.
OGÓLNIE

Seria Project Zero są to gry w których jedyną bronią jest aparat fotograficzny aparat do egzrocyzmów. Fabuły 3 części opowiadają o rytuałach i o 3 różnych Posiadłościach: Himuro Mansion -pz1, Zaginiona Osada-pz 2 i Posiadłość Snów - Pz3.
TRAILERY
Pz 1 - Tak sie niszczy DUCHY
Pz2 http://youtube.com/watch?v=wetWE9L4LuM
Pz3 http://youtube.com/watch?v=3dE-7l6Xekw
WSzystkie CZĘŚci Razem
i NIECH MI KTOś POWIE, ZE TA GRA NIE JEST śWIETNA? OBEJRZYCJIE TO
Więcej info na www.projectzero.republika.pl
Ach i do 2 części gry piosenki śpiewała Tsukiko Amano świetna rockowa piosenkarka:
Tu jest jej teledysk do Fatal FRame 3 Świetny!!!!
http://youtube.com/watch?v=Acy04BdsqAw
Zatanawiam się tylko czemu tak mało fanów ff pisze na tym forum? Nie lubicie japońskich horrorów? Zobaczcie sobie ile fanów jest na zagranicznych forach? o wiele,wiele więcej.

www.projectzero.republika.pl - Strona o świetnym horrorze na Ps2: FATAL FRAME . "Zobacz czym jest prawdziwy strach..."

pachu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 08, 2007, 13:14:49 pm »
Dzięki za informacje :D Przydadzą się też te filmiki...no niestety też mnie martwi Polska scena Fatal Frame...nie ma w ogóle o gierce stron...no oprócz tej twojej.No niestety zaczynam od trzeciej części bo mi się tak akurat na oczy w sklepie narzuciło...ale już niedlugo nadrobie reszte części.

Piszcie coś jeszcze o niej :D:D:D
Coś o jakiś fajnych, strasznych momentach:D:D:D:D

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: 1
  • Że niby coś.
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 08, 2007, 21:37:35 pm »
Ja gram w FF1 na razie, zabrałem się głównie za to ze względu na to, że gra czerpie garściami z japońskich horrorów, m.in. z Ringów. Ogólnie w survial horrory nie gram, ale to jest wyjątek.

Biada temu kto będzie w to grał w nocy samemu w słuchawkach  :wink:

pachu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 09, 2007, 15:16:03 pm »
Biada temu kto będzie w to grał w nocy samemu w słuchawkach

Ja właśnie chce się na ten sposób porwać :D:D:D

EDIT: 10.02.2007 rok

Okej zagrałem wczoraj w PZ3 i muszę powiedzieć że gierka jest piękna...zawsze podobały mi sie japońskie tytuły.Filmiki piękne, grafika piękna, muzyka buduje wspaniały klimat.Ale mam odczucie takie, że jeżeli się gra to się można pobać i to nieźle ale jeżeli giere się wyłączy i pójdzie spac to już tego strachu przynajmniej ja nie odczuwałem.Inaczej było z Silent Hillami.No ale i tak to jest solidny Horror !!!!! :D :D :D
I właśnie idę grać :D:D:D