Autor Wątek: Kącik Gracza - opis  (Przeczytany 6499 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sambady

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
Kącik Gracza - opis
« dnia: Lipca 17, 2005, 14:06:56 pm »
Grrr, F – Zero GX mnie strasznie wkur...zyło, NBA mnie nie kręci, więc pomyślałem sobie, że zarzucę sobie OpenOffice'a i sklęcę jakiś fajny tekścik – tym bardziej, że czuję, że mam przypływ weny twórczej :). No więc, jak sama nazwa topicu mówi, chciałbym rozpocząć dyskusję o tym, jak chcielibyście, by wyglądało Wasze pomieszczenie do grania. Jaki kolor powinna mieć tapeta, jaki duży powinien być TV, itd. Dajcie upust swojej wyobraźni :). Enjoy!

Ja, jako że jestem założycielem tego świetnego topicu, zacznę. Więc: po pierwsze – pomieszczenie powinno być na tyle duże, bym czuł się w nim swobodnie, bym mógł grać we wszystkie gry, nie bojąc się o swoje zdrowie [wszystko się może zdarzyć podczas gry w DDR w bardzo małym pokoiku :|]. Tak 8m długości, 10m szerokości i 2.5m wysokości. Po drugie – kolor ścian. Nie może być ani za cukierkowo, ani za mrocznie. Ja mam zawsze problemy z wyborem właściwego koloru, więc tym razem zdecydowałbym się na jakieś kozackie grafitti obrazujące jakąś bardzo znaną postać z gier – np. Linka [czy to wydaje Wam się dziwne? :P]. Po trzecie – w pokoju hardcorowego Gracza muszą wisieć plakaty z gier – po dwa/trzy na każdej ze ścian. Po czwarte – myśleliście, że to już koniec? ;) - żaden z zawodowych Graczy nie może obejść się bez dużego, plazmowego TV [+ zestaw kina domowego najlepszej klasy, bo dźwięk również jest ważny :], który JA powiesiłbym na ścianie na przeciwko drzwi – najlepiej, żeby to był jakiś Samsung. Po piąte – Gracz MUSI czuć się w swoim schornieniu bardzo komfortowo, tak więc kolejną rzeczą, która pojawiłaby się w moim pokoju marzeń, byłby wielki skórzany fotel – najlepiej z wysuwanym podnóżkiem :D. Po szóste – heh, każdy po wysiłku czuje się głodny i spragniony. Wiecie, co mam na myśli? Nie? A chcecie podpowiedź? Tak? Ok – mówię oczywiście o lodówce, która powinna być pełna różnych smakołyków – napojów energetycznych, zestawów obiadowych [XD], etc. Po siódme – i wydaje mi się, że wreszcie [?!] ostatnie – każdy człowiek, nawet Gracz, musi regenerować siły, a wszyscy dobrze wiemy, że najlepszym sposobem 'refreshingu' jest sen. Dlatego też uważam, że w pokoju Gracza powinno znajdować się wygodne, i duże łóżko – może być wodne.

Na tym poprzestanę. Czekam na Wasze pomysły.

snake2000

• Towarzysz
Kącik Gracza - opis
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 17, 2005, 17:32:12 pm »
A więc pokój miałby 2,5 m wysokości,12 m długości i 8 szerokości.
Ściany byłyby białe pełne plakatów z różnych gier.
W jednym z rogów stałaby duża komoda z wieloma gadżetami i inymi pierdółkami z moich ulubionych gier.
Telewizor plazmowy tak powiedzmy 42 calowy,pod nim wysokiej klasy kino domowe oraz wszystkie konsolki stacjonarne,obok stała by szafka z gierkami do konsolek.
W drugim rogu stałoby komfortowe 2-osobowe łóżko.
Znajdowałby się także bardzo dobry komp z bardzo szybkim łączem.
Przed TV duży czarny skórzany wygodny fotel.
A na koniec założyłbym drzwi na jakieś hasło albo skaner teńczówki,żeby mi nikt tam niepotrzebnie nie właził i nie grzebał  :)

sambady

• Marynarz z Potiomkina
Kącik Gracza - opis
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 17, 2005, 17:42:10 pm »
A na koniec założyłbym drzwi na jakieś hasło albo skaner teńczówki,żeby mi nikt tam niepotrzebnie nie właził i nie grzebał

Dobry pomysł, ale skanery da się obejść. Ja wolałbym drzwi podobne do tych używanych w największych bankach na świecie :twisted:.

Niter

• Towarzysz
Kącik Gracza - opis
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 17, 2005, 20:11:31 pm »
Eee tam mi wystarczy tylko to:
Pokój 3x3x3 :lol: , Telewizor,jakas pulka na ktorej by mogl stac, PS2,pułeczka na ktorej bylyby wszystkie numerki PSX Extreme,Wygodny fotelik,i...drzwi na klódke :D
Aha...jeszcze bardzo dobry komp, który by stal w jakims kąciku...
Specjalna czapeczka z puszkami i z tymi rurkami..no wiecie...mniejsza z tym...i to chyba na tyle zeby sie nie rozpisywać :D
(to mi wyglonda na piwnice)

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Kącik Gracza - opis
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 18, 2005, 10:30:41 am »
Cytat: "Niter"
Eee tam mi wystarczy tylko to:
Pokój 3x3x3 :lol: , Telewizor,jakas pulka na ktorej by mogl stac, PS2,pułeczka na ktorej bylyby wszystkie numerki PSX Extreme,Wygodny fotelik,i...drzwi na klódke :D
Aha...jeszcze bardzo dobry komp, który by stal w jakims kąciku...
Specjalna czapeczka z puszkami i z tymi rurkami..no wiecie...mniejsza z tym...i to chyba na tyle zeby sie nie rozpisywać :D
(to mi wyglonda na piwnice)

Jeszcze tylko kibelek i lodoweczka w kacie i juz wougle bys z tej "piwnicy" nie wychodzil :)

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
Kącik Gracza - opis
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 24, 2005, 19:23:09 pm »
ja mam okna (2)

Duch

• Towarzysz
Kącik Gracza - opis
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 24, 2005, 19:48:27 pm »
U mnie byłoby tak:
Pokój w kształcie kwadratu wymiary 5x5,telewizor plazmowy(42 cale) i wypasione głośniki podłączone to mojej czarnulki.Do tego dochodzi niewileki "barek" ze wszystkimi smakami Finlandii :lol: no i jakies wygonde łóżko(najlepiej wodne) na którym mogłbym sie połozyc i grac bez końca.

sambady

• Marynarz z Potiomkina
Kącik Gracza - opis
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 20, 2005, 19:18:18 pm »
Moje mieszkanko#1
Moje mieszkanko#2

Tak wygląda mój pokój.

Aras

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 1
  • Hige!
Kącik Gracza - opis
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 20, 2005, 23:43:40 pm »
ja bym chciał miec Candy shop z pokoju, w koncu "granie" z panienkami jest najprzyjemniejsze :D
Pokaż mi jak spamisz, a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem

Havana

• Tajny współpracownik
  • PSN - Havcio
Kącik Gracza - opis
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 21, 2005, 09:34:05 am »
łi tam
groovy room musi byc bardzo "czytelny" i jednocześnie przytulny.
tak trzeba poustawiac wszystkie sprzety ze podczas uzytkowania go przez wilu ludzi nie beda oni sobie wadzic.
czyli min 2 TV (ps2 i x-kloc)
PieC
miejsce do siedzenia i picia/jedzenia
kibel gdzies niedaleko
okna, aby mozna bylo sie pochwalic sasiadom najnowsza muzyka z gry lub odglosami z gier
miejsce do poskakania,pomachania raczkami
na scianach wcale nie musza wisiec plakaty czy inne bardziewia. poprostu sciany musza byc w cieplych kolorach i to wystarczy