Upał na dworze straszny, PSP wciąż brak, żar tropików w głowie i domu, nic tylko założyć kolejny wątek.
W oczekiwaniu na moje PSP zacząłem się zastanawiać w jakie gry, które przechodziłem x lat temu na x platformach/konsolach, zagrałbym na PSP. Wykluła mi się w ten sposób całkiem spora lista gier, przy czym zdecydowany prym wiodą, a jakże by inaczej, stare, dobre, oldschool'owe platformówki. Mam nadzieję, że może jakiś pomysłowy Dobromir wpadnie na pomysł i wskrzesi na PSP starusieńkiego i poczciwego Flashback'a, jak również genialne Another World z Amigi. Także zagrałbym po raz kolejny w The Gods i Moonstone z Amigi, Montezumę i Zorro z Atari i całe mnóstwo innych wspaniałych pozycji, które przez wszystkie lata mojej pasji związanych z grami towarzyszyły mi, jak również pozwalały zagłębić się w początki gier video i zalążki tego, co obecnie obserwujemy.
A w co wy, drodzy forumowicze byście zagrali? Konwersję jakich gier widzielibyście najchętniej na waszych ekranikach PSP? Jakoś w moim mniemaniu tak się utarło, że PSP idealnie się nadaje do wszelkich platformówek, a zwłaszcza tych starych i klimatycznych.