Panowie wiecie jak to jest ze slimem, mam zamiar kupić se właśnie slima i gdzie będą te papierki od Network Adaptora?
Po zakupie pstwo powinieneś mieć w zestawie co najmniej dwie książeczki. Jedna czarno biała, miękka i gruba, zawierająca instrukcję obsługi konsoli. Druga natomiast kolorowa, cieńka, mniej więcej tej samej wielkości, jest to właśnie książeczka rejestracyjna. Na jej odwrocie, dokładnie ostatnia zewnętrzna strona, jest mała nalepka. Pisze dokładnie tam tak:
Your unique network access code is: xxxxxxx - xxxxxxx (gdzie x to odpowiednie cyfry)
To powinno pomóc wszystkim tym którzy chcą zakupić nową kosnolę. Jednak tu nadal jest mały problem!
Jeżeli kupujecie pstwo to prócz network adaptora nie macie żadnej dokumentacji zawierającej kod PIN (wymagany do grania właśnie przez sieć) i płyty NAD. Należy się wówczas zarejestrować albo przez tą książeczkę gdzie znajduje się network access code i wysłać pocztą, albo przez internet.
Ja wybrałem to drugie rozwiązanie, bo nie jestem miłośnikiem spacerów. PIN otrzymałem dokładnie po miesiącu czasu od rejestracji (zarejestrowałem się pod koniec czerwca), natomiast na NAD'a czekam do dzisiaj i się chyba nie doczekam... Pisałem wielokrotnie do central station, pisałem również do sony.pl, nawet do playstation.pl. Central station do dzisiaj się nie pofatygował mi odpisać, sony.pl odesłało mi odpowiedź od playstation.pl, natomiast jak pisałem wprost do playstation.pl to nie otrzymałem nic...niezłą tam politykę prowadzą. Proszę się już ich ponad pół roku by przysłali mi NAD'a i głucha cisza. Więc moje pytanie dotyczy NAD'a, czy jak ściągnę z netu piracką kopię, to czy uda mi się ustawić parametry sieci? Te NAD'y mają przydzielane każdy jakieś osobne numery, czy jak?