Autor Wątek: kupno x-boxa gamecuba lub ps2  (Przeczytany 5258 razy)

falcons

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
kupno x-boxa gamecuba lub ps2
« dnia: Lutego 23, 2006, 09:56:36 am »
Wiec zaczne od tego że to będzie moja pierwsza konsola ponieważ od zawsze użuwałem PC i nie przestane ze wzgledu na strategie które kocham. Ale jak ktos wpadnie to nie da sie na jednym pc grac w 4 a na konsolce mozna. Odrazu podkreślam ze nie umiem kożystac z pada jest to dla mnie naprawde trudne gralem ostatnio na ps2 i razi mnie troche grafika nędznośc gier jakie wychodzą w 90%. Chcialbym żebyscie mi doradzili która wzgledem ceny daje najlepsza grafe ma najwygodniejszego pada i fajne gry niekoniecznie nowe.

Z góry dzięki
Dragon ball Z

darekxx

• Towarzysz
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 23, 2006, 10:20:16 am »
bież xbox najlepsza grafika fajne gry fajny pad  8)  8)
jeżeli chcesz mieć naprawde fajną grafike to kupuj xbox 360  :D
profil na xbox live gold: darekPOLSKA

"Bergkamp trafił bramką w słupek" - Dariusz Szpakowski (TVP)

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 23, 2006, 10:28:39 am »
Kup sobie dreamcasta - najlepsza konsola do multi. Na dodatek tania :)

JarotY_na_ZawszE

• Towarzysz
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 23, 2006, 11:46:51 am »
tylko jak mowi ze grafa z ps2 mu przeszkadza to co to bedzie makaronem o_0
na tweoim miejscu łykal bym iXa bo nie musiz nic doupywac zeby grac na 4(oprucz padow) a GC ci raczej nie przypasi jak tylko na PieCu grales
oczywiscie jak masz kapita i chcesz piknej grafyl to lykaj 360

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 23, 2006, 13:27:00 pm »
Ale dla niego nędzna będzie grafa na wszystkich current genach więc po co przepłacać :)?
Zresztą taki Soul Calibur, Dead Or Alive 2, NBA 2k2 czy NFL 2k2 wyglądają bardzo dobrze nawet jak na dzisiejsze standardy :]
A miodność tych arcadowych produkcji, szczególnie w multi jest OGROMNA.
Dreamcast to po prostu automat w domu 8)

Aras

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 1
  • Hige!
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 23, 2006, 14:14:44 pm »
bierz PS2 jesli chcesz sobie pograć w miare tanio, bez problemów z dostępnościa stuffu i jeśli lubisz coś więcej ponad multi (przygodówki ahhhhhhhhhhh- sa wspaniałe)

jesli jednak nastawiasz się tylko na multi na 4 to bierz Xa - najwięcej strzelanek i odrazu 4 porty (a PES5 także jest na maszynce M$)
Pokaż mi jak spamisz, a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem

falcons

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 23, 2006, 16:11:08 pm »
No tak ale teraz pytanie ile kosztuje xbox 1 bo 1500zł nie mam ogólnie z kasa jest tak ze nie wiem ile mam ale na x 360 mnie nie stac a bardzo mnie przekonywuje ten gamecube bo gry na gamecuba nigdy nie trafia na pc a teraz gry na ps2 wychodza na pc a na x boxa duzo jest na pececie a grafika w ps2 szczeze tam gdzei grafika mi sie podoba gra sie przycina koles który od zawsze gra na konsoli nie widzi tego ale ja odrazu widze gdzie co i jak ale z gamecubem nie mialem ogule stycznosci a o xboxie wiem tyle ze jest glosny ale to nie jest problemem a jeszcze co do gierek to niezbyt interesuja mnie chodząki ani sportówki najwyzej wyscigi (ale też nie przepadam) i piłka noża a z tego co widzialem mozna kupic gamecuba za 500zł z 3 grami memorka i padem nówke a używane widzialem za 300 - 400 z 5 grami memorka i kilkoma padami tylko nie wiem jakie sa ceny gier na gacka jakbyscie mogli mi to jakos uśrednić bylo by milo
Dragon ball Z

falcons

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 23, 2006, 16:13:51 pm »
zapomnialem strzelanki wszystkie odpadaja poniewaz nie wyobrazam sobie strzelanki bez myszki i klawiatury to jest chore a na multi to wlasciwie mysle o 2 osobach w szczególnosci bo najpierw będe musial sie wgryźdz w uzywanie pada a czuje ze to trochepotrwa trzeba zaczac od podstaw i coraz dalej isc a to nie jest takie proste jak sie wydaje
Dragon ball Z

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 23, 2006, 17:29:10 pm »
Gamecube jest tani ale czy warto go kupować. Z mojej strony bardzo się zawiodłem. Gry sa dość tanie gry kosztują (używane) w przedziale 10-100zł (te najlepsze jak Resident Evil 4 czy Zelda:WW limited).
Co do multi to znajdziesz parę gier:
- Soul Calibur 2
- Mortal Combat Deadly Aliance
- Mario Party (;))
- Need For Speedy
- SSX
- gry od ea sports

I pewnie coś jeszcze ;]

DoNaY

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 23, 2006, 18:19:30 pm »
bierz GameCub'a
Donation.

Turrambar

• ZMP-owiec
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 23, 2006, 18:27:44 pm »
a grafika w ps2 szczeze tam gdzei grafika mi sie podoba gra sie przycina koles który od zawsze gra na konsoli nie widzi tego ale ja odrazu widze gdzie co i jak

to wlasnie pececiarze powinni byc przyzwyczajeni do przycinania  :lol:
prawda jest taka, ze niektore gry tna niezwykle razaco. wiekszosc (z tych zacinajacych) to jednak tytuly ktore zacinaja sporadycznie. ladna grafike i idealna plynnosc maja najlepsze pozycje np. GT4, GOW, PES5, TK5, BO3, DMC3 i dlugo by jeszcze wymieniac...
ja kupielm PS2 i sie nie zawiodlem. jest duzo ciekawych gier, konsola w sumie nie jest specjalnie droga, a jesli reflektujesz na uzywanie kopii zapasowych, to dostep do nich nie powinien sprawic Ci problemu.
najlepsze gry na 2P i wiecej to IMHO: BO3, BR, TK5, PES5.
gamcube ma specyficzna biblioteke gier. polecam Ci go jedynie jesli soft tego typu do Ciebie przemawiaja.
z Xboxem nie mialem za duzo stycznosci, ale niezlym bajerem wydaje sie byc dysk twardy (zawsze marzylem zeby miec w PS2  :mrgreen: ). jesli zdecydujesz sie na niego tylko z powodu grafiki, to wydaje mi sie ze  decyzja bedzie chybiona.
w sumie to ciezko cos doradzic, bo kazda platforma ma co innego do zaoferowania.
ja zdecydowalem sie na PS2 tylko i wylacznie z powodu tekkena. gdyby nie sentyment do pozycji z PSXa, ktore doczekaly sie kontynuacji na PS2, to pewno kupilbym Xboxa.
decyzja nalezy do Ciebie!

PS. jak piszesz to stawiaj chociaz kropki, bo strasznie ciezko mi sie czyta Twoje posty. masakra  :wink:

sambady

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 23, 2006, 19:27:03 pm »
Ja na Twoim miejscu zainwestowałbym w XBoxa. Mnóstwo dobrych gier, wygodny pad (szczególnie Ska), możliwość gry przez Net (XBLive to obecnie najbardziej rozbudowany 'Internet' na konsole ;)). Hmm, przerobionego Xa dostaniesz za niecałe 800zł, a normalnego już za 700zł.

JarotY_na_ZawszE

• Towarzysz
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 23, 2006, 22:26:57 pm »
ja kupilem w sobote za 450 przerobionego i 2 pady i 2 orginalne gry

Arin

• Pionier
  • *
Re: kupno x-boxa gamecuba lub ps2
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 24, 2006, 00:11:32 am »
Po twoich postach widzę, że pragniesz odmiany.
Dodatkowo wymieniłeś gatunki, za którymi nie przepadasz a to one są właśnie mocną stroną PS 2 a w szczególności Xboxa. Mimo, że ten ostatni ma najlepszą grafę to Ci go jednak odradzę, myślę że nie byłbyś usatysfakcjonowany z gier.

Moim zdaniem, biorąc pod uwagę to czego oczekujesz, najlepszy wybór to GameCube. Grafika jest wystarczająco dobra (AA, dobre tekstury, konsola jest sporo szybsza od PS 2 i nie ma problemów z animacją poza ledwie kilkoma wpadkami programistów, których i tak nie kupisz, np. NFSU 2).

Jeżeli chodzi o gry na multi (nie on-line) to Gacek nie ma sobie równych: Mario Kart DD, Super Mario Smash Football, Super Smash Bros Meele i obowiązkowo Donkey Konga !!! Te gry mają tyle miodu na multi, że ciężko się oderwać, dodatkowo zasady są bardzo łatwo przyswajalne więc nie ma problemów z szybkim załapaniem co i jak przez laików konsolowych. To bardzo ułatwia zabawę na każdej imprezie.
Poza grami od Nintendo masz klasykę od EA: Fight Night 2 i inne sportówki plus Soul Calibur 2. Jest mata, karaoke, Mario Party z gadżetami, Zelda Four Swords do rozgrywek na Gameboy`ach.

Jeżeli chodzi o gry na singla to znajdziesz na Gacku kilka gier podanczasowych (Metroid Prime, seria Resident Evil, Eternal Darkness, SW Rogue Squadron 2, Zelda Wind Waker) oraz wiele innych również wspaniałych. Generalnie Gacek ma swój klimat, trochę inny, charakterystyczny. Gry Nintendo robią swoje i dają niezapomniane przeżycia, po prostu czysta, bezpretensjonalna zabawa.  :D

Mam w domu PS2 i Gacka ale to właśnie konsola Nintendo daje mi najwięcej frajdy, na niej gram najwięcej, a gier do zaliczenia mam jeszcze sporo.

A na jesień będzie Zelda Twiligth Princess. 8)

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 24, 2006, 05:05:40 am »
ja sie podpisuje pod tym co powiedzial Arin!

falcons

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 24, 2006, 11:51:49 am »
No ja ogólnie bylem od poczatku najbardziej za gackiem poniewaz ma niezla grafike i jest tani a zelda i sw rogue squadron te serie sa tylko na gc a tak sie składa że lubie starwarsy a na pc nie bylo dobrych gierek star warsowych wiec jednak kupie sobie gacka dzieki za podpowiedzi :) :twisted:
Dragon ball Z

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 24, 2006, 12:00:32 pm »
No akurat star warsy to rewelka, nawet dziś grafa powoduje opad szczeny :D