Autor Wątek: PS3 czy Xbox360 --- CO WYBRAĆ!!!???  (Przeczytany 8584 razy)

WojtasC

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
PS3 czy Xbox360 --- CO WYBRAĆ!!!???
« dnia: Marca 26, 2007, 23:44:44 pm »
Mam dylemat. Chcę kupić konsolę dla swoich dzieci (czytaj dla siebie), niestety nie wiem którą wybrać. Kupić PS3 z napędem blue-ray, czy Xbox360 i dokupić do niej zewnętrzny napęd hd-dvd (chodzi mi też o oglądanie filmów). Który napęd ma większe szanse na zaistnienie na naszym rynku. Może ktoś wie gdzie znajdę testy lub porównanie tych dwóch "maszynek"!!!
POZDRO ----- WOJTAS :?:

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 27, 2007, 02:54:13 am »
Który napęd ma większe szanse na zaistnienie na naszym rynku

Nie wiadomo, aczkolwiek blu-ray lekko punktuje tutaj Microsoft.

Porównanie obu maszyn jest zbędne- obie oferują podobne mozliwości, jedyne czym się nalezy kierować przy wyborze, to przyszła biblioteka gier i swoje ulubione serie.

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 27, 2007, 10:48:12 am »
Jeżeli chcesz wybierać konsolę głównie pod względem filmów, to na Twoim miejscu wziąłbym raczej PS3, której napęd blu-ray będzie raczej bardziej popularny (ponoć więcej wytwórni woli wydawać swoje filmy w tym formacie, ale pewny nie jestem :wink: ). Ale co w Polsce będzie bardziej popularne? Tego nie wiem, przekonamy się za jakiś czas.
A co do samej konsoli...to już zależy, w które gry wolałbyś zagrać. Jeżeli dopiero wchodzisz w świat gier to w sumie dobry byłby Xbox360, na którego jest już dużo dobrych gier, i będą się ciągle pojawiać. Ale jak zdecydujesz się na PS3 to też źle nie będzie :wink: Ta konsola dopiero startuje i z czasem będą się pojawiać świetne tytuły.
Taki mój punkt widzenia, poczekaj na odpowiedzi innych co by mieć większy wzgląd na sytuację :)
PSN ID: WojtqGO

jogurt malinowy

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 27, 2007, 10:56:06 am »
Cytat: "_Music"

Porównanie obu maszyn jest zbędne- obie oferują podobne mozliwości, jedyne czym się nalezy kierować przy wyborze, to przyszła biblioteka gier i swoje ulubione serie.

Pododne morzliwości? Wydawało mi się że jak PS3 posiada tak potęrzny procesor, morzliwość zainstalowania Linuxa pojemiejszy dysk twardy to ma dużo więkrze możliwości od xboxa 360

Spidey

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 27, 2007, 11:40:51 am »
Cytat: "jogurt malinowy"
Cytat: "_Music"

Pododne morzliwości? Wydawało mi się że jak PS3 posiada tak potęrzny procesor, morzliwość zainstalowania Linuxa pojemiejszy dysk twardy to ma dużo więkrze możliwości od xboxa 360

To się myliłeś, pozatym zainwestuj w słownik ortograficzny... albo dorośnij.

Wpracając do twojego pytania WojtasC.
To jest tak, jeżeli chcesz konsolę koniecznie teraz, to ja na twoim miejscu zakupiłbym X360: spora biblioteka gier, względnie niska cena, duże  możliwości, świetny pad, łatwość obsługi i niedrogie gry (na allegro).

Jeśli jednak chciałbyś czekać to proponuje się wstrzymać i zobaczyć co w najbliższych miesiącach pokaże PS3. To niewątpliwie świetny sprzęt jednak na tą chwilę wachlarz gier na niego jest dość mocno ograniczony. Do tego dochodzi wyższa cena zakupu samego sprzetu jak i na razie gier (potem ceny gier powinny się zrównać tymi z X360)

Do oglądania filmów wydaję sie ze PS3 byłoby lepszym rozwiązaniem i zapewne wygra wyścig z HD-DVD, jednak także nie w tej chwili. W Polsce co prawda można dostać kilka na krzyż filmów na bluray, ale to pieśń raczej przyszłego roku (może lat).

No coż wybór nie będzie łatwy, ale musisz się zastanowić czy wolisz taniej i juz teraz (x360) czy drożej, ale z świetnym odtwarzaczem i możliwe że mocarnymi grami w przyszłości..
Wybór jak zawsze należy do ciebie i twego portfela :D

Mastu-son

• Towarzysz
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 27, 2007, 12:16:38 pm »
Jeśli rozważasz zakup X360 + HD-DVD to PS3 będzie lepszym zakupem. Wszak do filmów to tylko blu-ray, hd-dvd wyraznie został w tyle, co zauważył nawet Microsoft przebąkując o możliwości wypuszczenia zewntętrznego blu-raya dla X360. Po za tym do filmów XO jest za głośny. Gry na PS3 niedługą będą się pojawiać kozackie i każdy znajdzie coś dla siebie. IMHO: X360 + HD-DVD = na dziś poroniony pomysł.

mateo

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 27, 2007, 12:46:17 pm »
Nie zapominajmy , że cena Xboxa 360 na dzień dzisiejszy jest po prostu z@jebist@ !
-Biblioteka gier jest na prawdę świetna , a zapowiedzi multum.
Ot tak CAPCOM potwierdził DMC4 na konsole Billa.
Ciekawe co będzie dalej ..MGS4 , FFXIII ?
Na dzień dzisiejszy radze zakup Xboxa 360 (dla dzieci Bomba , Viva Pinata , Kameo , nowy Banjo itp)
A ty odpal Gearsy i ciesz się życiem (hłe , hłe)  :wink:

A pamiętajmy , że SONY obniży cenę nowego Play'a za jakiś rok ?
(choć nie wiadomo jak potoczy się sytuacja)
Ale nowe newsy wskazują , że PS3 sprzedaje się świetnie..to brzmi optymistycznie na kolejne jutro.
Więc to twój wybór !

Grafoman

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 27, 2007, 13:50:49 pm »
Jesli zalezy Ci na ogladaniu filmow to wybor jest prosty - PS3. Dlaczego? Po pierwsze cena, ktora w tym wypadku przestaje byc atutem X'a. Gdybys bowiem - tak jak piszesz - chcial kupic Xboxa z napedem hd-dvd zaplacilbys praktycznie tyle samo, a nawet wiecej(patrzac po cenach detalicznych) niz za ps3 z napedem blue-ray.
Po drugie, jak juz kilka osob wspomnialo, blue-ray raczej wygral ta wojne, lub wygra ja wkrotce, z prostej przyczyny. Bo kazdy posiadacz ps3 to automatycznie posiadacz niebieskiego lasera - niektorzy zlosliwcy do dzis mowia, ze ps3 powstalo tylko i wylacznie po to, aby rozpropagowac nowy format, i trzeba przyznac, ze  sie to udalo, skoro juz nawet w krajach trzeciego swiata(takich jak Polska) da sie kilka filmow w tym formacie wydobyc. Oczywiscie ta sytuacja moze sie odwrocic, ale wtedy microsoft musialby zaczac montowac napedy hd-dvd do xboxow a to raczej nie przejdzie...;-) Do dzis nie widzialem takze w polsce zadnego filmu w formacie hd-dvd, choc moze cos przeoczylem:)

Inna kwestia to sprawa gier. W tej chwili X360 zdecydowanie rzadzi w tej kwestii, jednak nalezy zwrocic uwage, ze ps3 dopiero zaczyna sie rozlrecac, wiec i na nia pewnie doczekamy sie dobrych pozycji.
Your mysterious ice blue eyes...

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 27, 2007, 16:00:11 pm »
A jak dla mnie to ten temat jest słabą prowokacją... :roll:

WojtasC

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 27, 2007, 16:44:46 pm »
Cytat: "Tarniak"
A jak dla mnie to ten temat jest słabą prowokacją... :roll:

Prowokacją było by napisanie, że bielska scena jest KICZOWATA (cała). Ja zadałem proste pytanie licząc na szczerą odpowiedź. BARDZO DZIęKUJę TYM WSZYSTKIM, KTóRZY POTRAKTOWALI MóJ PROBLEM POWAżNIE!!!

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 27, 2007, 16:46:37 pm »

O tym kur*a mówiłem :evil:

WojtasC

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 27, 2007, 16:56:19 pm »
Cytat: "Tarniak"

O tym kur*a mówiłem :evil:

Trzeba było tak od razu KUR*A!!!  :twisted:

crasch

• He?
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 27, 2007, 17:23:33 pm »
panowie luuuzik :] konsole jak konsole, różnice to przedewszystkim naped Blu-Ray w PS3 i brak takiego w X360.

Wybierz konsole która bardziej przekonuje Cie swoimi pozycajami - grami.
Temat zamykam (na wszelki wypadek ;)) pozatym było takich topiców sporo.
btw. osobiście wziąłbym ps3 i sie nie zastanawiał albo troche poczekał (pół roku?) i zobaczył jak bedzie wygladal rynek kiedy to juz wszystkie trzy next-geny beda w pelnym obrocie w naszym kraju :).

pozdro