Autor Wątek: Zakup PSP - HELP!  (Przeczytany 6517 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

n00ber

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
Zakup PSP - HELP!
« dnia: Lutego 26, 2006, 13:35:28 pm »
Witam. Zamierzam zainwestować w konsolę Playstation Portable. Mam parę pytań które czekają na odpowiedzi:
-Czy opłaca się kupować GIGA packa jeżeli wiem że  kartę MS i tak kupię większą? Czy moze lepiej kupić samą konsolę, a potem dokupić, tak jak planuję, 2GB kartę?
-Które akcesoria są najbardzoej przydatne (nie patrząc na koszty)
-Czy wazny jest firmware?

Z góry, dziękuje za odpowiedź.

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 26, 2006, 14:01:55 pm »
1. Wiesz, to zależy od ceny. Jeśli jesteś w stanie załatwić sobie najpierw PSP, a potem kupić sobie kartę 2 giga, i wyniesie Cię to niewiele więcej, niż Giga Pack, bądź mniej więcej tyle samo (sprawdź na allegro, karty tanieją dość szybko), no to odpowiedź jest oczywiście jasna, prawda?

2. Najważniejsza jest chyba folijka ochronna, którą nakleja się na ekranik.

3. Wnioskuję, że chcesz grać w wersje, nagrywane na kartę pamięci. W takim razie musisz kupić PSP z firmwarem 1.50. Tylko ten pozwala na wgrywanie homebrew.

W sumie mogłeś ten topic założyć w dziale pomoc... :)

JarotY_na_ZawszE

• Towarzysz
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 26, 2006, 15:20:57 pm »
Cytat: "djprodigy"
2. Najważniejsza jest chyba folijka ochronna, którą nakleja się na ekranik.

dokladnie, to jest obowiazkowy zakup

Wnioskuję, że chcesz grać w wersje, nagrywane na kartę pamięci. W takim razie musisz kupić PSP z firmwarem 1.50. Tylko ten pozwala na wgrywanie homebrew

ale mozna tez zmienic z biosu 2.0 na 1.5 tylko trzeba ten 1.5 sciagnac z sieci

mozna tez se kupic giga paka i sprzedac puzniej karte odzielnie i kupic wieksza(zalezy od ceny)mój koles tak zrobil i jest 50pln do przodu

paprot

• J-23
  • PSN ID: paprotPL
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 26, 2006, 23:25:16 pm »
nie wiedzialem gdzie umiescici moj wyczyn i wrzucam w ten temat  tak se dzis naklejalem folijke hori na moje pyspy i wiecie co nie udalo mi sie nakleic az 2 jednym slowem 20zl poszlo sie walic przeszedlem sam siebie nie wiem jak to dziadostwo nakleic coroz mi sie powietrze pod folie wpychalo i mialem wypustki na ekranie i szlag by to trafil tak dlugo naklejalem i zdejmowalem az sie pobrudzily i juz nie kleily tak dobsze, jednym slowem ze mnie jest master qupiej foli zalozyc nie umiem  a powiem wam ze to trudne zdeka mial ktos jeszcze taka wtope z tym shitem bo ja najpierw sie zdenerwowalem ze stracilem 20zl a potem zaczalem sie smiac z swojej nieudolnosci wzgledam tego
chyba zainwestuje w cos innego do ochrony ekraniku :mrgreen:

n00ber

• Pionier
  • *
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 27, 2006, 11:32:17 am »
hababa... dobre dobre, jeszcze nie słyszałem o takich przypadkach. hm. Dobra, o folii HORI to od dawna wiedziałem, chodzi mi np. czy sluchawki te cpo są dodane od razu do PSP sa warte czegokolwiek? można tam podpiąc normalne śłuchawki czy nie?
po druygie. wiem że tylko na tych niższych da się odpalać homebrewy ale ja zastanawiam się raczej nad legalem. z tego co wiem downgrade da się zrobic chyba tylko z 2.0 i z 1.5 chyba. no ale jeszcze jedno. są te taki nu mery K-10001 czy jakoś tak. co to jest?
Pozdrawiam...

paprot

• J-23
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 27, 2006, 12:40:05 pm »
sluchawki te co sa daja rade jak ktos nie musi miec super sluchaweczek i swietnego brzmienia to te w zestawie zadowola cie fakt troche ciche sa no ale estetycznie wykonane a co do inncyh to mozesz je podpinac do PSP a te numerki to o ile sie nie mysle jest model konsoli ja np mam 1003

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 27, 2006, 15:37:47 pm »
Cytat: "n00ber"
z tego co wiem downgrade da się zrobic chyba tylko z 2.0 i z 1.5 chyba.

Zgadza się, zgadza.

JarotY_na_ZawszE

• Towarzysz
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 27, 2006, 16:41:42 pm »
Cytat: "n00ber"
z tego co wiem downgrade da się zrobic chyba tylko z 2.0 i z 1.5 chyba.

Zgadza się, zgadza.

na1.5 mozna tylko zupgradowac z 2.0 ale jak naprzyklad masz wersje 1.52 to upgrejdujesz ja do 2.0(jest na umd w zestawie z konsola) i dopiero wtedy do 1.5
czyli w skruci z kazdego mozna przejsc do 1.5

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 27, 2006, 17:41:06 pm »
Te numerki to sa wersje sprzetu, US ma 1001, Euro ma chyba 1003 a japonia jeszcze inne, i jesli jest upgrade softu lub czegos tam to pisze na jaki model konsoli (czyli podany jest wlasnie ten numerek) ja mam w tej chili 2.60. Sluchawki moga byc chociaz nie powalaja, proponowalbym kupic jakies lepsze, tak da sie podpiac inne do PSP, Nie kupuj Giga Packa, kup zwykly Pack i dokup Memory Sticka tak zrobisz najlepiej. Niezbedne akcesoria? Folia, analog od PS2, Memory Stick 2GB (ale to juz bierzesz pod uwage) nie kupuj tych gumowych nakladek na PSP bo sa do du** i nie nadaje sie do niczego. no i chyba tyle tak na poczatek :)

paprot

• J-23
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 28, 2006, 13:52:51 pm »
nie chce zakladac nowego tematu dlatego zapytam tutaj co warto bardziej kupic ta obudowe http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=87459139 czy moze ta http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=88708241 a moze ktos ma jedna z tych i moze powiedziec jak sie gra w tych odudowach czy nie przeszkadzaja zbytnio itp.

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 28, 2006, 14:27:16 pm »
z tego co ja wiem i widzialem, mam i mialem, pierwsze to jest tylko futeral do przechowywania PSP i w zaden sposob mnie nie byl potrzebny, po prostu nie znalazl zastosowania, co do drugirgo to Paprot jednak polecalbym ci folie zamiast tego plastiku, wcale nie jest tak trudno jej zalozyc. Jesli chodzilo by o mnie nie bral bym zadnego z tch akcesoriow, jeden mam, drugi widzialem.

paprot

• J-23
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 28, 2006, 15:15:54 pm »
cholera wlasnie mialem folie i nijak nie moglem jej zalozyc i tak sie tym faktem podraznilem ze zdecydowalem zakupic cos co sie nie nakleja tylko jest do zalozenia ale jak tak mowisz to moze pomysle nad kupnem nastepnej folijki do cholery moze jakos mi sie uda to nakleic a masz moze jakis sposob zeby mi sie nie robily pecherzyki powietrza

JarotY_na_ZawszE

• Towarzysz
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 28, 2006, 15:23:18 pm »
moze ci to pomoze
pytalem sie kolesia jak nakleił w swojej i jak robił mu sie pechezyk to go przesuwał palcami do zewnatrz az wyleciał muwil ze sie z tym meczył ponad 20 min ale teraz jest juz dobrze

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 28, 2006, 15:48:04 pm »
OK, nie naklejaj foli ani z gory na dol ani z dolu do gory, poloz sobie psp na czyms zeby ci sie bardzo nie gibalo, odbezpiecz folijke, i zacznij naklejac ja od lewej strony, milimetrz po milimetrze, deliktnie przesuwajac po naklejonej czesci palec z  gory do dolu i odwrotnie, ale naprawde, jak tylko kawaleczek folijki dotknie ci ekranu juz ja wygladaj palcem, musisz byc naprawde cierpliwi i robicc to powolutku, w efekcie nawet nie bedzie widac ze ja masz.

http://www.republika.pl/madfrog/index6.html
http://www.republika.pl/madfrog/index5.html

tu masz dwa zdjecia z mojego PSP na ktorym jest folia, prawie wogole nie widac ze jest. Jesli to ci pomoze to kupuje folijki z firmy Nakiworld, tak samo jak sciereczki do  czyszczenia, ostatnio kupilem zestaw 5 folijek i 2 sciereczki, zaplacilem cos kolo 20$

Na zdjeciu tez widac analog od PS2 ktory takze polecam, roznica kolosalna, o wiele lepiej sie gra.

paprot

• J-23
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 28, 2006, 15:59:42 pm »
pytanko czy PSP z Logitech PlayGear Visior zmiesci sie w tym futerale http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=88717600

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 28, 2006, 16:07:47 pm »
Powiem ci szczerze ze nie mam pojecia, pierwszy raz widze taki futeral, wiec nie wiem czy pasuje idealnie na PSP czy zostaje troche luzu, ale mysle ze powinien sie zmiescic, PlayGear Visor nie jest przeciez jakims kolosem :)

Sonial13

• Pionier
  • *
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 04, 2006, 14:36:16 pm »
Raczej wątpię, ale głowy nie dam.
Ja mam osobiście folię Hori i pokrowiec Venoma. I to i tamto to rewelka. Na nic nie narzekam. Ostatnio dokupiłem se kilka sztuk folii za 2,49/szt. ale nie sprawdzałem bo mi szkoda ściągać Hori.
"Trzeba siać, siać..." Ojciec Rydzyk, All Rights Reserved;->
"Zasiejemy ziarnooo..."
www.pspu.bbs.pl - ciemna strona grania. Sprawdź ją.

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 05, 2006, 21:47:15 pm »
OK, nie chcialem zakladac nowego tematu bo bez sensu by to bylo, mam pytanko. Wiecie moze czy Ultima lub jakis z polskich sklepow wysyla gry za granice? Bo potrzebuje Tales of Eternia orientuje sie moze ktos w tym temacie cos?

coolandtrendy

• Człowiek dobrej roboty
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 05, 2006, 22:32:24 pm »

lupinator

• Gość
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 05, 2006, 22:33:55 pm »
Cytat: "Red_aka_madfrog5"
OK, nie chcialem zakladac nowego tematu bo bez sensu by to bylo, mam pytanko. Wiecie moze czy Ultima lub jakis z polskich sklepow wysyla gry za granice? Bo potrzebuje Tales of Eternia orientuje sie moze ktos w tym temacie cos?

A w USA tego nie ma? :wink:

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 05, 2006, 22:39:42 pm »
niestety nie ma, nawet nie ma daty premiery :(

paprot

• J-23
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #21 dnia: Marca 08, 2006, 18:02:44 pm »
no i zakupilem  PlayGear Visor plus ten futeral i wszystko ladnie sie pomiescilo zero scisku normalnie śuper teraz moje PSP bedzie mialo juz duzy komfort spoczywania :mrgreen:  :mrgreen:

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 22, 2006, 08:27:28 am »
Do tej pory uzywalm foli na ekran, ale ostatnio postanowilem sprawdzic visor w akcji i nie jest zle ale mimo wszystko foli jest o wiele lepsza:
Po pierwsze wogole praktycznie jej nie widac ze jest
Po drugie przylega idealnie do ekranu, wiec nie ma mowy o dostawaniu sie kurzu czy malych paprochow pod nia, co zdarza sie czesto w przypadku wizora
Po trzecie mozna ja myc, czyscic, czym sie chce i jak sie chce bo wogole sie nie rysuje, natomiast visor rysuje sie strasznie, gorzej niz wyswietlacz PSP, po trzech dniach uzywania go ma juz od cholerci rysek :(
Roznicy cenowej nie ma, przynajmniej nie tu, wiec jesli ktos nie ma ani folii ani visora a zamierza kupic, to ja osobiscie polecam folie, oczywiscie potzreba malutkiej wprawy i cierpliwosci zeby ja idealnie zalozyc ale sprawdza sie lepiej niz visor.
Nie ma jakiejs kolosalnej roznicy ale jesli mialbym ocenic to
Folia 5
Visor 4

blaha

• Pionier
  • *
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 13, 2006, 20:44:49 pm »
Mój Visor nie przezył nawet 2 dni. Kosnole uzytkuje dość ostro, a wiec dosc czesto zdaza sie, ze gdzies na boisku czy poprostu na ulicy wyladuje na ziemii bo wysunela sie z kieszenii. Folijki spisywaly sie dobrze choc czesto musialem je wymieniac bo po upadkach powstawaly jakby rysy na materiale, choc normalnie nie przeszkadaja to chyba jestem pedantem i kupowalem nowa (to chyba juz 6 z kolei). Zmeczony tym ciaglym wymianami pomyslalem o vizorku, ktory po 20min do zalozenia i zderzeniu z pilka uraczyl mnie peknieciem na prawie calej powierzchni... Nastepnego dnia podczas biegu spadl na kraweznik i rozlamal sie kompletnie :/
I jednak pozostane przy foliach.

grzyber

• Towarzysz
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 13, 2006, 20:48:44 pm »
Wow :) twój PSP przeżywa niezły hardcore z tobą :D
"kiedy patrzysz w otchłań, otchłań zaczyna patrzeć w ciebie..."     Poszukuje ludzii z xboxem !!!!

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 14, 2006, 04:46:37 am »
Blaha  :D  nie mam pytań, aż tak hardcorowo to ja sprzętu nie testuje a już na pewno nie wystawiam swojego PSP na takie próby, fakt dwa razy zderzyło się z ziemią na szczęście bez żadnego uszczerbku na zdrowiu. Ale przyznam siętakże do czegoś złego, zabiłem swoje pierwsze PSP :) Jak to zrobiłem? Ehhh będzie w wielkim skócie. Grałem sobie pewnego piękneo popołudnia na swoim PSP w Armored Core, grałem i grałem aż w pewnym momencie przyszła frustracja, potem złość aż w końcu się wku****** bo nie mogłem wygrać pewnego pojedynku, podchodziłem do niego ze trzy dni no i w pewnym momencie bardzo, ale to bardzo zdenerwowany (podobno nie denerwuje się wcale) wyrzuciłem swoje PSP przez okno i los tak chciał że poleciało aż na ulicę, zanim wygramoliłem sięz fotela i doszedłem na miejsce zbrodni po mojej konsolce zdąrzył już przejechać samochód a z PSP nie było co zbierać :) Od tej pory gdy tylko jakaś gra zaczyna mnie lekko irytować odkładam PSP na bok i czekam na moment w którym moja irytacja przestanie istnieć :)

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
Zakup PSP - HELP!
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 14, 2006, 10:05:19 am »
Kurde ReD dobre :P, ja jak sie wkurwie to tez rzucam... tylko na miękką pościel :D. Raz tylko była gleba.