Autor Wątek: PS2, a odpalanie gier z PSX i PSOne  (Przeczytany 6384 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zsasz

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
PS2, a odpalanie gier z PSX i PSOne
« dnia: Maja 14, 2006, 13:30:08 pm »
Na oficjalnej polskiej stronie Play Station wyczytalem, ze Play Station 2 obsluguje gry na PSX i PSOne. Na dodatek szybciej sie wczytuja i jest lepsza grafa. Czy ktos z was moglby mi odpowiedziec jak to sie ma w praktyce ? Mam fajna gierke na PSONe, a mianowicie Spider-Man 2 Enter Electro. W pierwsza czesc gralem na PC (konwersja z Play Station). Grafika byla jak dla mnie bardzo dobra i myslalem, ze kontynuacja bedzie rownie dobra grafe miala, jesli nie lepsza. Kupilem sobie 2-ke na PSOne, a tu syf jakich malo. Grafika tragiczna. Czy ta gra bedzie lepiej wygladac na PS2 ? Czy nie warto kupowac PS2, bo nie polepszy ona ani troche jakosci grafy tej gry ?
Prosze o odpowiedz i pozdrawiam uzytkownikow forum.

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 14, 2006, 13:41:20 pm »
róznica w jakosci grafiki jest bardzo mała- jezeli grafika gry na ps1 Ci nie odpowiadała to i na ps2 tez tak bedzie :wink:
We lack the motion to move to the new beat

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 14, 2006, 13:42:57 pm »
1. Gry na PC wyglądają lepiej niż te z PSOne.
2. Wszystko co ma w nazwie "Spider-Man", "Bat-man", "Superman" nie zasługuje na to aby gry kupić.
3. PS2 grafiki nie polepszy, konsola jedynie odpala gry.
4. O emulatorze PSOne na PC to nie słyszałeś? Jak pobawisz się ustawieniami to nawet dostaniesz high-res tekstury.
5. PS2 warto kupić, bo PC poza RTSami, World of Warcraft, i kilkoma RPG (Fallout, Arcanum, Planescape:Torment) nie istnieje dla gier. Chcesz grać? Kup konsolę.

crasch

• He?
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 16, 2006, 00:02:33 am »
5. PS2 warto kupić, bo PC poza RTSami, World of Warcraft, i kilkoma RPG (Fallout, Arcanum, Planescape:Torment) nie istnieje dla gier. Chcesz grać? Kup konsolę.

Świete słowa, amen! :)
jestem idealnym dla tego przykładem.
Mały wywód:
Pierwszą maszyną do grania była konsolka PS1 która dostałem w swoje łapki i  mam ją do dziś z samego sentymentu dała mi tyle radości i godzin zabawy, że trudno je zliczyć. Lecz przesiadłem sie na PC - siedziałem na nich około 3 lat i stwierdzam, że konsole są o niebo lepsze! Wybierając gre na pc trzeba sie liczyc z wymaganiami i z tym ze rozgrywka bedzie czesto spowalniała przy lepszych graficznie tytułach.
Tak jak pisałem mineły 3 lata i pare dni temu zamówiłem PS2 - postanowiłem, że wracam do konsol z czego sie bardzo ciesze! OD tej pory koniec z graniem na PC, teraz KONSOLE! Znów, bo lepsze o niebo. Bez porównania.

Sorry za offa.

pozdro

Shadow...

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 18, 2006, 15:03:25 pm »
Czyżby "nawrót" syna marnotrawnego???
W końcu PC-et nie służy do grania(ile trzeba by w niego co rusz "wpychać" aby być na "topie"),
a są inne ciekawsze wersje jego wykorzystania.
Konsola daje większe pole manewru(nie mówiąc o tym jeżeli ktoś ma kilka rodzajów sprzętu).
"[size=9]Prawda jest formą pozoru.[/size][size=8] Pozór - formą prawdy.[/size]"[/i]

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 19, 2006, 04:45:38 am »
Nie chce powtarzać Castora, ale chłopak ma rację  :D
Po pierwsze grafa na PS2 będzie taka sama a po drugie nie wart kupować sprzętu dla Spiderman'a :) co ty o Devilach, Metalach i Finalach nie słyszałeś że rwiesz się na pajączka? A jeśli już chcesz Spider-man'a to łykaj Ultimate a nie jakieś starocie, przy których ż płakać sięchce :)
A i będziesz potrzebował Memory Card z PSOne.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 19, 2006, 11:23:09 am »
a taki pytanie OT, graliście w pecetową wersję MGS-a? wygląda dużo lepiej niż ta z PSXa?

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 19, 2006, 11:39:57 am »
Cytat: "Mikes"
a taki pytanie OT, graliście w pecetową wersję MGS-a? wygląda dużo lepiej niż ta z PSXa?

rozmazywanie tekstur i wyzsza rozdzialka, sterowania na klawie kiepskie, reszta to samo

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 19, 2006, 13:37:03 pm »
Cytat: "Castor Krieg"

3. PS2 grafiki nie polepszy, konsola jedynie odpala gry.

Jak nie polepsza?? Ustaw sobie w opcjach w menu PS2 jakość tekstur na "SMOOTH" i teksturki w grach z PS1 beda rozmyte i wygladały ładniej.

(niestety na przerobionych konsolach moze nie działac, sprawdzalem u znajomego i u niego podczas bootowania gry z PSX na CDR ta opcja sie "resetuje" i nie działa - hehe taka kara za backup'y :lol: )

dydol

• Towarzysz
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 19, 2006, 16:26:45 pm »
2. Wszystko co ma w nazwie "Spider-Man", "Bat-man", "Superman" nie zasługuje na to aby gry kupić.

i tu się z tobą zgodzić nie mogę,przecierz Spider jest świetna gierką na psx-a graficzka i wogule ,co do Bat-manów i Super-manów to nie wiem
bo nie gralem,a ty zapewne w Spidera też nie cisnołeś

crasch

• He?
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 19, 2006, 16:37:49 pm »
@dydol - przeca tu nie ma o czym mówić, zalezy kto sie zabiera za tworzenie gry na podstawie komiksu/filmu o spidermanie lub batmanie i o jakich tam jeszcze są bohaterach, poprostu nie raz dają nam tytuł godny wyciśniecią z niego wszystkiego a nie raz kicz zrobiony dla reklamy i dla kasy :)

pozdro