Autor Wątek: Ratchet gladiator  (Przeczytany 7290 razy)

Mikes

• Łajka
  • Reputacja: 0
  • Ej.
Ratchet gladiator
« dnia: Grudnia 14, 2005, 11:51:53 am »
Skusiło mnie demko w OPSM chociaż byłem nastawiony cholernie sceptycznie a tu.. mega wypasik gierka!! Upgrade broni powala, plansze są ogromne a pojazdy wymiatają. A wy co sądzicie o tej grze?

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
Ratchet gladiator
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 14, 2005, 12:05:21 pm »
Jeżeli się nie grało w poprzednie części to wypasik, a jeśli tak to nic nowego tu nie znajdziesz.

lupinator

• Gość
Ratchet gladiator
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 14, 2005, 12:26:25 pm »
Wypasik to mało powiedziane :) Gra jest świetna. Ale w porównaniu z poprzednimi częściami (szczególnie 2 i 3) jest mało broni. Niepotrzebnie planety są podzielone na wyzwania ale to nieprzeszkadza grze w mym rankingu dostac ocene 10-

Mikes

• Łajka
  • Ej.
Ratchet gladiator
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 14, 2005, 14:24:48 pm »
broni jest 10 no nie? a pojazdów? jakie są?
no i najważniejsze: ile jest planet i ile zajmuje przejście gry?

lupinator

• Gość
Ratchet gladiator
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 14, 2005, 14:31:27 pm »
Cytat: "Mikes"
broni jest 10 no nie? a pojazdów? jakie są?
no i najważniejsze: ile jest planet i ile zajmuje przejście gry?

Akurat nie jestem w domu to ci nie powiem ile jest planet ale Mi przejście gry na najwyższym poziomie trudności zajeło 8 h + kolejne 8 jako przechodzenie 2 raz (dopiero wtedy mozna broń unowoczeńcic 99 razy!) + kolejne 6 h jako przechodzenie gry po raz 3 aby dobić do lv 99 + ok. 2 h na exp Ratcheta + ok 10 h na skill pointsy = ok 30 - 40 h jak chcesz mieć 100% i nie spieszysz sie (jak grasz w pośpiechu to 20h). Mało w porównaniu z mym licznikiem z części 2 gdzie mam 115 h.
A z pojazdów masz - Hovership, Landstarker i hoverbike + działka stacjonarne

Mikes

• Łajka
  • Ej.
Ratchet gladiator
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 14, 2005, 16:57:34 pm »
Aukcja z allegro. Opłaca się? :wink:

ratchet: Gladiator to trzymająca w napięciu platformówka. Do naszej dyspozycji jest jeszcze więcej pojazdów i broni niż w poprzednich częściach. Tak jak w poprzedniej części Ratchet zwiedza futurystyczne planety, na których walczy z grupą wrogich robotów. W walkach wykorzystujemy nowe typy broni oraz ich dodatki. Po raz pierwszy wprowadzono możliwość grania dwóch osób jednocześnie.

TERAZ TYLKO W REWELACYJNEJ SWIATECZNEJ CENIE OSTATNIE 5 SZT

GRA NOWA W FOLII , ORYGINAL , PAL , WERSJA ANGIELSKA , WYSYLKA ZA POBRANIEM 10 ZL LUB ODBIOR OSOBISTY W NASZYM SKLEPIE , DO KAZDEJ GRY RACHUNEK ZAKUPU !!!!

lupinator

• Gość
Ratchet gladiator
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 14, 2005, 16:59:14 pm »
Cytat: "Mikes"
Aukcja z allegro. Opłaca się? :wink:

ratchet: Gladiator to trzymająca w napięciu platformówka. Do naszej dyspozycji jest jeszcze więcej pojazdów i broni niż w poprzednich częściach. Tak jak w poprzedniej części Ratchet zwiedza futurystyczne planety, na których walczy z grupą wrogich robotów. W walkach wykorzystujemy nowe typy broni oraz ich dodatki. Po raz pierwszy wprowadzono możliwość grania dwóch osób jednocześnie.

TERAZ TYLKO W REWELACYJNEJ SWIATECZNEJ CENIE OSTATNIE 5 SZT

GRA NOWA W FOLII , ORYGINAL , PAL , WERSJA ANGIELSKA , WYSYLKA ZA POBRANIEM 10 ZL LUB ODBIOR OSOBISTY W NASZYM SKLEPIE , DO KAZDEJ GRY RACHUNEK ZAKUPU !!!!

Podaj link

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Ratchet gladiator
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 14, 2005, 22:27:09 pm »
Cytat: "lupinator"
10-

jak zawsze przeszadzac. Za malo zmian w stosuknu do poprzednich czesci, zeby dac ocene 10-.

A czy pozostaly jeszcze jakies elementy platformowe, czy stala sie juz z tej gry czysta strzelanka?

Mikes

• Łajka
  • Ej.
Ratchet gladiator
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 15, 2005, 16:50:09 pm »
czysta jak łza. chyba że za platformówkę uznasz zeskoczenie z wzniesienia na ziemie i rozłożenie grind cable'a ;] Ja po demku daje 9+ bo w poprzednie nie grałem a ta już idzie priorytetem  :twisted:

Mikes

• Łajka
  • Ej.
Ratchet gladiator
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 16, 2005, 14:38:04 pm »
oki dostałem(mega szybko, nie powiem)
minirecenzja(będzie więcej w święta bo dzisiaj miałem zgodę TYKLo sprawdzić czy wsyztsko jest ok):
Filmików nie widziałem więc wszytkich wątków fabuły nie znam. W każdym razie zostajemy porwani a wolnośc uzyskay tylko gdy wygramy turniej gladiatorów. Zaczynam! Samouczek, namierzenia kamerę na hologram, potem strzał w 2 hologram, skakanie po platformach, zniszczenie reszty hologramów i jesteśmy w naszej galaktycznej bazie. Możemy tam ulepszać bronie i nasze roboty. Pierwsza misja to oczywiście rozwałka :] przeciwników jest dużo ale są bardzo łatwi do pokonania. Gdzy zabijamy wszystkich wykakują platformy po których skaczemy do następnej "wysepki" Na koniec rozwalamy wieżyczkę(trzeba użyć ataku unieruchamiąjego czięższe roboty i niszczymy..  Koniec misji.
GRAFIKA:
płynne 60 fpsów 0 przycięć, piękne wybuchy, niezla mimika na filmikach.
Bugów jeszcze nie wychwyciłem.
MUZYKA:
Na to się uwagi nie zwraca, nie wsłuchałem się:P

Tak jak mówiłem więcej wrażeń po świętach jak już będę się mógł nią w pełni rozkoszować
 :mrgreen:

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
Ratchet gladiator
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 18, 2005, 18:04:46 pm »
one question uzytkowniku Mikes- czy w obliczu doskonałych pod niemal każdym tytułow ,ktore są na sklepowych półkach warto wydawać 200PLN na jakiegoś  platformera ?
Bo dla mnie jest to zwyczajne wyrzucanie pieniędzy w błoto (no chyba ,ze z pieniędzmi nie masz co robić :roll: 0
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Mikes

• Łajka
  • Ej.
Ratchet gladiator
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 18, 2005, 19:17:29 pm »
1) 200zl to mógł dać za to jakiś 10 latek w empiku ja dałem 60% ceny tego za grę w folii
2) Twój post jaest kompletnie bezpodstawny bo każdy ma swój gust i sobie wybiera grę
3) Jeśli to jest platformer to RE4 to wyścigi..

brono

• Pionier
  • *
Ratchet gladiator
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 08, 2006, 21:26:37 pm »
Gladiator to moja pierwsza gra, ktora zakupilem wraz z PS 2 :]. Podoba mi sie levelowanie broni i Mody :P. Gratka z zasiadaniem od czasu do czasu w jakims pojedzie tez jest fajna  :roll: . Moje ulubione pojazdy to Puma i Landstarker  :twisted:
No dobra...to ja wracam do zbierania tych 2 mln'ow boltzow na ta bron  :lol: *nazwy zapomnialem  :roll: *

morfo

• Pionier
  • *
Ratchet gladiator
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 02, 2006, 10:28:56 am »
Gra zajebista. Scczególnie rajcuje dopakowywanie broni i kombinowanie z modami.
FORZA INTER!

crasch

• He?
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
Ratchet gladiator
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 02, 2006, 14:12:04 pm »
A jak prezentuje sie koło innej [chyba podobnej] pozycji Jak 3? :)

pozdro

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Ratchet gladiator
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 03, 2006, 13:18:47 pm »
Cytat: "crasch!"
A jak prezentuje sie koło innej [chyba podobnej] pozycji Jak 3?

Nie powiedzialbym, ze to podobne pozycje i raczej nie mozna ich ze soba porownywac. Jak 3 to przygodowka z elementami strzelania i wyscigow, a Ratchet Gladiator to czysta strzelanka, nastawiona tylko na rozwalke.