http://www.petitiononline.com/bu7c43r/petition.html - PETYCJA DO SCEE O J. POLSKI W PSP
Ważny jest istniejący, prawdziwy adres e-mail (jest sprawdzany przez skrypt) - nie zostanie on użyty ani wykorzystany w żaden sposób, nie jest widoczny na liście podpisów. Miejsce zamieszkania jest opcjonalne.
Kilka słów wyjaśnienia...
- temat narodził się na forum Skizo.org, ale motał się przez kilka stron bez skutku, więc postanowiłem sie tym zająć osobiście
- jak jest w PSP (prawie) każdy wie - jest kilka opcji językowych, niektóre prawie absurdalne z naszego punktu widzenia. Dodanie kolejnej - PL - przy okazji jakiegoś upgrade firmware nie jest zapewne wielkim problemem technicznym. Trzeba tylko uświadomić Sony, że taka potrzeba istnieje - a jednym z argumentów wspomagających jest walka z piractwem poprzez zachęcenie Polaków do upgrade'u
- PL w PSP to jednocześnie kolejna cegiełka, przybliżajaca nas do normalnej Europy epoki gier video. Cegiełka, jakich kilka zostało położonych przez polskich developerów czy wydawców, ale to wciąż za mało aby mówić o stanie "normalności" - a bez małych kroczków ten duży nigdy nie zostanie wykonany.
- stwierdzenie "to i tak nic nie da, motyka na słońce..." automatycznie zalicza Was do grupy typowych, jęczących na życie i zrezygnowanych Polaków. Podpisanie petycji to kilkanaście sekund i zero trudu - a satysfakcja w razie powodzenia będzie niewspółmierna do wysiłku...
- Dlaczego SCEE ? Bo Sony Polska mnie nie interesuje - nie wierzę w zbyt wielkie moce decyzyjne tej firmy, a już na pewno nie są ani nie będą siłą sprawczą tego, o co występujemy. Wierzę natomiast, że w SCEE istnieje komórka zajmująca się PSP, która może cokolwiek zdziałać w temacie.
- oczywiście nie liczcie, że PL w PSP to kwestia najbliższych tygodni - petycja zostanie przesłana do adresata, gdy trafi na nią sensowna ilość podpisów.
Zachęcam do rozpowszechniania linka poza to forum (opisy GG, itp.).
- Butcher w forum PE
ja też zachęcam do wpisywania, nawet przeciwników PSP, w końcu to krok w stronę rozwinięcia rynku, nie?