No niestety, dalej pozostaje nam tylko Review Territory - który swoją drogą osobiście uważam za jeden najlepszych programów publicystycznych w polskojęzycznej telewizji w ciągu ostatnich kilku lat . Wiem, że to dość daleko posunięta opinia, ale dla takiego kolesia jak ja telewizja oferuje teraz już tylko Top Gear na TVN Turbo, Kinomaniaka na TV4 i własnie program z Miłoszem i Tadeuszem8) .
Zgadza się, zgadza. Tzn. ta częśc z RT, bo innych programów nie oglądam, co tu wymieniłeś. Aczkolwiek pierwsze rysy również pojawiają się od pewnego czasu na RT i z wielkim żalem muszę stwierdzic, że każdy kolejny odcinek jest, od pewnego czasu, coraz gorszy. Mam nadzieję, że coś z tym zrobią i wrócą na właściwy kurs, obrany w początkowych odcinkach, lub jak kto woli, pierwszym sezonie.
Co do programu na TVN. Nie widziałem, nie zamierzam. Nie interesują mnie programy robione dla napalonych 10 latków, którzy ślinią się do tępo-blond-landryn, których wiedza o grach sprowadza się do tego, co przeczytają na kartce od scenarzystów. Ziewwww. Poza tym 9/10 to program do graczy komputerowców, co już całkiem woła o politowanie boskie. Tak jak wspomniał Trusio. Jedyny program o grach, nadający się do oglądania w TV, to właśnie RT. Szkoda, że nie mamy odpowiednika niemieckiego Giga Games, codzienny 2 godzinny blok gier. Może kiedyś.