Autor Wątek: NDS czy PSP Co wg was lepiej wybrac?  (Przeczytany 6419 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

magister

• Gość
NDS czy PSP Co wg was lepiej wybrac?
« dnia: Lutego 23, 2007, 13:56:46 pm »
Nie wiem która konsole wybrac (kasa nie ma znaczenia jezeli chodzi o konsole :P), natomiast liczy sie na ktora bedzie wydawane wiecej gier, ktora wg was ma wiecej smaczkow, grafika ma tez spore znaczenie ale i innowacyjnosc DS jest wazna no i ceny gier. Bo jak patrzalem na gamespot to dobrych gier jest prakrycznie tyle samo na psp co na DS. Mozna wziasc pod uwage ze mam PS2 i jestem fanboy'em sony bo mamy w koncu swoja Zelde czytaj -> Okami :P, aha nie mam odtwarzacza MP3 ani IPOD'a wiec na to tez warto zwrocic uwage. Prosze o posty ktore pomoga mi wybrac. Z gory thx za pomoc.

PSP
+wiecej tytulow Action Adventure bo to moje ulubione gry ...
+grafika
+metal gear :P
+mp3
+filmiki
+net
+na allegro jest mnostwo gier w empie jest mostwo gier
-krzyzak czy cos tam slyszalem takie sluchy xD
-żywotnosc bateri tez cos mi sie tam obilo o uszy a nawet nie wiem ile te bateryjki trzymaja :P
-wielkosc

DS
+Dual Screen
+innowacyjnosc
+niby super sprawa chociaz ja tam nie wiem nie mialem do czynienia
+innowacyjne gierki
+FF :P i wszytko jasne
+SUPA MIRAKUL BATERIE !!!!!!!!! 15h gry :P
+wielkosc
-grafika
-symulatory pokemonow i kucharzy
-skad mam wziasc giery w empie pare na szczescie smaczki :P(Resident Evil i Viewtiful Joe), a na allegro moim glownym zapleczu zaopatrzeniowym nie ma prawie nic ;/
-Polska "nie jest nintendo" co dobrze opisane jest w nowym numerze N+

To sa +/- dostrzezone przeze mnie i nie jest to jakas wytyczna sam czuje ze wszytkiego nie uwzglednilem poza tym bardzo malo wiem o tych dwoch konsolach.

Slay

• Przodownik pracy
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 23, 2007, 14:10:20 pm »
sry, nie czaje tego tematu
napisz na kartce plusy i minusy dla obu rozwiazan
i wybierz
tu i tak zacznie sie klotnia fanbojow
---
tobie, widzac po tym co potrzebujesz pewnie wyjdzie ci na korzysc psp, ale ja i tak wybral bym ds

i kto tu ma najwiekszego gs ??

magister

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 23, 2007, 14:20:17 pm »
poprawilem na +/- jak prosiles :)

Kopacz

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 23, 2007, 14:33:19 pm »
Moj kolega ma PSP od niecalych 2 miesiecy a ja mam DSa od premiery (zmienilem na Lite'a kiedy wyszedl) . On nie ma w co grac , bo Burnouta przeszedl , GTA , Daxtera i Killzone tez . Reszty gier nie lubi . Ja Mam okolo 45 gier na DSa . Final Fantasy , Metroid , Mario Kart , Hotel Dusk , Elite Beat Agents , Lunar Knights - az nie wiem w co grac . Gralem na jego PSP i jest ono swietnym sprzetem , ale nie lubie co 5 godzin ladowac baterii ... aha i jeszcze odnosnie nadchodzacych gier - na PSP zmierza ... gran turismo , burnout dominator i wiecej nie wiem ... na DSa nadchodza 4 (przynajmniej) final fantasy ... to wystarczy na rok ...

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 23, 2007, 15:12:26 pm »
Wypisz sobie wszelkie gry, jakie by Cię interesowały na daną platformę (tak te, które już wyszły, jak i te, które są dopiero zapowiedziane) i zobacz, w której kolumnie jest ich więcej.
Konsoli (czy kieszonsolki) nie kupuje isę dla grafiki, baterii, wyglądu itp., lecz dla gier.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 23, 2007, 15:15:23 pm »
Ja bym wybrał DSa... zresztą, miałem psp, a DSa nadal mam. imo konsola nintendo ma więcej ciekawych gier, a także sporo hitów na horyzoncie.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 23, 2007, 15:18:00 pm »
Jak lubisz gry AA to "raczej" PSP :P. Jesli lubisz gry z PS2 to na PSP masz praktycznie wiekszosc tych gierek tylko ze w mini wersji + kilka nowych :).
Skoro nie lubisz symulatorow i innych popierdolek to DS Ci nie polecam. Chyba ze kochasz Mariana ponad wszystkie inne gry :P

PS. <patrzy na post Kasi ponizej> daj se spokoj

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 23, 2007, 15:30:26 pm »
Skoro nie lubisz symulatorow i innych popierdolek to DS Ci nie polecam

:lol:
Another Code, Hotel Dusk, StarFox, oba Phoenix Wrighty, obie Castlevanie, Advance Wars DS... liczbę nie-popierdółek można wymieniać w nieskończoność :lol:

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 23, 2007, 15:55:54 pm »
Jak obstwaiałem za NDS'em, tak wciąż obstawiam- psp jest biedny, jedynie dwie gierki są ok dla mnie (Metal Slug i DJ max), na nine jest tyle wyśmienitych gierek, że miałbym zajęcie na następne pięć lat chyba.

magister

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 23, 2007, 17:00:09 pm »
A na ile jest wykorzystywany ten rysik(to ma jakas tam fachowa nazwe ale jej nie znam ^^ :P) w grach i drugi screen ?

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 23, 2007, 17:24:09 pm »
Zależne od gry.

damian

• Towarzysz
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 23, 2007, 18:13:09 pm »
Sam posiadam obecnie tylko GameCube'a, jednak za ścianą mój brat ma PS2 i DS-a. I takie rozwiązanie doskonale sie sprawdza. Mając PS2 moim zdaniem nie ma sensu kupować PSP, chyba, że dla LocoRoco i kilku innych gier, ale takich dobrych i innowacyjnych na DS-ie jest mnóstwo...

Więc ja ze swojej strony polecam Nintendo DS.
Life's a game
Gaming 24:7

magister

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 23, 2007, 18:35:06 pm »
Hmmm gierki na DS nie sa dziecinne ?? Kurde nigdy nie kumam co ludzi kreci w Mario on wyglada jak frajer. Bo rozumiem ,ze system gry przyciaga ludzi do tej gry. W mario to gralem jak mialem 6-7 lat na grze telewizyjnej :P Meteroid juz calkiem dobrze wyglada, bo ogolnie zastanawiam sie czy sie przyzwyczaje do tej grafiki :)

Zna ktos jakies strony gdzie mozna przeczytac wszytkie funkcje PSP bo DS nie ma innych funkcji poza swietnym graniem :P?

Super opcja wydaja sie strategie bo lubilem grac na pc, a Ten tytul wyglada ciekawie - Advance Wars: Dual Strike
(9,2 na gamespot czyli syt nieziemski)tylko skad brac gry na DS ;/

magister

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 23, 2007, 20:39:30 pm »
Wlasnie znalazlem cos co przechyla niesamowicie szale zwyciestwa na korzysc psp

http://www.allegro.pl/item168162632__sony_psp_base_pack_soft_3_10_oe_a_ms_2gb_.html

Dzwonilem do goscia i wiem ze moge sobie sciagac gry z psx i gry z psp wgrywac na karte pamieci i grac. Szukalem gierek na emulach i znalazlem np Metal Gear PO czyli bede mogl grac w gry za free. Teraz DS chyba wymieka do psp. Ale mam pytanie ta konsola nie robi sie bardziej wadliwa poprzez ten caly bios do odtwrzania gierek z karty pamieci. Ziomek mowil ze ten pack ma wszytko co musi miec wiec chyab uczciwa propozycja.

Na psp jest blokada regionalna bo w niektorych grach jest napisane USA.

Mtau

• Towarzysz
  • Remember, u're unique. Just like everyone else
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 23, 2007, 20:59:45 pm »
Może ja jestem jakiś szlony, ale kupiłem psp zaraz po premierze (wrzesień) i leżało u mnie praktycznie nie ruszane przez rok poczym wymieniłem je na nintendo DS'a lite i jestem bardzo zadowolony. Polecam ci ds'a

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 23, 2007, 21:19:32 pm »
Hmmm gierki na DS nie sa dziecinne ??

W równym stopniu jak na psp.

W mario to gralem jak mialem 6-7 lat na grze telewizyjnej

A kto ci każe grać w mario?

Zna ktos jakies strony gdzie mozna przeczytac wszytkie funkcje PSP bo DS nie ma innych funkcji poza swietnym graniem

A czego jeszcze chcesz od handhelda? Filmy oglądać na kilku calowym ekraniku? Słuchać mp3 z taką cegłą w kieszeni? Głupota

Po cholerę ci piraty? Na allegro gierki chodza b. tanio.
Wybierz jak chcesz zresztą.

Kraken

• Towarzysz
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 23, 2007, 21:44:06 pm »
Cytat: "magister"
Wlasnie znalazlem cos co przechyla niesamowicie szale zwyciestwa na korzysc psp

http://www.allegro.pl/item168162632__sony_psp_base_pack_soft_3_10_oe_a_ms_2gb_.html

Dzwonilem do goscia i wiem ze moge sobie sciagac gry z psx i gry z psp wgrywac na karte pamieci i grac. Szukalem gierek na emulach i znalazlem np Metal Gear PO czyli bede mogl grac w gry za free. Teraz DS chyba wymieka do psp. Ale mam pytanie ta konsola nie robi sie bardziej wadliwa poprzez ten caly bios do odtwrzania gierek z karty pamieci. Ziomek mowil ze ten pack ma wszytko co musi miec wiec chyab uczciwa propozycja.

Na psp jest blokada regionalna bo w niektorych grach jest napisane USA.

OMG :shock:  To po co się wogóle Pytałeś ,która konsolka jest lepsza,jak zależy Ci najbardziej na piractwie ? Nie mam zamiaru doradzać komuś kto zamierza odpalać tylko gry ściągnięte przez neta.Czasami mam wrażenie,że w naszym kraju panuje martwica mózgu u co niektórych (i nie mówię tutaj o Tobie:). Tak,tak kupuj PSP - wydawcy wciskający konwersje  z PS2 na pewno się ucieszą :wink:

svonston

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 23, 2007, 22:16:00 pm »
Cytat: "_Music"
A czego jeszcze chcesz od handhelda? Filmy oglądać na kilku calowym ekraniku? Słuchać mp3 z taką cegłą w kieszeni? Głupota

Mnie sie bardzo dobrze ogladalo film na ekranie PSP - a ogladalem film wraz z dwoma kumplami (film oczywiscie z napisami). Jezeli masz slaby wzrok, to idz do okulisty.

Fakt, jest sporo konwersji z PS2 na PSP, ale DS takze ma porty z innych konsol - i nie mowie tu jedynie o tworach EA.
Wybierz ta konsole, na ktorej jest wiecej interesujacych cie gier.

Watek poruszany chyba juz miliony razy :roll:

magister

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 23, 2007, 22:25:46 pm »
Na poczatku nie myslalem wogole o piractwie zakladajac ten watek. Ale orginaly zawsze kupuje na ps2 i mam ich mnostwo, jak bede mial druga konosole niktore gry mozna przejsc bez kupowania co jest dla mnie ciekawa alternatywa :P. Bo mam manie kupowania smaczkow i na pewno bede kupowal orginalne gry na psp ale tylko najwieksze hity typu MG itd :)

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 23, 2007, 23:09:51 pm »
PSP fajny sprzecik, mialem pare miesiecy, ale jako handheld sie zupelnie nie sprawdza.
NDS traktuje jako sprzet do grania na wyjazdach i ogolnie poza domem i w tej roli sprawdza sie znakomicie. A w domku w lozku tez czasem pograc mozna przyjemnie.
Dla mnie wybor jest tylko jeden. ;)

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 23, 2007, 23:44:18 pm »
Tak, przy okazji tego tematu...
http://skizo.org/njusydetal.php3?id=2243&sys=psp
 :shock:

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 23, 2007, 23:53:37 pm »
Mnie sie bardzo dobrze ogladalo film na ekranie PSP - a ogladalem film wraz z dwoma kumplami (film oczywiscie z napisami). Jezeli masz slaby wzrok, to idz do okulisty.

Spoko- jestem więc dziwny, bo ja wolę oglądnąć cos na dużym ekranie z dobrym dzwiękiem, zamiast ślipać na kilkucalowy ekranik.

magister

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 24, 2007, 01:28:30 am »
HMMM na swiatowym rynku furore robi DS, wiec chyba warto pomyslec powaznie o tej konsoli, wiekszosc ludzi ktorzy mieli stycznosc z 2 konsolami poleca DS wiec chyba cos w tym jest... Ale znacie jakies dobre stronki o DS?

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 24, 2007, 01:39:23 am »
Chyba najlepsza polska stronka o handheldach:
www.skizo.org

magister

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 24, 2007, 11:21:16 am »
Hmmm qrcze na DS swietnie moze sie grac w RTS -> Age of Empires: The Age of Kings wyglada swietnie.

Aizen

• Towarzysz
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 24, 2007, 11:32:06 am »
ja wybieram w przyszłości PSP , ponieważ ma wiele możliwości i ma MGS'a  :D

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 24, 2007, 11:46:54 am »
ja wybieram w przyszłości PSP , ponieważ ma wiele możliwości i ma MGS'a

To samo ja. No i jeszcze będzie mieć połączenie w grach na PS3.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 24, 2007, 12:34:29 pm »
Cytat: "Solid Snake 1989"

To się jeszcze okaże - jeśli ma mieć takie jak GBA -> GC to ja dziękuję :lol:
Ogólnie powiem tak - PSP ma Burnouta, GTA, MGSa. DS ma znacznie szerszy wybór gier z wielu gatunków. Ja zostałem przy DSie, PSP długo nie miałem, no i w sumie nie żałuję decyzji o sprzedanie PSP.

Aizen

• Towarzysz
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 24, 2007, 14:12:12 pm »
Cytat: "Solid Snake 1989"

no i to też  :wink:  zapomniałem napisać

magister

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 25, 2007, 17:30:29 pm »
Na psp jest wiece jdobrych gier sprawdzcie na gamespot najlepszy serwis, wiec czemu do licha ma mniejsza sprzedaz niz DS. znalazlem fajny dodatek do DS :) mozna sluchac mp3, ogladnac filmiki, zdjecia itd no i sprawdzic gry zanim kupi sie orginal :P

http://www.allegro.pl/item167618592_m3_ds_simply_1gb_microsd_tanio_.html.

Pozatym screeny z psp wtapjaja w trampy w  porownaniu do NDS, no ale NDS to cos wiecej niz grafa i narazie nadal wacham sie bo oby dwie konsolki wydaja sie tak samo fajne i nadal nie wiem co wybrac ;/

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 25, 2007, 17:49:37 pm »
Albo bierz obie po prostu- ot kompromis.

Kopacz

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 25, 2007, 18:45:51 pm »
Ja kupilem karte M3 do DSa chyba od tego samego goscia (nie wiem , bo stronka juz przeterminowana) i sie sprawuje super . Uzywam jej glownie jako odtwarzacza mp3 i sprawdza sie swietnie . Odpalilem tez Metroida (mam oryginal) i nie ma roznicy . Tylko ze pewnie beda problemy z online - kazda gra ma wlasny kod itd (nie wiem bo nie sprawdzalem ) . Ale ogolnie to sie oplaca brac ten zestaw . Naprawde fajna sprawa .

magister

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 25, 2007, 23:13:00 pm »
Dobra jutro ide kupic NDS lite :P thx ludzie za pomoc, mam nadzieje ze dobrze wybralem :P

Postawilem na innowacyjnosc i przyszle hity(Zelda, Dragon Quest IX, FF XII) no i na hity ktore teraz sa :) tylko ech ciekawe co tam za gry beda mieli w empiku, no i do konca tygodnia mam nadzieje kupie M3.

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 25, 2007, 23:23:22 pm »
Ja mam psp i trochę żałuje tego zakupu.
Właściwie tak naprawdę wciągnęło mnie tylko EXIT i PES6 (nie wiem czemu ale gra mi się w niego lepiej niż na ps2/pc). Nawet takie niby dobre gry jak GTA czy MGS na dłuższą metę są katorgą przy "analogu" psp :?

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 26, 2007, 12:19:55 pm »
Cytat: "magister"
Dobra jutro ide kupic NDS lite :P thx ludzie za pomoc, mam nadzieje ze dobrze wybralem :P

Postawilem na innowacyjnosc i przyszle hity(Zelda, Dragon Quest IX, FF XII) no i na hity ktore teraz sa :) tylko ech ciekawe co tam za gry beda mieli w empiku, no i do konca tygodnia mam nadzieje kupie M3.

Ja bym wysyłkowo kupował chociażby w sklepie extrema- lepsze ceny, większy wybór i darmowa dostawa na drugi dzień.

El_Toro

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 26, 2007, 13:13:15 pm »
Cytat: "_Music"

Ja bym wysyłkowo kupował chociażby w sklepie extrema- lepsze ceny, większy wybór i darmowa dostawa na drugi dzień.

Tia ino ze w sklepie extrema nie maja DS Lite. Ja chyba kupie w dvdcrave za 420zl w przeliczeniu :)

magister

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 26, 2007, 18:01:24 pm »
OK nvm dalem 629zl i jestem zadowolony mam juz takie perelki jak Metroida, Advence Wars, Mario Kart, Viewtiful Joe, Age of Empires, Resident, Obie Castelvanie. Ale gram w metroida, VJ i AoE. I podoba mi sie masakrycznie, jak ktos bedzie mial dylemat PSP/NDS niech przeczyta ten topic i kupi DS :P