Autor Wątek: przesylka z play-asia Fed-EX  (Przeczytany 4088 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Guru's

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
przesylka z play-asia Fed-EX
« dnia: Kwietnia 18, 2007, 23:09:04 pm »
witam ,wlasnie zamowilem sobie Arcade sticka z play-asia (za przesylke zaplacilem 48 euro sic. FedEX), problem polega na tym ze jest to moj pierwszy raz i tak sie martwie jak to bedzie wygladac jak pan z FedEXu mnie nie zasatanie w domu , ile wtedy czasu mam na odebranie przesylki i czy odsylaja ja wtedy spowrotem do azji , oraz najwarzniejsze czy musze jechac do bazy fedexu czy odbieram np. na najblizszej poczcie??
pozdro..

ps. arcade sticka zamowilem dzisiaj wiec zalezy mi  na szybkiej odp. bo wyglada na to ze bedzie w ciagu 4-dni
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2007, 23:13:24 pm wysłana przez Guru's »

Tarniak

• Gość
Odp: przesylka z play-asia Fed-EX
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 19, 2007, 15:25:17 pm »
Z firmami kurierskimi jest tak, że zazwyczaj towar leci "do bazy". Jednakże, jeśli dostałeś linka do sprawdzenia "stanu przesyłki" to telefonicznie możesz się dogadać na godzinę i dzień. Nie wiem jak to jest w FEDEXie, ale zazwyczaj wystarczy zadzwonić po otrzymaniu przesyłki awizowanej i poprosić o ponowne dostarczenie. Tak przynajmniej jest w większości firm kurierskich w Polsce.

Inlagd sill

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
Odp: przesylka z play-asia Fed-EX
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 19, 2007, 15:43:38 pm »
Jeśli kurier cię nie zastanie, to dostaniesz informację co i jak dalej. Jak się skontaktować lub odebrać przesyłkę.

Na przyszłość rozważ wysyłanie kurierem EMS, bo jest tańszy i oznacza to kuriera narodowej poczty danego kraju, a więc w Polsce ostatecznie przesyłkę dostarczy Pocztex, a jeśli kurier nikogo nie zastanie, to przesyłka do odebrania będzie na poczcie. Dla wielu osób będzie to wygodniejsze.

Poza tym prawdę mówiąc, to z Play-Asia jeszcze żadna z wielu zamówionych zwykłych przesyłek (tych najtańszych, tylko w kartoniku, a nie w kopercie bąbelkowej) nie miała trudności z trafieniem do mnie i zajmowało to zwykle trochę powyżej tygodnia.

Na EMS czekałem kilka dni, więc faktycznie możesz spodziewać się przesyłki za te 4 dni od wysyłki.