Oczywiście, macie racje co do renomy Koss'a i Sennheisera'a, ale w przypadku tanich słuchawek typu plug to akurat Creative daje rady najbardziej ze swoimi ep630. Zacznijmy od tego że Sennheiser CX 300 = Creative ep630! To dokładnie ten sam model słuchawek, tylko logo jest inne, a różnica w cenie to min. 40 zł, na korzyśc Creativa. Druga rzecz porównanie z Spark Plugami Kossa - testowałem oba modele i tu niestety też bardziej podpasował mi Creative, po prostu są wygodniejsze, uszy się tak nie męczą a bas nie daje aż TAK mocno po dupie jak ten z Kossów (ale co kto lubi...). Kossy sa również mniej estetyczne, wystają z uszy jak jakieś antenki. Wkładanie kossów (formowanie ich w palcach...) no normalnie mi nie pasuje. Ale przy Kossach masz dożywotnią gwarancję - duży plus.
Ep630 najlepiej zakup w sklepie SFERIS (
www.sferis.pl) tam mają oryginały a cena o ile sie nie mylę to 79 zł. Co do odróżniania podróbek od oryginałów - podróbki mają czarne membranki, oryginały mają srebrne membranki - to najprostszy sposób.
na koniec powiem, że sam osobiście korzystam z Sennheiserów mx300 i wg moich upodobań geneują lepszy dźwięk niż wymienione przeze mnie plugi, ale niestety mają poważny minus - brak tłumienia dźwięków z zewnątrz czyli brak możliwości słuchania muzyki w autobusie/trmawaju/metrze/teleporterze przy sensownej, niezabijającej moich bębenków głośności. Winosek - kupuje niedługo Ep630:)
EDIT: jednak Sennheisery potaniały:
http://www.allegro.pl/item173310097_sennheiser_cx300_cx_300_box_okazja_tanio_bcm.htmlwięc możesz w zasadzie je łyknąć a szpan "na markę" jest whuj większy
przy czym nie gwarantuje ani nie wykluczam że są to oryginały 100%, wiadomo lepiej wyhaczyć w sklepie osobiście.