Mecze ostatnio demko, a jako, ze na dniach mam plan nabycia pelnej wersji to mam tez pare pytan ;]
1. Co przechodzi na nastepny poziom trudnosci po skonczeniu gry? Bronie, upgrade'y do nich, skille?
2. Od czego zalezy drop kasy lub energii? Od zadanych obrazen czy to random totalny?
3. Ktorych lokacji jest wiecej? Malych czy duzych? [tzn takich jak wejscie w demku do fortecy czy takich jak pomieszczenia w nim?
]
4. Jak wykonywac UT podczas walki z wieloma przeciwnikami? Wiem, ze przez zassanie energii lub tej 'kasy' UT sie od razu laduje, ale podczas walki z kilkoma [dragon swordem], nawet sekundy nie ma by stanac w miejscu bez bloku i uruchomic UT.
5. Jak to jest z wykonczeniami przeciwnikow? W NG 2 widzialem ich kilka [w pare w pozycji stojacej], a tu jest tylko dobicie jak lezy za pomoca trojkata? czy to sie zmienia w dalszych chapterach?
Co do samej gry to jest swietna, tylko chyba jestem troche za slaby na very harda ;\, probuje, probuje i wciaz padam w drugim pomieszczeniu z 3 ninja ..., nippo nie chce marnowac, bo na pewno zuzyje oba na bossa. Oczywiscie gram samym dragon sword'em [inaczej nie widze sensu :p najfajniejsza bron z wszystkich], ma ktos jakas taktyke na nich? Jak mozna uniknac lub zablokowac ich chwyt [bo tak naprawde to mnie zawsze zabija
]
BTW gralem sobie tez w DMC i zdecydowanie wole NG, nie tyle przez system walki sam w sobie, bo obie maja fajny [choc nie znosze ladowania mocy w DMC, denerwujacy jest za pomoca triggera], ale przez, ze w DMC strasznie dlugo trzeba kogos sklepac by ubic, przez po dluzszej grze bola palce
, ogolnie nie lubie jak kogos dlugo klepie, takie to przeciaganie gameplay'u, ale trzeba przyznac, ze lapka Nero to bardzo fajny feature
A wracajac do NG, to kto do cholery robil ta pieprzona kamere ... w ciasnych pomieszczeniach to kompletnie nic nie widac ..., no i brakuje strasznie mi rozczlonkowywania z NG 2, oj przydaloby sie tu, przydalo. To w ogole powinnien byc podstawowy element gry.