Autor Wątek: Microsoft planuje przejąć Logitech  (Przeczytany 5779 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
Microsoft planuje przejąć Logitech
« dnia: Stycznia 11, 2008, 17:40:03 pm »
Cytat: Maciej Baliński (Larry) - IN4.pl
Logitech, międzynarodowy koncern produkujący akcesoria komputerowe, może zostać przejęty przez Microsoft – sugeruje agencja prasowa Reuters. Pełna wartość grupy Logitech, której zarząd mieści się w Szwajcarii, wyceniana jest na 9,16 miliarda franków szwajcarskich. Jak na razie żadna z firm nie skomentowała pogłosek o możliwym przejęciu. Jedynie Daniel Borel, współzałożyciel i członek zarządu Logitech powiedział, że nie widzi powodu, aby sprzedać swoje udziały. Jednak posiadane przez niego 6 procent wartości firmy, to z pewnością zbyt mało, aby przeciwstawić się transakcji.Przejęcie Logitecha przez Microsoft oznaczałoby, że koncern z Redmond stałby się samotnym liderem branży akcesoriów peryferyjnych, ponieważ już teraz produkuje sporo takich urządzeń w wyniku dotychczasowych przejęć mniejszych firm. Dalsza ekspansja na rynku sprzętu, z pewnością pomogłaby w umocnieniu pozycji konsoli Xbox 360, produkowanej przez Microsoft.

http://www.in4.pl/komentarze_Microsoft_planuje_przejąć_Logitech,15037.htm

Boziu uchowaj!  :shock:

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
Odp: Microsoft planuje przejąć Logitech
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 11, 2008, 17:50:38 pm »
Wydaje mi się że jednak nie przejmą. Ciekawe co by wtedy było z wibracjami w DS3?

Gomez

• Przodownik pracy
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 11, 2008, 17:54:38 pm »
A to Logitech ma prawa do nich? Z tego co pamiętam to nie.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 11, 2008, 17:57:01 pm »
Wydaje mi się że jednak nie przejmą. Ciekawe co by wtedy było z wibracjami w DS3?

Logitech to nie Immersion.

Tak czy siak Bill miałby monopol na kolejnym rynku - akcesoriów do PC  :???:

Tango

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 11, 2008, 17:57:15 pm »
XO dostalby kierownice dobra hehe

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 11, 2008, 18:00:36 pm »
Raczej jakość produktów Logitecha pikowałaby do poziomu Microsoftu, tym bardziej, że mięliby monopol...

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 11, 2008, 18:01:21 pm »

Logitech to nie Immersion.

Tak czy siak Bill miałby monopol na kolejnym rynku - akcesoriów do PC  :???:
aaaaaaa no tak, mój błąd. Logitech to robi kółka do GT, no i się wszystko ułożyło mi w bani. No właśnie, a co z kółkami do GT?

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 11, 2008, 18:33:05 pm »
Raczej jakość produktów Logitecha pikowałaby do poziomu Microsoftu, tym bardziej, że mięliby monopol...

jak zwykle atakujesz znienawidzony MS, no coz, a co ty na to ze myszki czy klawiatury MS to naprawde b.dobre urzadzenia, drogie, ale naprawde dobre, pady do XO tez sa swietne i wytrzymale....wiec tylko ta jedna jedyna kierownica im sie nie udala, ale Iras wie swoje...zal mi cie chlopie, zdejmij klapki z oczu, bo widze ze brak ci obiektywizmu, a co do tematu , to szczerze w to watpie, ale wszystko jest mozliwe...

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 11, 2008, 18:41:15 pm »
hipokryta ...

Jezeli jakos produktow nie spadnie na leb na szyje to ok ... zawsze bardzo cenilem sobie produkty Logitecha wiec zycze tej firmie jak najlepiej ...
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 11, 2008, 18:51:48 pm »
Myszki i klawiatury M$ są dobre tylko dlatego, że mają konkurencję. W temacie kierownic do kloca zostawili sobie monopol i wiemy co wyszło - bubel. Jeśli to samo będzie na rynku akcesoriów do PC, tylko fanbojki będą skakać z radości  :?

tylko ta jedna jedyna kierownica im sie nie udala

Chyba zapomniałeś o klocku  :lol:  Pozatym pady są dobre, ale gałki szybko łapią luzy.

I jeszcze jedno - śmiesznie wygląda, kiedy piszesz o obiektywiźmie  :???:

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 11, 2008, 18:59:34 pm »
Myszki i klawiatury M$ są dobre tylko dlatego, że mają konkurencję. W temacie kierownic do kloca zostawili sobie monopol i wiemy co wyszło - bubel. Jeśli to samo będzie na rynku akcesoriów do PC, tylko fanbojki będą skakać z radości  :?

tylko ta jedna jedyna kierownica im sie nie udala

Chyba zapomniałeś o klocku  :lol:  Pozatym pady są dobre, ale gałki szybko łapią luzy.

I jeszcze jedno - śmiesznie wygląda, kiedy piszesz o obiektywiźmie  :???:

Wiem wiem z tym obiektywizmem polecialem:D:D:D...ale to o tobie pisalem, i tobie tez brak obiektywizmu!:D co do padow, coz ja takowych problemow nigdy nie mialem, pady od pierwszego iX'a tez katowalem dlugo i tez zadnych problemow, myszki i klawiatury MS to produkty wysokiej klasy, wiec jesli chodzi o peryferia do PC nie ma co sie martwic,  a MS jesli kupilby Logitecha to pewnie po to zeby podniesc jakosc reszty produktow i poszerzyc swoja oferte, MS jesli juz przejmuje jakas firme to naprawde zadko zwalnia jej pracownikow, lub znaczaca zmienia jej oblicze...

misterbuu

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 11, 2008, 19:18:48 pm »
tak iras...szatański microsoft przejmie microsoft i zacznie wypuszczac buble..uuu...już sie boje...napewno wypuszczą akcesoria tylko poto żebys mugł je kupić i ponarzekać..lol..z ciekawości ile ty masz lat;|
just swingin in the glory of chaos...

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 11, 2008, 19:21:28 pm »
szatański microsoft przejmie microsoft
chyba Logitech  :)

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 11, 2008, 19:26:11 pm »
Cytat: misterbuu
lol..z ciekawości ile ty masz lat;|
Cytat: misterbuu
tak iras...szatański microsoft przejmie microsoft i zacznie wypuszczac buble..uuu...już sie boje...napewno wypuszczą akcesoria tylko poto żebys mugł je kupić i ponarzekać..lol..z ciekawości ile ty masz lat;|
xDDDDD

Co do sprawy to jednak wolałbym żeby Microsoft nie kupował Logitecha. Monopol nie jest fajną sprawą.

misterbuu

• Towarzysz
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 11, 2008, 21:54:18 pm »
wybaczcie pisownie... wkuwilem sie i chcialem moje uczucia prędko przelać na ekran póki świerze... co nie zmienia faktu że dla mnie iras jesteś niepoważną osobą...

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 11, 2008, 22:48:16 pm »
Ty no, bo się wzruszę...

Jestem niepoważny, bo wku*wia mnie monopolista, który partaczy wszystko czego się dotknie  :???:

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 11, 2008, 22:49:50 pm »
Czy to nie Ty szczytujesz nad Vistą? 
Anyway, pad do X-a jest bardzo dobry, na pewno lepszy niż Shitaxis. Trudno więc określić że ktoś na tym rynku jest na 100% dobry albo zły.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2008, 22:51:31 pm wysłana przez Leenk »

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 11, 2008, 23:39:42 pm »
Logitech też ma różne wpadki jak np. słaba jakość niższych modeli ich kierownic. Parę godzin gry i wszystko zaczyna latać.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 11, 2008, 23:51:26 pm »
Czy to nie Ty szczytujesz nad Vistą? 

Szczytuję, bo M$ zrobił wreszcie OS, który się nie wiesza i nie wywala blue screenów trzy razy dziennie. Wyobraź sobie jak by wyglądały systemy, gdyby na rynku było dwóch albo trzech silnych graczy, a nie jeden monopolista i kilka płotek.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 12, 2008, 00:08:34 am »
Nie czaje tego - mam od czterech lat XP Home Edition (podobno badziewie) i jeszcze ani razu nie widziałem bluescreena a zwiech miałem może dwie... dlatego na razie mam gdzieś Vistę. 

Wyobraź sobie jak by wyglądały systemy, gdyby na rynku było dwóch albo trzech silnych graczy
Hmmm... wściekłe walki fanbojów różnych systemów i miliony problemów typu: napisałem coś w domu ale niestety nie mogę tego odpalić w pracy bo jest tam inny system... ?

Może się mylę ale akurat w kwestii OS jeden dominujący zunifikowany system jest lepszy niż anarchia. W każdej innej kwestii  monopol jest zły - i przejęcie Logitecha przez M$ też by mi się nie podobało. 

misterbuu

• Towarzysz
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 13, 2008, 21:20:18 pm »
"napisałem coś w domu ale niestety nie mogę tego odpalić w pracy bo jest tam inny system... ? "

Loooool..;|...człowieku,akurat tu sie strasznie mylisz bo niby co napisać...:
1)program?....zazwyczaj programy pisze sie pod dany system i porządne pisze sie tygodniami...tylko totalny jełop przystępuje do takiej pracy ,pisząc go na jeden system a puxniej męczyć sie z uruchomieniem na drugim;|
2)pliki biurowe...z tego co wiem akurat wszystkie systemy są mocno powiązane jeżeli chodzi o ta sferę..wystarczy odpowiednie oprogramowanie na każdym...
3)grafika..no tu akurat pozostawię bez komentarza...
naprawdę..obecnie największe bariery pomiędzy OS'ami to
a)wydajność jednych względem drugich na analogicznych platformach
b)wsparcie producentów oprogramowania
c) gry.... często zdarza się że gra wychodzi na jeden system only:/
d)łatwość obsługi dla lame-user'ów i dostęp do opcji zaawansowanych dla power-user'ów...wiadomo że Windows nie dostarcza tylu opcji co Linuch który skoleji wymaga oczywiście większego obycia...

Tyle..i akurat tutaj sie musze zgodzić z IRasem - więcej systemów to akurat lepsza konkurencja... a unifikacja w jeden macro-system to zabójstwo jakości

Halski

• Towarzysz
  • Grrracz
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 17, 2008, 21:03:39 pm »
Iras - i wymaga poteznego sprzetu:D (Vista)
http://grrr.pl -  blog dla prawdziwych grrraczy!

Krayzie

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 17, 2008, 21:18:14 pm »
napisałem coś w domu ale niestety nie mogę tego odpalić w pracy bo jest tam inny system... ?
OpenOffice, wiesz co to?
Gdyby nie było monopolisty to każdy program zapisywałby w dowolnym formacie konkurencji lub  swoim własnym. Tak jak OpenOffice zapisuje w swoim formacie pliki, LUB (do wyboru) w formacie Microsoft Office.  :roll:

rav04

• Budowniczy socjalizmu
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 19, 2008, 09:05:52 am »
No tak Microsoft przejmie Logitech, i ..... od razu na ryku będzie monopol. Po prostu inne firmy produkujące peryferia do PC(i konsol) się pozamykają, a ich szefowie popełnią seppuku. Koniec z saitek'iem, Genius'em, Tracer'em, Razer'em, polską Manta'ą, czy A4-Tech'iem. Może te firmy nie są tak renomowane jak logitech, ale uważam że dziadostwa też nie robią, owszem kilka produktów może mają nieudanych, ale pod tym względem jak to ktoś zauważył Logitech taż nie jest lepszy. Poza tym nikt nie ma takich produktów poza Saitek'iem jak Yoke czy DOBRY Joy do symulatorów samolotów(X52 i X52 PRO), i choć tak jest to Yoke'a od Saitek'a(jest jeszcze średni CH) jest dobrym sprzętem, mimo że jest monopolistą na tym rynku.

napisałem coś w domu ale niestety nie mogę tego odpalić w pracy bo jest tam inny system... ?
OpenOffice, wiesz co to?
Gdyby nie było monopolisty to każdy program zapisywałby w dowolnym formacie konkurencji lub  swoim własnym. Tak jak OpenOffice zapisuje w swoim formacie pliki, LUB (do wyboru) w formacie Microsoft Office.  :roll:
OO nie jest idealny, czasami przykro jest zobaczyć jakiś WAŻNY xxx stronicowy dokument ze spiep.... formatowaniem który miał być pokazany na WAŻNEJ prezentacji w firmie, tylko dlatego że OO niezbyt szczęśliwie zaimportował jakiś .doc lub co gorsza .ppt
« Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2008, 05:41:21 am wysłana przez rav04 »