Ok ogralem demko. Gra jest zajebista, klimat swietny, a grafika to mistrzostwo, naprawde niewiele brakuje do GoW 3, baa nawet pare rzeczy Castlevania robi lepiej [shadery, wiekszosc postaci, wlosy - te sa w ogole epic]. Sterowanie tez jest znacznie bardziej czule niz w GoW 3, co mnie bardzo cieszy.
Co mnie mocno rozczarowalo to framerate, to chyba jakis zart, gra chodzi w 20 fps'ach podczas walki tej w deszczu i spada do 25 albo, i nizej podczas walki w lesie.
Kamera tez ssie pale mocno w lesie, do tego stopnia, ze nie da sie walczyc praktycznie z przeciwnikami w innym ustawieniu niz jak przeciwnicy sa przed nami.
Ps. Co do tekstow na temat powera postaci to naprawde ja bym sie nie martwil, kazdy kto gral choc w jedna Castlevanie wie jak potem postac jest rozwiniecia, sa dashe, duzo charow, slide'y, podwojne lub duze skoki, roznego rodzaju ataki itd - o to bym sie nie martwil. Mnie wkurza, ze nie ma roznych bronii jak w Aria of Sorrow, ale wiem, ze wiekszosc fanow Castlevanii wolala lancuch.
Ogolnie najwiekszym problemem jest pieprzony framerate - jak mozna taka gre tak spieprzyc pod tym wzgledem.