Witam ! Mam problem . Chcę podłączyć internet do mojego x'a( w sprawach internetu i rozdzielania itp jestem calkowicie zielony , nic mi nie wchodzi do lba z tej dziedziny..).
Posiadam internet radiowy ktory z anteny na dachu idzie do kompa do k. sieciowej wkrecany na takie okragle wejscie. Bardzo potrzebuje podlaczyc do x'a internet bo w tej chwili uwazam ze x bez neta to jak bez prawej reki
. W grę raczej nie wchodzą żadne routery , ap itp bo moj dostawca zadeklarowal ze nie ma zadnego obowiazku mi tego robic, jego praca to dostarczenie sygnalu do jednego komputera i to wszystko... a nie chcę aby mi kazal placic i robil mnie w ch. bo sie nie znam. Nie przeszkadza mi ze komputer musi byc wlaczony zeby udostepniać neta.
Myślałem nad wyjściem aby kupic wi fi do xboxa tego od M$ i cos takiego do komputera:http://allegro.pl/item657970257_karta_wi_fi_tracer_mini_wireless_n_usb.html
ale calkowicie sie na tym nie znam, i nie wiem dokladnie cyz to moze robic za nadajnik czy tylko odbiornik.
Wiem ze jest wyjscie podłączyć kablem rj45 z PC do X'a ale nie wiem jak się do tego zabrać. Bardzo proszę o jakieś konkrety . Z góry dziękuję wszystkim. Pozdrawiam !!
PS. Osobiście wolalbym podłączyć kablem bo nie dysponuje w tej chwili taką kwotą aby kupic wi fi do x'a i pc. Dzieki