Autor Wątek: Czego słuchacie?- barany ;)  (Przeczytany 960882 razy)

Humulus

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
Czego słuchacie?- barany ;)
« Odpowiedź #120 dnia: Maja 27, 2004, 14:31:40 pm »
Burza wisi w powietrzu. Zapowiada się naprawdę "kulturalna" wymiana poglądów. Ja wysiadam. Ale będzie mięcho latać!! :?  Codziennie schabowe będzie można mieć na obiad :)
"Lose yourself in a jungle of ambient sound" - CoLD SToRAGE "Canada"

daras

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #121 dnia: Maja 27, 2004, 14:46:03 pm »
Cytat: "Humulus"
Burza wisi w powietrzu. Zapowiada się naprawdę "kulturalna" wymiana poglądów. Ja wysiadam. Ale będzie mięcho latać!! :?  Codziennie schabowe będzie można mieć na obiad :)

No proste buaehah...
Nie chce wywolywac wojny, ale napisze, ze tak naprawde o ambicji muzyki nie powinno byc gadki, bo dla jednego ambitne jest nawet disco-polo...
Masz racje Matek- niepotrzebnie tak napisalem i rzeczywiscie na Offspring sie kompletnie nie znam (malo tego- chyba raz czy dwa cos tam od nich slyszalem, ale to mi koleshanka puscila :D ). Natomiast wiem jedno- to co leci w radio i TV po prostu nie slucham, bo jest to jedna wielka komercha na duza skale, a tworcy nawet sie nie staraja wypuscic czegos porzadnego, tylko odwalaja chale dla kasy (oczywiscie wystepuja wyjatki od reguly, ale to juz watek na osobny temat).
To co leci na Vivie pod nazwa "Club Rotation" (ta muzyka nazywa sie hard dance, ale wszyscy na to mowia techno :shock: ), moze sie jak najbardziej zaliczac do tego co napisalem powyzej (odnosnie trance). Jak lubisz punk rock- poszukaj czegos w necie, czegos co sie "underground" nazywa, bo zakladam sie, ze jest duuuzo lepsze nizli Twoj Offspring...
Jeszcze jedno- ja nie tylko slucham trance (minimal techno, schranz, progressive, house, drumm'n'bass, electro, experimental, ambient, acid jazz, electro-jazz, chillout i jeszcze kilkanascie innych gatunkow:)
PES 5, Tekken 5, God of War, SSX On Tour

matek666

• Towarzysz
« Odpowiedź #122 dnia: Maja 27, 2004, 14:54:08 pm »
Gust mam już w pewnym stopniu wyrobiony, a Offspring podoba mi się najbardziej. Oczywiście- co do tych kawałków Offspringa, które lecą na Vivie masz rację. Sam uważam, że jest to dno dna. Pozdro
And will you tell all your friends,
You've got your gun to my head?

lewik

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #123 dnia: Maja 27, 2004, 15:06:39 pm »
Gowno prawda z ta cala moda na niekomercje. Twierdze ze w TV tez mozesz uslyszec dobre kawalki, bardzo rzadko ale jednak. Ostatnio chyba na Vivie widzialem jakis kawalek Miss Kittin, muzyka zdecydowanie nie dla kazdego, nie komercyjna a jednak leci w TV. Pamietaj, ze Offspring tez kiedys byli "undergroundowi", a tylko idiota nie chcialby zarobic. Akurat w muzyce elektronicznej przekazywana tresc jest drugorzedna, tu chodzi o brzmienie wiec powiewa mi czy to czego w danej chwili slucham jest koemrcha czy tez undergroundem, wazne by bylo dobre.

Na niektórych stronach 50 % redaktorów się obija, a drugie 50 % ciężko pracuje. Na szczęście u nas jest odwrotnie - www.neogo.pl

matek666

• Towarzysz
« Odpowiedź #124 dnia: Maja 27, 2004, 15:09:55 pm »
Ja nie twierdze że powinni robić muzę,  na której by nie zarobili. Ale jednak to ja jestem odbiorcą i chociaż kupię ich następną płytę, wiem że będzie ona kijowa. Szkoda, ale takie są prawa rynku.

daras

• Towarzysz
« Odpowiedź #125 dnia: Maja 27, 2004, 15:21:00 pm »
Napisalem ze wystepuja wyjatki od reguly, a Miss Kittin tylko potwierdza te teze... (PvD tez). Ale oczywiscie bez przesady z tym undergroundem, ja tez slucham komercji (tak z 30% :P ).
Chcialem tylko napisac, ze po necie lazi niesamowita ilosc ton muzyki, takiej, ktora dla Was jest czyms niesamowitym i nawet o tym nie wiecie...

lewik

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #126 dnia: Maja 27, 2004, 15:32:31 pm »
Prawda Ci to :)! Osobiscie polecam mp3.wp.pl - sporo muzyki raczej malo znanych wykonawcow. Nie wiem jak z jakoscia pozostalych gatunkow, ale z elektronicznych brzmien mozna sciagnac sporo ciekawych i dobrych kawalkow.

Na niektórych stronach 50 % redaktorów się obija, a drugie 50 % ciężko pracuje. Na szczęście u nas jest odwrotnie - www.neogo.pl

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #127 dnia: Maja 27, 2004, 15:59:20 pm »
Cytat: "Humulus"

Mówią, że o gustach się nie dyskutuje, ale jednak jest to najchętniej podejmowany temat. Nie ma to jak powiedzieć komuś, że jest "zajebiście ograniczony" czy "lolkowaty", cokolwiek by to nie oznaczało.

Cytat: "daras"
Nie chce wywolywac wojny, ale napisze, ze tak naprawde o ambicji muzyki nie powinno byc gadki, bo dla jednego ambitne jest nawet disco-polo...

No jasne, że każdy może myśleć o danej muzie na swój sposób, ale to nie oznacza, że nie można skrytykować disco polo za to, że nastawione jest na kasę i ambicji w tym 0 słownie ZERO

Natomiast wiem jedno- to co leci w radio i TV po prostu nie slucham, bo jest to jedna wielka komercha na duza skale, a tworcy nawet sie nie staraja wypuscic czegos porzadnego, tylko odwalaja chale dla kasy (oczywiscie wystepuja wyjatki od reguly, ale to juz watek na osobny temat)

Na przykład na Trójce można posłuchać czegoś ambitniejszego (nie chce mi się rozwodzić co przez to określenie rozumiem, ale myślę, że mamy raczej podobną definicję więc chyba wszystko ok 8) ). Radiostacji też się zdarza chociaż nie tak często jak kiedyś.

To co leci na Vivie pod nazwa "Club Rotation" (ta muzyka nazywa sie hard dance, ale wszyscy na to mowia techno :shock: ), moze sie jak najbardziej zaliczac do tego co napisalem powyzej (odnosnie trance)

Przez takie "inteligentne" programy słyszę później jakie techno to jest ch...owe i dla pigularzy or sth similar. Szkoda, że RMF FM olało ten gatunek muzyki. Pamiętam audycję Technikum Mechanizacji Muzyki, która zaczynała się o północy w sobotę (a w zasadzie to już w niedzielę :wink: ). Prowadził ją Bogdan Zalewski (można go usłyszeć jak Fakty czyta) i robił to niesamowicie. Rzucał genialnymi, często chorymi tekstami, zapraszał ludzi z całego świata i pokazywał, że można puścić coś ambitnego w radiu. Niestety Tyczyński olał TMM FM i teraz na RMF nie ma już NIC ciekawego :cry: Anyway, mam tego trochę na kasetach i bardzo chciałbym to zrzucić na mp3 (help sbd !!). Chętnie bym się tym podzielił of koz :) To było prawdziwe oblicze techna, a nie Club Skurwejszyn :evil:

Jak lubisz punk rock- poszukaj czegos w necie, czegos co sie "underground" nazywa, bo zakladam sie, ze jest duuuzo lepsze nizli Twoj Offspring...

Owszem, jest lepsze, ale dla kogo? Dla Ciebie, dla mnie, ale może nie dla matka/mateka (sorry man nie wiem jak odmienić żeby Ci pasowało :wink: ). Ciężko nie gadać o gustach :D

Jeszcze jedno- ja nie tylko slucham trance (minimal techno, schranz, progressive, house, drumm'n'bass, electro, experimental, ambient, acid jazz, electro-jazz, chillout i jeszcze kilkanascie innych gatunkow:)

Nie przekonasz tym np. zatwardziałych metalowców, którzy i tak nazwą Cię pigularzem. Nie ma to jak komuś dowalić za odmienne zdanie prawda? :twisted:

daras

• Towarzysz
« Odpowiedź #128 dnia: Maja 27, 2004, 16:37:21 pm »
Piwko dla Miela 8)
A ja polecam nowo nabyty album, ktory wlasnie slucham:

Anthony Rother- Popkiller
gatunek: electro
 8)  8)  8)

matek666

• Towarzysz
« Odpowiedź #129 dnia: Maja 27, 2004, 16:43:01 pm »
Mielu, zdaje się że do mnie pijesz a propos 'zajebiście ograniczony'. Użycie przeze mnie ww. zwrotu było uzasadnione i użyte nie ogólnie, a w jednym określonym przypadku. Fajny txt miela/mielu'a/mielony (nie wiem jak pisać żeby Ci sie spodobało :twisted: ). pzdr for all. Dywagacje nt Offspringa póki co uważam za zamknięte :twisted: .

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #130 dnia: Maja 27, 2004, 16:51:33 pm »
Cytat: "matek666"
Mielu, zdaje się że do mnie pijesz a propos 'zajebiście ograniczony'

Hehe, sorki, wiedziałem, że tak to będzie wyglądać, ale mi chodziło tylko o przykład. No offence :wink:

matek666

• Towarzysz
« Odpowiedź #131 dnia: Maja 27, 2004, 17:11:06 pm »
Cytat: "Mielu"
Cytat: "matek666"
Mielu, zdaje się że do mnie pijesz a propos 'zajebiście ograniczony'

Hehe, sorki, wiedziałem, że tak to będzie wyglądać, ale mi chodziło tylko o przykład. No offence :wink:

loozik;]

erdin

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #132 dnia: Maja 27, 2004, 17:20:29 pm »
Oj, porobiło się tutaj... jeśli chodzi o underground, to musze stwierdzić, że jestem aktywnym członkiem podziemia i wiem sporo na ten temat. Cóż, ambitne rzeczy w zasadzie nie sprzedają się w dzisiejszych czasach, chodzi głównie o zdobycie klienta... Offspring kiedyś był ambitny, tego nie możesz chłopakom zarzucić... niestety realia dzisiejszego świata zmuszają twórców do robienia kichy, która podejdzie większości niezbyt wymagających słuchaczy, po to, żeby nadal być sławnymi, na 'topie'. Osobiście dawno porzuciłem tv i radio, bo po prostu tam nie znajduję niczego dla siebie. Zachęcam do śledzenia podziemia, jeśli ktoś szuka czegoś ciekawego, pewnej alternatywy względem ogólnie przyjętych trendów... Że niby jest moda na anty-komerchę? to są tylko pozory! Może teraz jest trend na walkę z komercją, nie wiem... nie czuję tego na własnej skórze. To kolejny chwyt marketingowy!
Komercja nie zniknie, będzie się poszerzać, bo ludzie są coraz bardziej żądni kasy i luksusów! A Artyści, którzy naprawdę kultywują sztukę, są pomijani, spycha się ich na dno! Niestety, trzeba z tym walczyć, uświadamiać ludzi, ale niestety, wydaje się to być walka z wiatrakami... Posłuchajcie, ja nie mówię, że macie słuchać tego, co mi się podoba, każdy ma odmienny gust. Ale producenci wciskają w mass-mediach to, co się najlepiej sprzeda, a nie to co jest ambitne i ma duszę! Nie gnoję muzyki elektronicznej, nie gnoję jazzu, nie gnoję niczego, poza tym, co chcą mi wcisnąć jako zajebiste rzeczy, podczas gdy jest to ewidentne gówno!
Słuchajcie sobie czego chcecie. Ja będę bronił pierwszych czterech wydawnictw offspring, bo jest to muzyka pełna zaangażowania artystycznego, a nie komercyjnego! Muzyki elektronicznej też słucham, sam ją zresztą tworzę (nie tylko ją) i wiem, że póki żyję, nie poddam się temu, co ludzie kupią. Będę tworzył rzeczy, które ja czuję, a to jest najważniejsze, bo to moje przesłanie, moje uczucia, nie robię czegoś, co ktoś inny chce kupić...
Evviva l'arte!
the owls are not what they seem...

daras

• Towarzysz
« Odpowiedź #133 dnia: Maja 27, 2004, 17:33:35 pm »
Cytat: "erdin"
nie gnoję niczego, poza tym, co chcą mi wcisnąć jako zajebiste rzeczy, podczas gdy jest to ewidentne gówno!

Piwko dla erdina 8)

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #134 dnia: Maja 27, 2004, 17:37:01 pm »
Cytat: "erdin"
Ale producenci wciskają w mass-mediach to, co się najlepiej sprzeda, a nie to co jest ambitne i ma duszę

"Najlepsze jest to co się sprzeda, ch**owe to co sprzedać się nie da. Każdy to widzi w środku miasta, statua z gówna wyrasta"

Lui

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #135 dnia: Maja 27, 2004, 17:58:50 pm »
Ja akurat trochę nawiąże jeszcze do tematu Offspring'a (a co 8) ). Zawsze powtarzam, że każdy ma swoje gusta (chociaż jak można słuchać polskiego rapu/hip hopu to już nie wiem, ale to tylko moje zdanie) ale nie nawidzę osób, które po wysłuchaniu Hit That lub innge komercyjnego gówna od razu mówią, że Offspring to ch** nie znając ich prawdziwej muzyki - stare płyty Offspring'a miały ambicje i za to je kocham - śpiewali o prawdziwym pieprzonym życiu a nie o jakiś bredniach. Bo to co wyśpiewują w Hit That czy Worst Hangover Ever czy "priti flaj" to jest istna tragedia, ale każdy zespół potrzebuje takich gówien - dzięki nim mają kasę i mogą wydać nawet w tych "trudniejszych" czasach jakieś ambitniejsze piosenki vide "Lightning Rod" ze Splinter'a. Co nie zmienia faktu, że i tak 4 pierwsze płyty są najlepsze - tamte piosenki były po prostu piękne - "I'll Be Waiting", "Amazed", "Dirty Magic" i wszystkie inne - one nie wymagają komentarzy. Miały to coś - tą muzykę, ten tekst, po prostu były najlepsze.
I zanim ktoś zacznie mnie obrzucać błotem powiem tylko, że to jest tylko i wyłącznie MOJE (chociaż Matek ma podobne :D ) zdanie.
Friend for life - such shallow words for broken minds
Show me a friend for life
Cause I'll be waiting for that day to arrive
When I'll feel alive
I'll be waiting for that day

erdin

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #136 dnia: Maja 27, 2004, 18:05:56 pm »

Piwko dla erdina 8)

Dzięki:) malo spalem ostatnio, malo jadlem, dwa piwka zrobily swoje... kolejne mnie chyba zabije:D

jelop

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #137 dnia: Maja 27, 2004, 18:07:35 pm »
Może macie racje że w tvi i radio to leci sama kiszka stolcowa ale istenieje jeden kanał muzyczny który się wyłamuje z tej regóły- MTV2 europe.
Tam nie leci ani żaden "pop a'la Britney" ani "hip-hop a'la Nelly" tylko poprostu porządna muzyka gitarowa, jackass, hepi tri frents, i tym podobne viva la BAM. Jeśli macie kablówke w sieci Aster lub Toya to sprawdźcie se ten kanał.
Propos Offspring to ta wymiana poglądów doprowadziła do tegoze wszyscy stwierdzili że "stary" offspring jest dobry a "nowy" jest  "bee". Tak??
Kurka wodnista przesz ja od razu tak mówiłem :D

erdin

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #138 dnia: Maja 27, 2004, 18:08:52 pm »
aha, worka dla lui'ego :wink:

Lui

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: Maja 27, 2004, 18:21:33 pm »
Cytat: "jelop"
Może macie racje że w tvi i radio to leci sama kiszka stolcowa ale istenieje jeden kanał muzyczny który się wyłamuje z tej regóły- MTV2 europe.
Tam nie leci ani żaden "pop a'la Britney" ani "hip-hop a'la Nelly" tylko poprostu porządna muzyka gitarowa, jackass, hepi tri frents, i tym podobne viva la BAM. Jeśli macie kablówke w sieci Aster lub Toya to sprawdźcie se ten kanał.
Propos Offspring to ta wymiana poglądów doprowadziła do tegoze wszyscy stwierdzili że "stary" offspring jest dobry a "nowy" jest  "bee". Tak??
Kurka wodnista przesz ja od razu tak mówiłem :D

Jakbyś mnie przeczytał to byś wiedział, że nie do końca - Lighting Rod pochodzi z ich najnowszej płyty 8) . Zresztą Splinter ma też kilka dobrych kawałków - Can't Get My Head Around You czy The Noose są naprawde dobre a wspomniany przeze mnie wcześniej Lightnig Rod wymiata - przypomina mi stare dobre kawałki :wink:
When I'll feel alive

Humulus

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #140 dnia: Maja 27, 2004, 18:48:25 pm »
Z dużej chmury mały deszcz:) Obawiałem się mięchorzutu na lewo i prawo. Piwo dla wszystkich za opanowanie i z okazji, że zdałem dziś kolejny egzamin! Sorry, że nie wdałem się w dyskusję ale moja wiedza na tematy muzyczne ogranicza się do tego, że pamiętam nazwiska wykonawców i tytuły najfajniejszych tracków... Jeśli chodzi o mój ulubiony trance to jestem zieloniutki :(
"Lose yourself in a jungle of ambient sound" - CoLD SToRAGE "Canada"

jelop

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #141 dnia: Maja 27, 2004, 18:49:30 pm »
Niestety nie zdąrzyłem :/
Ale nie pękaj- I WANT FUCK WITH DA HUI!!!!!!!!!!! (to na mnie działa jak kapsułka z kofeiną) a tak wogule to sie nie znasz bo najlepsze jest "when you're in prison" hyhyhyhyhyhy

Lui

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #142 dnia: Maja 27, 2004, 19:19:59 pm »
Niestety nie zdąrzyłem :/
No właśnie widze... Jak można pisać nie czytając całego topicu?

I WANT FUCK WITH DA HUI!!!!!!!!!!!
I won't fuck with da Hui
Because da Hui will fuck with me
Już nawet ego nie wiesz-_-"

Inna sprawa, że ta piosenka jak dla mnie jest badziewiasta 8)
When I'll feel alive

jelop

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #143 dnia: Maja 27, 2004, 19:32:29 pm »
przesz chyba powiedziałem że sie nie znasz  8)

Lui

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #144 dnia: Maja 27, 2004, 19:44:43 pm »
przesz chyba powiedziałem że sie nie znasz  8)
Ty nie mów kto się zna a kto nie bo to ty mówisz najpierw, że od razu mówiłeś, że stary Offspring jest najlepszy po czym mi wyjeżdzasz z tym, że Splinter jet hiper-duper-kuper. No chyba, że nie wiesz o tym, że Splinter jest ich najnowszą płytą 8) I nie wmawiaj mi, że się nie znam na Offspirngu bo wiem o nim o wiele więcej niż ty, mogę się o to założyć :twisted:  A i jeszcze 2 sprawy:
-popracuj nad ortografią
-poszukaj gdzie zostawiłeś czołg
When I'll feel alive

jelop

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #145 dnia: Maja 27, 2004, 19:49:39 pm »
oj wes se daj spokuj paaaaan(meeen) PSZERZ ja SE tylko żartuje tak a poza tym to gdzie powiedziałem ze splinter jest super-hiper-duper? to ze powiedziałem o da hui ze jest dobre i że z IRONIĄ powiedziałem o "upadniętym mydle" ze też jest fajne to odrazu uwielbiam splintera ke?
Chyba że nie wyłapałem twoich żartów i sie NIEPOCZEBNIE odzywam :D
kim smajl paan

matek666

• Towarzysz
« Odpowiedź #146 dnia: Maja 27, 2004, 19:56:30 pm »
Jelopie- jedziesz na zlot może? Pogadalibyśmy na temat Offspringa jak i punku ogólnie 8)

JJJ

• Towarzysz
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #147 dnia: Maja 27, 2004, 20:33:53 pm »
aktualnie ramstein "mutter" a tak to hip hop z hameryki ,muzyke z filmow(kill bill dragon ball shaolin soccer)troszke techno,ot co mi przyjdzie pod reke
bajlando trwa!

jelop

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #148 dnia: Maja 27, 2004, 20:52:46 pm »
PO PIERO:
gdzie ten zlot bedzie (chyba chodzi tobie o zlot nintendo?)  jeśli bydzie w Warszawie to tak a jak bedzie w Krakowie to nie bo za daleko :/
PO DWUJO: Ja ostatnio z moim ojcem również wszedłem w "fazę Ramsztajna"(DU HAST !!!!!!!!!). . A propos moj tatuśko wczoraj sypnął takim tekstem podczas emisji Du Hast w radiu (94) : "wiesz co? ten niemiecki to pasuje do takiej chamskiej muzyki" - ANY QUESTIONS?? hehehehehe

lewik

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #149 dnia: Maja 27, 2004, 21:07:21 pm »
Warszawy nikt nie lubi a do Krakowa tak samo daleko jak z Poznania. Ba, ludzie nawet z Pomorza jada. Co do rzucania miechem to czuwamy tutaj nad kultura dyskusji wiec posty ponizej pewnego poziomu szybko by zniknely. Na szczescie jednak wszyscy zachowali zimna krew. A Metallica i tak lepsza od Offspring, ale co kto lubi :).

matek666

• Towarzysz
« Odpowiedź #150 dnia: Maja 27, 2004, 22:03:45 pm »
Oj lewik, lewik. Dajesh w kość :)

jelop

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #151 dnia: Maja 27, 2004, 22:17:44 pm »
temat tego topika to było bodajże :czego słuchacie barany?
Ja oprócz muzyki słucham jeszcze tego co mówi mama :D

lewik

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #152 dnia: Maja 27, 2004, 22:32:43 pm »
A ja jescze Kazika dorzuce za caloksztalt tworczosci :).

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #153 dnia: Maja 28, 2004, 09:07:50 am »
brawo dla tego pana!!!!!!!
Kaźmisza to ja słucham już dobre 9 lat!

Geba

• Towarzysz
« Odpowiedź #154 dnia: Czerwca 08, 2004, 14:46:05 pm »
Hmm...jeśliu tu już pisałem, to sorry, ale nie chce mi się teraz całego topicu czytać :P
W każdym razie, moim ulubionym wokalistą jest Kazik, i wszystko co z nim związane, jest normalnie świetne. Kult, KNŻ, El Doopa ew., no i sam Kazik - są to imho najlepsze polskie zespoły...
Poza tym słucham wszystkiego prawie, co podchodzi pod klasyfikację metal/rock/punk rock... Kamelot, Hammerfall, Blind Guardian, Metallica, Flowing Tears, Paradise Lost, Type O Negative, Apocalyptica, Nirvana, SlipKnot, Blink 182, The Offpring, Zielone Żabki z polskich klimatów lat `70 ;)
To były tylko przykłady, mógłym tak wymieniać jakiś czas ;p
Lubię też posłuchać muzykę instrumentalną, klasyczną..hmm w sumie nie przeszkadza mi nic, poza hh, techno, których nie trawię :/

jasiu master

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #155 dnia: Czerwca 08, 2004, 23:15:14 pm »
No więc ja nie mam zbytnio określonego ulubionego gatunku muzyki. Lubie muze która mi sie podoba i wpada w ucho.Głównie lubię muze z gier filmów itp. czyli wszelkiego rodzaju soundtracki.Ogolnie to nie lubie techno (nie umie ścierpieć tej muzyki) i popu (jakoś tak mnie od niej odżuca, choć nie od wszystkich utworów).Lubie metal (lecz nie ciężki, choc i tu mam wyjątki od reguły) i hip hop.Ale z tym ostatnim gatunkiem to mam problemy:)Nie cierpie wykonawców którzy sie lansują typu Usher i jego banda.To niestety zaczyna przechodzić do Polski (np.TEDE).Po ch.j mi oglądac tetedyski gdzie tanczy wykonawca, gołe laski, a wszystko dopieszczone złotem.Poza tym teksty to też, szczególnie Polacy, mają ambitne (joł joł).Najlepszy był hip hop wtedy gdy nie był on tak popularny i wszyscy byli biedniejsi.Teledyski coś mówiły, teksty zresztą też, a tak sława i kasa zrobiła swoje.Pozostali i tacy co stanęli po drugiej stronie barykady.

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #156 dnia: Czerwca 09, 2004, 20:11:40 pm »
Cytat: "jasiu master"
Po ch.j mi oglądac tetedyski gdzie tanczy wykonawca, gołe laski, a wszystko dopieszczone złotem

Hehe no nie mów, że nie lubisz jak negros chodzą z klatami na wierzchu w futrach, a na szyjach wiszą im łańcuchy. Albo tych skąpo odzianych panienek, które machają dupalami na maskach samochodów itp. :lol:

jasiu master

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #157 dnia: Czerwca 09, 2004, 20:38:08 pm »
No nie powiem, że laski nie są fajne:).No ale tu liczy sie muza, czasem jakieś ''przesłanie'', treśc, a ja w wiekszości teledysków widze gołe baby.Jak chce popatrzeć na gołe baby to wiem jakie kroki w tym celu poczynić.A od teledysków oczekuje między innymi orginalności.

slazak8

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #158 dnia: Czerwca 09, 2004, 23:05:16 pm »
Ja tam słucham System of a Down, Manowar a tak to T-rex, Queen,Doors, Ziggy Sturdust itp.
Nie kradnij!!! władza nie lubi konkurencji

matek666

• Towarzysz
« Odpowiedź #159 dnia: Czerwca 10, 2004, 15:26:03 pm »
DŻIZAZ!!! Przesłuchajcie sobie piosenkę "Choke" zespołu Cauterize. Ci co grali w 1080 Avalanche mieli już tę przyjemność. CHOKE rlz 4eva!!!