Hyhy, no ja tak lubię muzykę ciężką. Ba nawet bardzo. Ostatnio Metallica mi się podoba (St. Anger, Frantic). Ale forever dla mnie Manowar (na Game Network słucham ), Defender i inne... Kocham takie coś. A wy?
Staram się słuchać wszystkiego co dobre
. Zarówno ciężkich brzmień (metal, grindcore - wypowiadałem się już w temacie o metalu więc się nie będę powtarzał), jazzu (Coltraine, Davis, Molvaer - mióóóód), muzyki współczesnej (Philip Glass - geniusz!), elektroniki (od noise'owych Brighter Death Now i Whitehouse przez industrialne Einsturzende Neubauten i Throbbing Gristle, trip-hopowe Portishead i Massive Attack, breakcore'owe Squarpusher i Venetian Snares, kwaśne, trance'owe Juno Reactor i Infected Mushroom aż po ambientowe Lustmord i Lull), awangardy (Ulver, String of Consciousness), world music (Dead Can Dance!), neo-folku (Death in June, Current 93), tzw. alternative country (16 Horsepower, Jay Munly & Lee Lewis Harlots) i rocka niemal w każdej postaci (post rock spod znaku Godspeed You Black Emperor!, rock progresywny czyli np. King Crimson i Van Der Graaf Generator, rock psychodeliczny w stylu Gong, krautrock w wykonaniu np. Can czy Amon Duul II, art rock czyli np. Art Zoyd albo Univers Zero).
Poza tym nie pogardzę dobrym hip-hopem ale to raczej niezobowiązująco bo nie siedzę głęboko w tej muzyce ;D. Jednak ciężko oprzeć się jazzowym podkładom Ostrego czy Fisza, przećpanym klimatem Kalibra albo mega-pozytywnym tekstom Łony
. A z zagranicznego HH to tylko Common i Dalek (no i jakieś industrialne odpały w stylu Ice czy Techno Animal ale tego nie można do końca traktować jak HH)
. Ale jak już wspomniałem na HH się zbytnio nie znam więc pewnie dużo dobrej muzyki mi tutaj ucieka ;P
Generalnie duuuuuużo tego
Obecnie stworzyłem sobie turbo rock'n'rollowa playliste do samochodu. Wnuki AC piorun DC i Motorheadu w natarciu: Turbo A.C.'s, The Bones, Zeke. Nie ma nic lepszego do jazdy samochodem.
No od Motorhead przy prowadzeniu samochodu to nie ma nic lepszego
. Ale są rzeczy równie dobre. Świetnie jezdzi się przy Monster Magnet, Misfits, Entombed czy przy nowiutkim Disfear ;D