Fajny brelok w środku Po Infamous miałem sobie zrobić przerwę w kupowaniu gier, ale skusiłem się.
Ja co pograsz to opisz wrażenia, bo mnie ciekawi ten tytuł
Pograłem godzinkę i gierka jest naprawdę spoko, grafika jest świetna, trójwymiarowa postać biega po dwuwymiarowym świecie, pięknie to wszystko wygląda. Fajną opcją jest świetlik, którym możemy sterować prawą gałką, bądź panelem dotykowym. Ewentualnie druga osoba bierze drugiego pada i może grać razem z tobą. Gra się całkiem spoko, niby rpg, ale totalnie inny, mamy elementy zręcznościowe, logiczne, choć póki co, raczej dla debili, może dalej będzie trudniej. Walki są całkiem fajnie rozwiązane, choć czasem trzeba się sporo namęczyć w ogarnięciu tego wszystkiego. Sporo pomaga znowu nam świetlik, który oślepia wroga, przez co spowalnia jego turę. Brakuje jedynie zbieractwa, bo jedynie miksturki i diamenty nam wypadają, postacie nie zakładają na siebie żadnych zbroi itp.
Jako, że mało grałem w rpgi wszelkiej maści na ps3, to Child of Light jest miłą odskocznią od Killzone i innych.Osobiście polecam, można się świetnie bawić przy tym tytule.