Autor Wątek: Lara Croft and the Guardian of Light  (Przeczytany 13264 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
Odp: Lara Croft and the Guardian of Light
« Odpowiedź #40 dnia: Września 25, 2010, 20:37:59 pm »
Myślałem tylko, że z nami będzie biegać kolega z włócznią nawet jak nie gramy w co-opie.
Chciałbyś powtórki z RE5? ;)
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Września 25, 2010, 20:41:32 pm »
Myślałem tylko, że z nami będzie biegać kolega z włócznią nawet jak nie gramy w co-opie.
Nie grałem w RE. Bez jaj, niemożność strzelania i biegania na raz wtf?

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #42 dnia: Września 25, 2010, 22:02:14 pm »
Nie grałem w RE. Bez jaj, niemożność strzelania i biegania na raz wtf?
akurat to jest najmniejszy problem, ten wielki biega w koło ciebie i robi inne debilne rzeczy. Ja tam się cieszę że  Lara biega sama.

Krzysiu

• MIR
  • Reputacja: 174
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #43 dnia: Września 26, 2010, 10:41:18 am »
Pograłem i ja i podpisuje się pod przedmówcami. Świetna gra i jak tylko będzie okazja to odblokuję sobie fulla :).

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Października 05, 2010, 22:18:05 pm »
ja wczoraj kupilem fulla bo mi sie nudzilo wieczorem i musze przyznac ze to jedna z lepszych gier na psn  :grin:
grafika jest kapitalna jak na ta cene - swietnie sie gra/  gra dosyc wymagajaca
polecam

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #45 dnia: Października 06, 2010, 00:26:26 am »
Ostatnio mam mało czasu na gry i na razie udało nam się z kumplem przejść 5 pierwszych etapów (4 pierwsze na maksa, 5 dopiero raz przeszliśmy) i jestem wniebowzięty. Tak jak pisałem wyżej, gra jest czystym funem. Nawet speed run'y (nie ma to jak przeturlać się przez cały etap :lol:) nie są frustrujące, i gdy wie się co i jak robić, można je spokojnie przejść za pierwszym podejściem.

Podoba mi się bardzo to, że gra naprawdę różni się, gdy przechodzi się ją w co-op. Część zagadek, w której gracze muszą ze sobą współpracować (jak to powiedział mój kumpel przy jednej z zagadek w bodajże 5 etapie: "musisz mi zaufać" :P), naprawdę mocno wpływa na grywalność tytułu.

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #46 dnia: Października 06, 2010, 01:37:07 am »
Tak jak wszyscy, którzy przede mną wypisali swoje przemyślenia, jestem pod wrażeniem grywalności tego tytułu.

Oceniając na podstawie triala - nie wszystko jest cacy, jak np. strzelanie (nie mogę się przyzwyczaić do tego, że najpierw "inicjujemy" chęć użycia broni wychyleniem prawej gałki, a potem strzelamy), przydałoby się także precyzyjniejsze namierzanie - przy dużej ilości przeciwników, czasami nie trafiamy tam, gdzie chcemy - szczególnie przy używaniu włóczni. Sterowanie przy biegu po ścianie na lince też potrafiło sprawić mały problem. To wszystko jest pewnie kwestią wprawy.

Spora ilość elementów zręcznościowych i związanych z nimi "zagadek" to duży plus nowej, "pobocznej" przygody Lary. Świetny pomysł ze wspinaniem się po wbitej włóczni (twórcy powinni przenieść ten pomysł do nowego TR), szkoda jedynie, że po wejściu na jedną nie można wbić następnej - jednak wiem, że to za bardzo ułatwiłoby sprawę i zmieniło rozgrywkę. Fajnie, że lokacje nie są liniowe i czasami można jakąś planszę przez nieuwagę ominąć (co skłania do powrotów i chęci pełnego zaliczenia odwiedzonych już poziomów) oraz fakt, że ładowanie pomiędzy kolejnymi poziomami trwa bardzo krótko. Nie spodziewałem się, że ta gra będzie miała w sobie takie pokłady grywalności. W kooperacji musi być nieźle.

Jak rzadko gram ostatnio i w ogóle nie wydaję kasy w PSS, tak ten tytuł jest jednym z nielicznych, które skusiłyby mnie do zakupu wersji w cyfrowej dystrybucji (kolejny w rzędzie jest Flower). Tym bardziej, że w sumie cała gra już "siedzi" na dysku, kupujemy tylko klucz do pełnej wersji. Tylko ten czerwony krąg pod nogami Lary jest na prawdę słaby...

Mam pytanie do tych, którzy ogrywają pełną wersję - czy tam także ilość granatów odpalanych z dystansu jest nieograniczona? To sporo ułatwia w trialu.
« Ostatnia zmiana: Października 06, 2010, 01:40:21 am wysłana przez Kert »

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #47 dnia: Października 06, 2010, 10:36:37 am »
Tylko ten czerwony krąg pod nogami Lary jest na prawdę słaby...
Nie wiem, jak na konsolach, ale w wersji PC można sobie wyłączyć te kółka. Sprawdź, jeżeli jest jakiś panel z opcjami, możliwe, że na konsolach też to jest możliwe.

Mam pytanie do tych, którzy ogrywają pełną wersję - czy tam także ilość granatów odpalanych z dystansu jest nieograniczona? To sporo ułatwia w trialu.
Tak; tzn. kilka razy zdarzyło mi się, że granaty się "skończyły", ale wydaje mi się, że to raczej jakiś błąd, bo nigdzie nie ma przecież żadnego licznika. Z drugiej jednak strony, gdy w drugim etapie jest zagadka, gdzie wymagane jest użycie granatu, to obok jest "kupa amunicji", która uzupełnia amunicję i być może też granaty.

Tak czy inaczej, nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby w jakimś krytycznym momencie granatów mi zabrakło.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 01, 2010, 22:18:05 pm »
Kain and Raziel playable in Guardian of Light
http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=es&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=es&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.nicagamerz.com%2Fv6%2Fnews%2F622%2Fkain-y-raziel-en-tomb-raider-guardian-of-light%2F

In the PC version of Lara Croft and the Guardian of Light, there are some hidden character packs that you can buy, in one of those pack you can play as Kain and Raziel from Legacy of Kain. Here you can see the video demonstrating the gameplay of both characters.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 01, 2010, 22:33:33 pm »
Mina Kaina (pewnie w odpowiedzi na głos Raziela) - bezcenna :lol:

Szkoda, że nie podmieniono, albo przynajmniej nie wyciszono, głosów. O ile jeszcze można przeboleć Kaina z głosem Toteca, tak Raziel z głosem Lary po prostu rozbraja.

Aha, i jakby ktoś nie wiedział, jakiś czas temu wyszedł już patch online do wersji na PS3 wraz z darmowym DLC - zestaw bodajże 4 nowych etapów. Jest to inny zestaw niż ten, którzy otrzymali posiadacze X360 i inny niż ten, który otrzymają PC-towcy (którzy już też dostali swojego patcha online ;)).
« Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2010, 22:35:56 pm wysłana przez Mr_Zombie »

maertin

• Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 4
  • !
« Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 01, 2010, 22:41:14 pm »
Zassałem ten patch i wszystko działa "w miarę" sprawnie.

Mam jednak wrażenie, że grafika się pogorszyła po tym patchu :|

Don't mess with the best, 'cause the best don't mess!

prart

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 95
  • PSN ID: prarts
« Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 19, 2011, 08:35:49 am »
Odkop.
Grę skończyłem i jestem pod wrażeniem - dużo pomyślunku jest w nią włożone.
ALE
Najpierw graliśmy w dwójkę na jednej konsoli. Bardzo dobra konstrukcja poziomów pod co-opa, ciekawe zagadki, ciągła współpraca pomiędzy graczami - duża grywalność. Później grałem solo (wykańczałem poziomy). Frajda spada gdzieś tak o połowę. Wyraźnie widać, że gra była projektowana z myślą o co-opie i bez niego sporo traci. Grafa słabiutka, dźwięk niewiele lepszy. Długa też specjalnie nie jest, ale to w końcu tytuł sklepowy.
Warto ją kupić i przejść (nawet solo) - mi przypominała poprzednie generacje, gdzie gra to był przede wszystkim koncept.