Jestem już pod koniec gry i stwierdzam, że to najlepszy fps oraz ogólnie jedna z najlepszych gier tej generacji. Mimo to, że zagadki na końcu się nieco naciągane i tak oceniam Portal 2 bardzo wysoko. Przede mną jeszcze jeden rozdział.
Wiadomość scalona: [time]Maj 01, 2011, 18:25:11 pm[/time]
Oki gra ukończona. Ostatni etap, a po nim muzyka tworzona przez sami wiecie co...ehhh, po prostu mną pozamiatało. Bez wątpienia gra warta Waszej kasy. Wiem, że nie można jej porównywać do takich tytułów jak KZ3, CoD i innych fps'owych shooter'ów, ale po ukończeniu Portal 2 śmiać mi się chce jak biednie przy tej grze wyglądają wspomniane gry. Valve to jacyś magicy. Klimat, humor, pomysłowość i jeszcze raz klimat. Ogromne wrażenie robią miejscówki, ogrom fabryk i całej konstrukcji, którą pokonujemy. Może i silnik graficzny jest przedpotopowy (co widać po teksturach), ale co z tego skoro idealnie pasuje do tej produkcji. Jestem szczerze zachwycony tą grą i muszę przyznać, że nie pamiętam, która gra przygodowa ostatnio tak bardzo mnie wciągnęła. Podpisuje się pod wszystkimi zachwytami jakie tutaj padły odnośnie tej produkcji.