Konkretnie okolice Zakopanego bądź Krościenko nad Dunajcem. Znacie jakieś strony, bądź możecie polecić konkretne miejsce gdzie mogę podzwonić?
Ogólnie ciężko coś polecić, bo w tych miejscowościach w każdej chałupie są pokoje do wynajęcia, a hotele i duże pensjonaty to średnio mój klimat. Ważne, żeby szukać z łazienką, bo dzielenie na jednym piętrze w szczycie sezonu z innymi pokojami może napsuć nerwów. Nawiązując do szczytu sezonu nie wiem, kiedy chcesz jechać, ale góry to średni pomysł, bo wybitnie dużo ludzi chodzi po szlakach i siedzi w centrach tychże miejscowości. Na góry najlepszy koniec września, październik, ale trzeba pogodzić się tym, że pogoda może płatać figle i po prostu jest chłodniej.
Jak jedziesz samochodem i liczysz z tym, że trzeba dojechać, to lepiej gdzieś poza zgiełkiem centrum Zakopanego, tj. Krzeptówki, Jaszczurówka (za Nosalem), Mrowce. Możesz też rozglądnąć się w Białce i Bukowinie Tatrzańskiej i dojechać (stąd też masz bliżej do Łysej Polany i wycieczki do Doliny Pięciu Stawów oraz Morskiego Oka). Mają dobre połączenia busami, jeśli chciałbyś porządzić na Krupówkach. Jeśli w miarę blisko centrum Zakopanego z dostępem na piechtę, to ewidentnie okolice TOPRu przy Wielkiej Krokwi, tj. Szymanowskiego, Tuwima, Żeromskiego. Nie polecam hoteli.
Choć to w zasadzie żaden problem mając samochód, jak nie Krościenko, to w Pieninach polecam Szczawnicę, tam jest dobra baza wypadowa pieszej wycieczki na słowacką stronę - Leśnica, Trzy Korony, spływ Dunajcem - potem z Krościenka przejazd busem do Szczawnicy, jak i bardziej żywe centrum.
Ogólnie szukaj na stronach z noclegami, małe pensjonaty i domy prywatne. W Zakopanem i Szczawnicy nie polecam liczyć na farta i jechać w ciemno. Może się okazać, że pół dnia będziesz jeździł za noclegiem. Lepiej zrobić rezerwację.