IMO normal jest bardziej skillowy bo w wyższym stopniu punktuje strzelanie w heady. Na HC jest za mało energii przez co jest tam straszna kamperiada i czasami bardziej liczy się łut szczęścia niż umiejętności. Zresztą prawie wszystkie rozgrywki klanowe i międzynarodowe odbywają się na normalu.
Plus.
Ogólnie nie chce mi się wdawać w dyskusje o skillu bo to temat rzeka i kontrowersyjny, więc tylko dałem plusika amsterdreamowi
Na takim Metrze np. jak się nie da przebiec, bo obstawione punkty, to trzeba kombinować z dymem, respem na dowódcy, bo się przedarł itp.
Spoko, ale na normalach też tak ludzie robią - combo granaciki we filarki na tylne schody i dymek, dymek na boczne i główne schody (szczególnie, gdy to ja pilnuje - metro - killstreak 55, choć akurat wtedy akcja toczyła się na całej mapce
)M320, zadymianie bramek przy kasie, rozkładanie dwójnogów, przedzieranie się przez zasieki, a później ,,potajemne" przejmowanie flagi na tyłach blisko respa przeciwnika po to, żeby zrobić miejsce z przodu. Kombinują normalnie chłopaki