IMO raczej mamy do czynienia z prawdziwym wyciekiem.
Nikt chyba nie spodziewa się odpowiedzi developera w stylu "tak, macie rację, niespodzianka się nie udała".
Nawet jeśli, wyciek jest prawdziwy (a raczej jest na to wygląda) to niespodzianka absolutnie nie jest "nie udana"... Wciąż tajemnicą jest konkretny wygląd gry, to co będzie zawierać, jak wyglądać itp? Może o to im chodziło z tym kotem w worku
Ja osobiście mam wiele pytań:
-Tuning? Mam nadzieje, że go nie będzie, ale wiadomo jak to bywa...
-Malownicze trasy, drogi i autostrady? Czy Open-World? A może Open World osadzony na malowniczych terenach?
-Split Screen
Dawno go nie było w serii NFS, a dawał w starych częściach masę frajdy.
-Lista samochodów, czy będzie się składać tylko z ekskluzywnych, super drogich i super szybkich samochodów, czy będą plastikowe wózki do zakupów?
-Nastawienie gry na "pseudo realizm" jak powiedzmy Shift czy Grid, czy może całkowity Arcade lecący w stronę Burnouta czy Split/Second... Powiedzmy sobie szczerze, symulatora pokroju GT 5 nie ma co oczekiwać, powiem więcej ta gra powinna mieć zręcznościowy feeling mimo wszystko... Zwłaszcza z Policją na ogonie...
-Model uszkodzeń? Wiemy jak panowie z Criterion lubią ostrą rozwałkę z samochodami
Ale wiemy też, jakie ograniczenia powoduje licencja na samochody... Co udało im się wcisnąć do tej gry? Czy będzie można uszkodzić super auto? Czy będzie śmigać niczym czołg z Most Wanted czy innego Carbona...
Tyle ode mnie
Jeszcze można się spytać, czy możemy liczyć na powrót Ferrari? Skoro gra wróciła do korzeni?