Autor Wątek: Gran Turismo 5 Online  (Przeczytany 98408 razy)

Unlimited

• Gość
Odp: Gran Turismo 5 Online
« Odpowiedź #240 dnia: Grudnia 17, 2010, 20:12:07 pm »
Chodzi o to że jak zmienię wagę na 1000kg, to potem zacznie się czemu nie zmienię mocy do 340KM itd. To pierwszy turniej, zobaczymy jak to wyjdzie, jak będzie coś do poprawki to zrobimy to przy kolejnym, teraz niech zostanie tak jak zostało to ustalone.

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #241 dnia: Grudnia 17, 2010, 20:17:49 pm »
no tak ale jak taktycznie zjadę po opony okrążenie wcześniej niż reszta a potem spadnie deszcz to jestem w dupie ;)

grimkenshiro

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #242 dnia: Grudnia 17, 2010, 20:18:56 pm »
ok to chyba arta pojade :)

pawel - ee serio ja nie widzialem roznicy podczas jazdy online miedzy slikami na suchym/mokrym :P nawet w a-specu w deszczu na slikach smigam i nie ma problemow :)

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #243 dnia: Grudnia 17, 2010, 20:30:18 pm »
problem w tym że ja w deszczu jeździłem tylko w akademii AMG ;) a w online nie pamiętam żebym jeździł, za to widziałem z trybu widza co się działo z Bobanem jak za wcześnie zmienił opony z deszczowych na suche - pewnie ci co wtedy jechali też to pamiętają ;)

ale dobra, nie ma co się tłumaczyć ;) trzeba walczyć ;)

grimkenshiro

• Towarzysz
« Odpowiedź #244 dnia: Grudnia 17, 2010, 20:36:43 pm »
To ja nie wiem... ja jeszcze nie musialem online zminiac na deszczowki :) no ale zobaczymy jak to bedzie :) pora przetestowac arte i jakos ja ustawic...

Zrobilem kolka ta arta po suzuce... to auto to calkiem inna bajka niz subaru czy mr-s... az dziwnie sie tym jezdzi tak wiele to autko wybacza i tak swietnie sie trzyma drogi :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2010, 20:40:45 pm wysłana przez grimkenshiro »

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #245 dnia: Grudnia 17, 2010, 22:19:03 pm »
ps. Boban ta Arta jest w premium?

Tak premium, ale ja jednak nie kupuję. Lexusa IS200 też nie wystawię bo waży 1010kg. Poza tym jeśli mają być zmienne warunki, to ja dziękuję za ten turniej ze względu na bug z oponami w GT5. Zapytajcie Młodego jak w deszczu na slick'ach sobie pomykał bezproblemowo. Poczekam na bardziej wymierne turnieje i wtedy wezmę udział. Powodzenia panowie.

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #246 dnia: Grudnia 17, 2010, 23:25:36 pm »
nie ma to jak przegrać turniej na własne życzenie ;) na Fuji po zmianie opon prowadziłem z przewagą paru sekund, po czym na przedostatnim okrążeniu obróciłem się na nawrocie i dostałem 2 kary za lekkie zahaczenie pobocza ;) na szczęście na ostatnim okrążeniu udało mi się dojść prowadzącą trójkę ale byliśmy w pewnym momencie w kleszczach we trzech i po wyjściu z zakrętu byłem w środku - musiałem tam dostać lekkiego strzała i mnie obróciło na prostej i było po zawodach... shit happens, dojechałem czwarty ;)

a Suzuka to już mój koncertowy popis jak można rozwalić ogromną przewagę ;) ze zmianą opon czekałem do samego końca (z obawy przed deszczem, ale cały czas kręciłem równo czasy 2:09-2:10 więc zużycie opon nie miało dużego znaczenia), przed ostatnią szykaną przed zjazdem zaliczyłem obrót (za tym szybkim zakrętem co się grzeje ponad 200 km/h), ale nie straciłem tam za dużo bo to i tak było na dohamowaniu, po czym pomyliłem wjazd i zamiast do boxu wjechałem w opony :D cofam i kurde nie wiem gdzie jestem, pogubiłem się totalnie, zanim znalazłem wjazd straciłem sporo czasu, a z boksu wyjechałem jako trzeci, mimo że przed zjazdem wyrobiłem sobie coś ok. 45s przewagi ;) dojechałem Młodego, ale zapomniałem że w tunelu aerodynamicznym hamowanie jest gorsze więc zaliczyłem mały wyjazd i straciłem ok. 3s, więc już było po wygranej... została mi jeszcze walka o drugie miejsce, co się udało, chociaż było bardzo blisko kolejnego dzwona - jechałem za Młodym na prostej, napędziłem się, biorę do wyprzedzania a on mi zajeżdża drogę ;) mimo gwałtownego skrętu udało mi się jakoś zapanować nad autem i ostatecznie wyprzedzić go na wejściu w zakręt, ale było gorąco ;)

gratulacje gra Grima :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2010, 23:36:30 pm wysłana przez pawel_k »

grimkenshiro

• Towarzysz
« Odpowiedź #247 dnia: Grudnia 17, 2010, 23:41:21 pm »
hehe no dzieki :) nie bylem najszybszy.. ale nie popelnialem bledow zbytnio a to wystarczylo  8)

Mysle ze nastepny turniej bedzie jeszcze bardziej ciekaway tylko naprawde tym razem fjnie by bylo jak by wszyscy mieli odpowiednie auta bo na podium same ARTY :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2010, 23:46:37 pm wysłana przez grimkenshiro »

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #248 dnia: Grudnia 17, 2010, 23:51:04 pm »
bez szybkości byś nie wygrał ;) Młody i Nightrunner też mieli bardzo dobre tempo, z tego co pamiętam wszyscy we trzech na Fuji wpadliście na metę z różnicą max. 0,3s (po 10 okrążeniach i prawie 20 minutach jazdy !!! ). szkoda że na ostatnim okrążeniu wyleciałem po strzale bo pewnie byśmy we czterech wpadli :) w sumie to dużo się po tym wyścigu nie spodziewałem bo nie za bardzo przepadam za torem Fuji, więc zdziwiony byłem że po wyjeździe z boksu byłem pierwszy, ale pogrążyły mnie błędy których do tej pory popełniałem bardzo mało... za to na Suzuce nieskromnie napiszę że tempo miałem poza Waszym zasięgiem i gdyby nie problemy z szukaniem cholernego wjazdu do pit-stopu to bym wygrał ze sporą przewagą ;)

btw. te ARTY co mieliście to były standard czy premium?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2010, 23:53:46 pm wysłana przez pawel_k »

grimkenshiro

• Towarzysz
« Odpowiedź #249 dnia: Grudnia 17, 2010, 23:56:55 pm »
hehe no na ja tez nie przepadam za fuji ale wyscig byl swietny :D

Tam co wypadles to chyba o moj tyl zachaczyles bo mnie tez bokiem zaczelo stawiac :)

A na suzuce to faktycznie chyba cie jakis anielski rydwan ciagnol :)

Moja i mlodego premium a night mial standard (ARTA MR-S) ktory mu podarowalem przed wyscigiem :)

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: Grudnia 18, 2010, 00:11:00 am »
Moja i mlodego premium a night mial standard (ARTA MR-S) ktory mu podarowalem przed wyscigiem :)
a jest różnica w prowadzeniu pomiędzy ARTĄ premium i standard? bo może bym dokupił tego premiuma ;) bo ta premium to jest rocznikowo nowszy model więc może coś lepiej się prowadzi, ale parametry chyba ma takie same... ja mam standard bo chciałem coś do 330 koni a nie miałem ochoty znowu wydać 500k na auto które by miało 332 koni, wiec kupiłem standarda za ok 250k, ale że olej był czarny to zmieniłem go - i nagle moc skoczyła do 339 ;) dobrze że Unlimited zmienił limit na 340 koni bo znowu musiałbym się ścigać Toyotą MR-S która na prostych niestety za bardzo odstaje od stawki, a nówka re-amemiya RX-7 po zmianie oleju dostała 332 konie...
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 00:13:06 am wysłana przez pawel_k »

grimkenshiro

• Towarzysz
« Odpowiedź #251 dnia: Grudnia 18, 2010, 00:16:08 am »
ta standard to wlasnie byla ta toyota MR-S ktora smigales to tez jest ARTA :) i powiem ci ze na prostych night jechal tak samo jak ja :) jak tylko wyjechalem z slipstreama to zamiast wyprzedzac rownalem sie z nim :D moze cos zle poustawiales w tej swojej ? :)

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #252 dnia: Grudnia 18, 2010, 00:20:07 am »
ta standard to wlasnie byla ta toyota MR-S ktora smigales to tez jest ARTA :) i powiem ci ze na prostych night jechal tak samo jak ja :) jak tylko wyjechalem z slipstreama to zamiast wyprzedzac rownalem sie z nim :D moze cos zle poustawiales w tej swojej ? :)
ja mam SUPERAUTOBACS APEX MR-S '00, to nie jest to samo co ARTA, przede wszystkim jest słabsza, ma 313 koni, na prawdę to czuć na prostych :)

za to dzięki zwiększeniu limitowi na 340 koni jechałem ARTA Garaiy '03, ta już ma 339 koni... na prostej mogłem jechać szybciej, ale uczciwie przyznam że znacznie przyjemniej i pewnie po zakrętach śmiga mi się APEX'em, ta ARTA nie daje mi takiej pewności i myślę że stąd wynikały moje błędy, bo nie przypominam sobie żebym w APEX miałem tyle bączków na Suzuce przez sporo wyścigów co w ARTA podczas jednego wyścigu (w sumie dwa bączki, jeden na początku wyścigu co spadłem na 3 miejsce, drugi przed zjazdem do boxu), na Fuji też miałem błąd na przedostatnim okrążeniu którego się kompletnie nie spodziewałem...
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 00:24:15 am wysłana przez pawel_k »

grimkenshiro

• Towarzysz
« Odpowiedź #253 dnia: Grudnia 18, 2010, 00:27:30 am »
no to jechales mocniejszym autem niz inni :) premium ARTA moja miala 326 kucy... limit dawid zmienil bo ta gra ma jakiegos buga.. jak sie ustawi limit na 330 KM to gra dopuszcza auta do maks 325 :/ a moja miala 326 wiec dawid zmeinil :)

Teraz tez wiemy co cie  tak nioslo na suzuce :D :D

aha myslalem ze ty tez miales ta ARTE MR-S :)

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #254 dnia: Grudnia 18, 2010, 00:29:55 am »
jechałem za Młodym na prostej, napędziłem się, biorę do wyprzedzania a on mi zajeżdża drogę ;) mimo gwałtownego skrętu udało mi się jakoś zapanować nad autem i ostatecznie wyprzedzić go na wejściu w zakręt, ale było gorąco ;)

Oliwa zawsze sprawiedliwa. W wyścigu na Fuji na zakręcie Coca Cola (3 zakręt) Młody Cię dojechał, zaczął wyprzedzać i był przed Tobą po czym dostał strzała z boku w tył od Ciebie i ledwo się uratował. Miałem się wtedy przez hs odezwać, ale co się będę wtrącał.

Z perspektywy widza wyścig na Fuji był zajebisty. Gdy Paweł zjechał do boksu, Młody postanowił zrobić jeszcze jedno kółko i zjechać na następnym okrążeniu, co w efekcie zaowocowało genialnym finish'em. Młody wyjechał prosto pod Night'a, Grima i Pawła. Walka była do samego końca i 3 auta dojechały w tej samej sekundzie. Szkoda tylko, że czasem autka lekko przeskakiwały przez lagi, bo taki 10 lap'owy wyścig dostarcza więcej emocji niż to całe nudne F1 na Polsacie.

Gratsy dla Grima. Ma nerwy ze stali i walczy do końca. :)

PS. Dla próby wystawiłem Subarkę na Suzuce. Dno i trzy metry mułu. Może i na zakrętach jedzie dobrze, ale przy wyjściu napęd na 4 koła wypycha to auto z toru. Trzeba obrać inną technikę jazdy tym samochodem. Na prostych Paweł mi odchodził i jedynie tunel aerodynamiczny pozwalał mi utrzymać tępo. Potem głupi błąd (właśnie dodanie gazu zbyt wcześnie) i musiałem ratować się opóźnionym hamowanie przed szykaną, które mi nie wyszło i wylądowałem na trawie. Muszę wyczaić Artę MR-S albo coś w tym stylu do wyścigów z takimi regułami. Btw. Dawid już nie ustawia takich fajnych wyścigów jak kiedyś. Niepotrzebnie kombinuje z pogodą i potem wyścigi już po kilku zakrętach stają się nudne. Na mokrej Monzie po 3 pierwszych zakrętach jechałem sam dla siebie. Nie było żadnej walki z przodu i wiało nudą. Nie o to chodzi w wyścigach online.

nightrunner

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #255 dnia: Grudnia 18, 2010, 00:30:31 am »
Wyścig na Fuji był kapitalny! Tylu emocji już dawno nie miałem przy grze konsolowej!

Jako pierwszy zjechałem do pitu już na 5 okrążeniu (chciałem na 4, ale nie mogłem znaleźć zjazdu LoL :) ) i pozniej staralem sie jechac jak najrowniej na ostatniej pozycji wyczekując z utęsknieniem Waszych pitstopów  :P

Niesamowity moment był gdy na przedostatnim albo ostatnim okrążeniu, na końcu tej prostej znalazły się trzy auta praktycznie w tym samym miejscu (w tym jedno wyjeżdzające właśnie z pitu!) Opóźniłem hamowanie ile tylko mogłem co poskutkowało i byłem przez jakiś czas na 1 pozycji, lecz oczywiście wtedy emocje wzięły górę i w rezultacie nici z pierwszego miejsca :)

Cała ostatnie okrążenie to była walka o jak najlepsze miejsce na podium - dojechałem jako drugi, ale cała trójka miała czasy w granicach niecałej 0.5 sekundy co po 20 minutach jazdy (+pitstop!) świadczy o niesamowicie wyrównanym poziomie :)

Na suzuce toyotka nie wypadła już tak fajnie - co trzeci zakręt musiałem walczyć z nadsterownością przez co traciłem kolejne sekundy (widać na suzuke inaczej trzeba przygotowywać auto niż pod Fuji  8) ). Jednym słowem - 4 miejsce było na suzuce aż za dobre jak na to jak mi szło w tym wyścigu  ;)

Chciałem podziękować GrimKenshioro'wi za pożyczenie autka na wyścig - sprawiło się lepiej niż myślałem (MR2ójką jechałem pierwszy raz w gt5).
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 00:37:37 am wysłana przez nightrunner »
A Hard Days Knight

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #256 dnia: Grudnia 18, 2010, 00:36:51 am »
...dobrze że Unlimited zmienił limit na 340 koni

Aha ku**a! Spoko, że ktoś o tym poinformował na forum albo w lobby. Wystawiłbym wtedy swoją S2000 LM Race Car (336koni) i zagrał z Wami. Tak to właśnie jest. Jak się pytałem 3 razy o limity, to "nie nie wolno, zostawiamy 330 koni". Nagle przed wyścigiem ktoś poprosi o 340 koni i host się zgadza. Co za bzdura! Ja nie wbijałem od razu do lobby, bo nie miałem auta do tych wyścigów, więc nie miałem potrzeby się spieszyć. Gdybym wiedział, że wpuścicie 340 konne samochody, to chętnie bym zagrał.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 00:43:24 am wysłana przez BoBaN »

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #257 dnia: Grudnia 18, 2010, 00:38:44 am »
Oliwa zawsze sprawiedliwa. W wyścigu na Fuji na zakręcie Coca Cola (3 zakręt) Młody Cię dojechał, zaczął wyprzedzać i był przed Tobą po czym dostał strzała z boku w tył od Ciebie i ledwo się uratował. Miałem się wtedy przez hs odezwać, ale co się będę wtrącał.
a kiedy to było? pod koniec czy na początku? bo powiem szczerze że nie przypominam sobie żebym faktycznie zrobił coś tak głupiego, a zobaczę replay z przejazdu więc zwrócę na to uwagę...

grimkenshiro

• Towarzysz
« Odpowiedź #258 dnia: Grudnia 18, 2010, 00:40:29 am »
A dzieki Boban dzieki :) jednak to hartowanie sie na ringu oplacilo sie :)

Night - a prosze bardzo :)

Oby wiecej takich wyscigow bo bylo naprawde swietnie :)

PS. na mecie 2 byl 0,2s a 3 byl 0,3s za mna :) prawde mowiac ta ostatnia prosta byla chyba najbardziej stresujaca :)

Boban- byla o tym dyskuja przed wyscigiem.. LIMIT BYL DO 330... Lobby ma blad i zaniza to co zostalo przez hosta ustawione.. wszystkie auta poza arta pawla ;) mialy mniej niz 330 kucy!!

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #259 dnia: Grudnia 18, 2010, 00:42:06 am »
a kiedy to było? pod koniec czy na początku? bo powiem szczerze że nie przypominam sobie żebym faktycznie zrobił coś tak głupiego, a zobaczę replay z przejazdu więc zwrócę na to uwagę...

To było wtedy jak jechałeś osamotniony z przodu i Młody zaczął Cię doganiać. Chyba między 5-7 okrążeniem. Jak widziałem w jakim tempie Cię dochodzi, to byłem przekonany, że zaraz wysunie się na prowadzenie i nagle właśnie zdarzyła się ta sytuacja. Nie obróciło go, ale sporo stracił bo musiał ratować się kontrą i puścić gaz.

Wiadomość scalona: Grudnia 18, 2010, 00:45:37 am
Boban- byla o tym dyskuja przed wyscigiem.. LIMIT BYL DO 330... Lobby ma blad i zaniza to co zostalo przez hosta ustawione.. wszystkie auta poza arta pawla ;) mialy mniej niz 330 kucy!!

Chciałem ewentualnie jechać S2000 Spoon, ale ma 331KM, więc byłem przekonany, że nie zostanie dopuszczony. Nie mam innych aut. Kolejne z serii GT300 to mój Lexus IS200, ale to ma 295KM i nie miałbym najmniejszych szans. Beznadziejnie to załatwiliście panowie. :evil:
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 00:45:37 am wysłana przez BoBaN »

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #260 dnia: Grudnia 18, 2010, 00:47:16 am »

To było wtedy jak jechałeś osamotniony z przodu i Młody zaczął Cię doganiać. Chyba między 5-7 okrążeniem. Jak widziałem w jakim tempie Cię dochodzi, to byłem przekonany, że zaraz wysunie się na prowadzenie i nagle właśnie zdarzyła się ta sytuacja. Nie obróciło go, ale sporo stracił bo musiał ratować się kontrą i puścić gaz.
no puszczam replay, postaram się nagrać to o czym mówisz... w każdym razie nie było to z mojej strony żadne chamskie czy celowe zagranie, jak jadę to staram się unikać kontaktów jak ognia...

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #261 dnia: Grudnia 18, 2010, 00:48:34 am »
Nie mówię, że było to celowe z Twojej strony, bo nawet tak nie wyglądało. Po prostu potem Ty znalazłeś się w podobnej sytuacji i dostałem lekki strzał podczas przepychanki. To tyle.

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #262 dnia: Grudnia 18, 2010, 00:50:52 am »
no dlatego uznaję to że dostałem za zwykłym incydent wyścigowy i nie roszczę do nikogo żalu, mimo że pozbawił mnie możliwości walki o wygraną ;) młody też nie słyszałem żeby miał jakieś uwagi, walka była przednia i to się liczy :)

grimkenshiro

• Towarzysz
« Odpowiedź #263 dnia: Grudnia 18, 2010, 00:51:52 am »
Boban -no ale limit byl do 330 jak by nie bylo.. chodzi o buga w lobby... dawid ustawia na 330 ja biore autko ktore ma 326 i nie moge jechac bo wyskakuje okienko ze limit to 325 :/

spieprzone jest to ustawianie tam tych limitow... ogolnie wszyscy mieli rowne autka i nie bylo tak ze ktos mial mocniejsze czy wolniejsze auto co bylo widac po finishu na 1 trasie :)

No nic nastepnym razem bedzie lepiej tylko trzeba dokladnie posprawdzac i przed wyscigiem np tu na forum uzgodnic kto czym jedzie ile to ma mocy zeby nie bylo jak dzis ze polowa znowu nie miala czym jechac :P

Ale tak jak pawel mowi zabawa byla przednia i to sie liczy :)

nightrunner

• Towarzysz
« Odpowiedź #264 dnia: Grudnia 18, 2010, 00:53:04 am »
Zauważyliście, że po wyjeździe z pitu po zmianie opon od razu czuć zauważalną różnicę w przyczepności? Różnica jest na tyle duża, że przez kilka pierwszych zakrętów trzeba dużo uważniej dohamowywać - imo rozgrzewanie opon jest świetnie zaimplementowane w grze.
A Hard Days Knight

grimkenshiro

• Towarzysz
« Odpowiedź #265 dnia: Grudnia 18, 2010, 01:04:11 am »
Tak zuzycie/rozgrzewanie oponek online i w endurance naprawde zostalo swietnie zrobione :)

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #266 dnia: Grudnia 18, 2010, 01:13:51 am »
ok dwa krótkie filmiki w (jak zwykle) mega jakości ;)

1. walka z Młodym o której mówił Boban - było to na zakręcie Dunlop a nie Coca-Cola, na tym zakręcie nie mieliśmy przyjemności jakoś bliżej się spotkać... tutaj było najbliżej między nami...

moim zdaniem nie było tutaj niczego nie fair

2. moja próba szukania wjazdu do pit-stopu poprzedzona pięknym piruetem przed ostatnią szykaną na Suzuce :) szkoda tylko że kamera trochę za daleko jest żeby pokazać w pełni ten wspaniały manewr:(
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 01:15:48 am wysłana przez pawel_k »

grimkenshiro

• Towarzysz
« Odpowiedź #267 dnia: Grudnia 18, 2010, 01:16:17 am »
hehe cos ty odwalil na tej suzuce  :o  :P

A na fuji  z tego co widzialem to zachaczyles o tarke i wpadles przez nia w poslizg :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 01:17:48 am wysłana przez grimkenshiro »

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #268 dnia: Grudnia 18, 2010, 01:19:40 am »
no właśnie nie wiem ;) ubzdurałem sobie że wjazd do pit-stopu jest przed szykaną (jest tam jakaś uliczka) i tam staram się uderzać, po czym orientuję się że to nie tu i jadę dalej, pomyślałem że wjazd jest za oponami które przyuważyłem - a tam była ściana ;) musiałem cofać się i szukać wjazdu dalej ;)

a na Fuji to wyleciał Młody ;) ale dla mnie to bardziej wyglądało na to że on bał się że go wyniosę na zewnątrz i sam odpuścił skręt...
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 01:24:03 am wysłana przez pawel_k »

grimkenshiro

• Towarzysz
« Odpowiedź #269 dnia: Grudnia 18, 2010, 01:26:50 am »
heh a to jak wpadalismy na mete na fuji, fotka sekunde po przejechaniu mety(brak przewijania grrrr)ale  idetycznie bylo na mecie :)

suzuka jak suzuka ale wyscig na fuji byl epicki :)

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #270 dnia: Grudnia 18, 2010, 01:30:04 am »
tak jak oglądałem powtórki to powiem szczerze że za bardzo to się nie szanujecie ;) co chwilę jakieś obcierki czy lekkie uderzenia, generalnie nikt nie chce nawet na chwilę odpuścić ;) ja to mimo wszystko staram się odpuszczać jak mam ryzyko że mogę kogoś nawet lekko uderzyć (co też nie zawsze też się udaje ;) )

grimkenshiro

• Towarzysz
« Odpowiedź #271 dnia: Grudnia 18, 2010, 01:34:46 am »
ee tam bylo naprawde czysto wiekszosc wyscigu... zreszta sam wiesz jak jest, ktos jedzie obok ciebie a ty nawet o tym nie wiesz i tak wychodzi potem :) ja sie staralem unikac stluczek zwlaszcza na zakretach i odpuszczalem lub szerokim lukiem jechalem jesli wiedzialem ze ktos jest obok mnie :) (nie liczac poczatku wyscigu gdzie pare razy minimalnie komus tyl oklepalem  ale to doslownie musniecia byly :) )

Moze poprostu powinnismy stosowac zasady z torow wyscigowych czyli szybszy jedzie lewa a wolniejszy zawsze ustepuje dajac do prawej i przynajmniej latwiej by bylo ocenic gdzie kto jest i jak jechac na zakrecie :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 01:36:23 am wysłana przez grimkenshiro »

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #272 dnia: Grudnia 18, 2010, 02:01:13 am »
można by było coś wymyślić bo faktycznie czasem są dziwne sytuacje ;) ale ogólnie widzę że wszystko zmierza w dobrym kierunku bo to jak teraz wygląda online w porównaniu do pierwszych jazd to jest przepaść ;)

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #273 dnia: Grudnia 18, 2010, 08:45:18 am »
PODSUMOWANIE WYŚCIGÓW

Oficjalna Punktacja wygląda tak:

Grimm - 20PKT

Nightrunner - 12PKT

Młody - 12PKT

Paweł - 12PKT

MR_ART - 4PKT

I teraz tak, Grimm otrzymuję Subarkę za 1 miejsce, natomiast jako że mamy trzy, 2 miejsca, to każda z tych osób otrzyma po aucie(podobnej klasy jak ta Silvia). Nagrody prześle każdemu, ale jako że dziennie można przesłać jedno auto, to dziś zacznę od miejsca 1-go, a w 3 kolejnych dniach każda osoba otrzyma po kolejnym samochodzie. Jak na pierwszy turniej nie wyszło najgorzej, natomiast jest parę rzeczy do poprawienia, tak samo w silniku sieciowym gry(to o czym wspominał Grimm). Dzięki Panowie za wspólne emocję, wyścig na FUJI był świetny, na Suzuce zresztą też. 8)

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #274 dnia: Grudnia 18, 2010, 09:16:19 am »
Paweł nie o ten fragment mi chodziło. Szkoda, że nie zapisałem powtórki, bo bym Ci pokazał. To było na Coca Coli.

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #275 dnia: Grudnia 18, 2010, 11:51:06 am »
heh, widzę ładnie wyrównana punktacja co tylko potwierdza równy poziom wszystkich i dobrze wróży na następne wyścigi :)

to teraz kiedy następny turniej i jakie tory?:)

Paweł nie o ten fragment mi chodziło. Szkoda, że nie zapisałem powtórki, bo bym Ci pokazał. To było na Coca Coli.
jak można przesłać replay to Ci go wyślę... ja oglądałem replay i nie widziałem niczego na coca-coli między nami na tym zakręcie...
w każdym razie nie uważam żebym zespół wyścig komukolwiek w mistrzostwach - akurat myślę że wyjątkowo czysto przejechałem oba wyścigi :) na pewno nie bronię pozycji na siłę czy wyprzedzam w miejscach gdzie jest to nierealne, co też nie zawsze się udaje czego najlepszym przykładem był następny wyścig na mokrej Monzy ;) nie twierdzę że nie popełniam błędów bo mi też się zdarzają, ale po obejrzeniu powtórek śmiem stwierdzić że mimo wszystko raczej najbezpieczniej dla przeciwników jeździłem w tych mistrzostwach ;)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 11:53:19 am wysłana przez pawel_k »

MrArt-PL

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #276 dnia: Grudnia 18, 2010, 13:14:27 pm »
heh, widzę ładnie wyrównana punktacja co tylko potwierdza równy poziom wszystkich i dobrze wróży na następne wyścigi :)

to teraz kiedy następny turniej i jakie tory?:)

jak można przesłać replay to Ci go wyślę... ja oglądałem replay i nie widziałem niczego na coca-coli między nami na tym zakręcie...
w każdym razie nie uważam żebym zespół wyścig komukolwiek w mistrzostwach - akurat myślę że wyjątkowo czysto przejechałem oba wyścigi :) na pewno nie bronię pozycji na siłę czy wyprzedzam w miejscach gdzie jest to nierealne, co też nie zawsze się udaje czego najlepszym przykładem był następny wyścig na mokrej Monzy ;) nie twierdzę że nie popełniam błędów bo mi też się zdarzają, ale po obejrzeniu powtórek śmiem stwierdzić że mimo wszystko raczej najbezpieczniej dla przeciwników jeździłem w tych mistrzostwach ;)

BoBaN daj już spokój,wyścigi były zajebiste i mimo że zajołem 5 miejsce to i tak wspominam te zawody jako bardzo udane,moim zdaniem i tak jezdzimy bardzo czysto i stosunkowo fair.A że od czasu do czasu trafi się jakas kolizja-normalka nieraz nerwy biorą góre.Ja wczoraj jadąc Subarką nie mogłem nawiązać żadnej walki na długich prostych z Nsxami kolegów,zresztą ich poziom gry jest wyższy od mojego i nie było sensu niepotrzebnie ryzykować,starałem się dojechać na 4 lub piątej pozycji i jechałem w miare równo,udało mi się to i bardzo się z tego ciesze.Pozdrawiam all drivers i gratuluje zwycięscy :D
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 13:21:34 pm wysłana przez MrArt-PL »

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #277 dnia: Grudnia 18, 2010, 13:51:00 pm »
właśnie nie wiem co Boban się uparł na bycie adwokatem Młodego - chłopak miał headset wiec mógł reagować jak faktycznie coś zrobiłem nie fair (a na prawdę nie przypominam sobie żebym coś zrobił). bardziej chyba dostał ode mnie MrArt bo chyba w obu wyścigach na starcie dostał lekko ode mnie ;) każdy się odzywa jak ma jakieś uwagi - pomaga to zrozumieć siebie i dostosować się do warunków jazdy...  ogólnie stawka była zadowolona - protestów widzę że nie ma, a walka była przednia, nie wiem Boban co chcesz rozdmuchać i co mi udowodnić ;)

a MrArt następnym razem nie pij to dobijesz do podium ;)

simian raticus

• Towarzysz
  • Råtten tomat and potet
« Odpowiedź #278 dnia: Grudnia 18, 2010, 19:20:17 pm »
Nadal nie udalo mi się połączyć z serwerem od kupna tego Gran Turismo 5. Jeszcze mi MotorStorm po sieci nie działa ale reszta gier chodzi!
Åtte død koffkongen! Underholdsbidrag! Amentia! Interfetus! Debilis denatus! Rødhåret bjørn!

London asylum and Chicago madhouse! Horror & nightmare!

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #279 dnia: Grudnia 18, 2010, 19:26:04 pm »
Nadal nie udalo mi się połączyć z serwerem od kupna tego Gran Turismo 5. Jeszcze mi MotorStorm po sieci nie działa ale reszta gier chodzi!

Hmm...dziwny problem. Próbowałeś na nowo ustawić sobie połączenie internetowe w Ps3, albo próbowałeś jak to wygląda na innym koncie z Twojej konsoli?