Dobra jestem już po zaliczeniu GTAV, więc teraz powiem co myślę. Jest to niewątpliwie rewelacyjna pozycja, wyśmienita wręcz. Powala ogrom możliwości jakie możemy wykonywać, zachwyca obłędna grafika, toż ten tytuł kładzie pozycje z nextgenów, a jest grą z otwartym światem. Na najnowsze GTA patrzy się z przyjemnością, co jest dla tej serii czymś nowym (Sroki, ale dla mnie GTA SA już w dniu premiery wyglądało paskudnie, GTA IV było poprawne). Masa dosłownie masa rewelacyjnych pomysłów, gagów dotyczących obecnego stanu gospodarki jak i w ogólnym rozumieniu "życia". Świetnie wykreowane postacie, bezbłędnie napisane dialogi. Wiele rewelacyjnych wątków. Można tak piać z zachwytów i pisać bardzo długo, zdecydowanie jedna z najlepszych gier tej generacji, jak i jedna z najlepszych gir w ogólnym rozrachunku.
Osobny temat - czy jest to gra generacji? Nie! Czy jest to gra roku? Nie! Choć GTAV mogę chwalić bez końca, to jednak oba te tytuły moim zdaniem należą się The Last of Us i zdania nie zmienię, choć przy GTAV spędzę jeszcze wiele godzin. Ogólnie w tej generacji poza TLOU dla mnie lepszymi grami były takie tytuły jak Uncharted 2, MGS4 i Okami HD. Wiem, że ten tytuł to gra poprzedniej generacji, ale w końcu wyszło na PS3 więc się liczy.