Wczoraj pograłem ze 3 godziny wcześniej tak bardzo czasu nie miałem. Tak wiec lecimy oceny wstępne.
Grafika: 8+ (Jak na grę z otwartym światem to prezentuje się fenomenalnie. Obraz jest ostry jak żyleta brak bluru itp. bzdetów, oświetlenie kapitalne szczególnie zachód słońca robi, droga wygląda super dzięki bump mappingowi, śnieg ma lepszą fizykę niż w większości grach, fury są wykonane lepiej niż w wielu grach wyścigowych lśnią i błyszczą nie to co te pudełka z GTA4. Nie wiem jaka jest rozdzielczość wersji na Xa, ale 720p to raczej jest a jak nie to bardzo blisko. Postacie główne jak i przypadkowi przychodnie wyglądają wreszcie jak ludzie a nie zombiaki. A animacja trzyma w miare 30 klatek i o dziwo rzadko spada. Obiekty nie wyskakują metr przed samochodem jak kiedyś teraz wszystko doczytuje się dobrze, wiadomo jak zapierdziela się 300 na godzine to wyskoczą w oddali jakieś obiekty, ale to nie jest drażniące)
Dźwięk: 8- (Wszelkie odgłosy różne fucki tego masa w piątce, brzmią spoko chociaż trochę za cicho jak dla mnie, szczególnie jak sie chodzi z kimś po ulicy czy jedzie autem bo we wstawkach jest już ok. Co do muzyki to się nie wypowiadam bo mało słuchałem, ale to co było to jak na razie wypada najgorzej z serii i dlatego taka ocena)
Grywalność. 9- (Tutaj jest masakra od gry ciężko się oderwać od samego początku nie to co nuda przez cała czwórkę. Misje do tej pory były bardzo ciekawe. Przełączanie między postaciami i nie tylko hehe to istna rewelacja. W grze całe miasto dosłownie żyje ludzi jest masa każdy żyje własnym życiem i to widać.)
Wady:
- słaby soundtrack jak na razie
- sztywny system strzelania, ale i tak jest dużo lepiej niż w czwórce
- aby biec cały czas trzeba przycisk napier**lać podobnie jak w RDR się koniem jechało
Wstępna ocena po 3 godzinach: 9-
Jak ktoś chciałby wiedzieć coś więcej to pisać i pytać.