Autor Wątek: Need for Speed: The Run  (Przeczytany 27815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
Need for Speed: The Run
« dnia: Kwietnia 28, 2011, 23:55:08 pm »
Info z Onlinecenter.pl

Electronic Arts jutro ma zapowiedzieć kolejną odsłonę swojej flagowej wyścigowej serii - Need for Speed: The Run. Dzisiaj jednak wyciekł już do sieci zwiastun, który możecie obejrzeć w dalszej części newsa (jeśli jeszcze nie zniknął z YouTube). Po symulacyjnym Shift 2 Unleashed wrócimy do bardziej zręcznościowej jazdy. Z materiału wideo wynika ponadto, że znowu będzie to gra z fabułą. Zanosi się na ucieczkę przez większą część terytorium Stanów Zjednoczonych, chociaż w tej chwili nie wiemy z jakiego powodu. Znamy za to datę premiery na Starym Kontynencie - 18 listopada 2011. Jutro powinniśmy poznać więcej informacji, w tym nazwę studia, które szykuje grę.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
Odp: Need for Speed: The Run
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 29, 2011, 00:20:53 am »
Cytat: prezes EA we wrześniu AD 2010
„Pomiędzy 2004 a 2007 rokiem mieliśmy jedno studio, Black Box w Vancouver tworzące gry z serii Need for Speed. Ciągle produkując kolejne części pięć lat z rzędu brali udział w marszu śmierci. Tworzyli coroczne odsłony cyklu, musieli je wydać i nie mieli kiedy odpocząć. Zdarzało się to już wcześniej – wydawcy robili takie rzeczy od czasu do czasu. Powinniśmy umieścić ich w dwuletnich osobnych cyklach produkcyjnych, ale tego nie zrobiliśmy. W wyniku tego jakość marki spadła drastycznie. Zaczęliśmy tracić ludzi, nie chcieli pracować 24 godziny na dobę, siedem dni w tygodniu, 365 dni w roku” – wyjaśnia Riccitiello.

„To była zdecydowanie nasza wina. Te dni jednak minęły. Teraz mamy dwa studia, które mają dwa lata na stworzenie swoich gier. Zrobiliśmy spore postępy” – podsumowuje.

Teraz mają dwa (?) studia i będą wydawać dwie gry rocznie. A wydawało się, że w końcu zmądrzeli...

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 29, 2011, 09:42:29 am »
Jak piszą że mają dwa studia skoro znamy trzy - Criterion (Hot Pursuit), Slightly Mad Studios (Shift) i Black Box (wszystko co było wcześniej i pewnie także ta nowa gra)?

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 29, 2011, 10:19:07 am »
Te ich trailery na jedno kopyto zaczynają mnie śmieszyć. :lol:

dydol

• Towarzysz
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 29, 2011, 10:36:08 am »
Ja to już dawno odpuliłem tą serię ,w MW jeszcze się fajnie grało. 

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 29, 2011, 11:29:43 am »
Te ich trailery na jedno kopyto zaczynają mnie śmieszyć. :lol:

W końcu Black Box... Ich NFS'y też są na jedno kopyto... :/

Mam nadzieje, że za rok Criterion Games zajmie się NFS'em... Oni umieją robić zręcznościowe samochodówki, i przynajmniej wrócili do starych dobrych klimatów.... Zamiast kolejnej infantylnej i durnej fabuły i dresiarskich tuningów... :/

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 29, 2011, 11:43:59 am »
MW było IMO bardzo fajne.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 29, 2011, 15:33:49 pm »
MW było IMO bardzo fajne.

Ale i tak było pełne głupot... Moim zdaniem z nowych NFS'ów to tylko Hot Pursuit jest tak naprawdę bardzo bardzo udany..

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 29, 2011, 16:08:57 pm »
Yep, Mrocz ma rację. 8)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 29, 2011, 16:20:51 pm »
Yep, Mrocz ma rację. 8)

Stąd ubolewam, że nowego NFS'a robi Black Box a nie Criterion :/ Choć kto wie... Może Criterion teraz pracuje nad nowym Burnoutem i jak skończą znowu im dadzą NFS'a do zrobienia... :P

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 29, 2011, 16:34:29 pm »
Mogli by popracować nad nowym Burnoutem, bo najlepszy Burnout jest wciąż do pogrania na past genach(mowa o Burnout Revange). :P ;)

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 29, 2011, 20:59:50 pm »
Moim zdaniem to wyjdzie z tego kolejny badziew typu Underground, czyli nocne, nielegalne wyscigi, dupy i fabula, ktora jarac sie moze pieciolatek. Black Box powinien miec zakaz pracy nad ta seria bo za kazdym razem jest coraz gorzej.

Gra bedzie smigac na Frostbite 2.0, wiec grafa moze byc calkiem niezla i zadyma pewnie tez bedzie, ale co z tego jak cala reszta bedzie do dupy :)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2011, 21:20:40 pm wysłana przez _ReD_ »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 30, 2011, 16:06:19 pm »
Moim zdaniem to wyjdzie z tego kolejny badziew typu Underground, czyli nocne, nielegalne wyscigi, dupy i fabula, ktora jarac sie moze pieciolatek. Black Box powinien miec zakaz pracy nad ta seria bo za kazdym razem jest coraz gorzej.

Gra bedzie smigac na Frostbite 2.0, wiec grafa moze byc calkiem niezla i zadyma pewnie tez bedzie, ale co z tego jak cala reszta bedzie do dupy :)

Dokładnie... A co do Frostbite 2.0 to nawet nie wiedziałem, ale o ile urywki na tym "szarpanym" trailerze są z gry, to naprawdę może to nieźle wyglądać...

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 30, 2011, 16:10:19 pm »
Underground był zajebiaszczy, tak samo "dwójka". Fabułę mogliby sobie odpuścić, ale wyścigi nocne w tych grach mi się podobały (a do dresa mi daleko). Joł. :P
PSN ID: WojtqGO

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 30, 2011, 16:47:03 pm »
Moim zdaniem to wyjdzie z tego kolejny badziew typu Underground
Jedynka to najbardziej grywalna czesc serii jak dla mnie, potem stawiam dwojke SE i porsche challenge, ktory sie mocno zestarzal. Za remake underground'a oddalbym nerke :P

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 30, 2011, 17:49:09 pm »
chyba was pogięło. underground to początek zjazdu serii po równi pochyłej. zrezygnowali z pięknych widoków, długich tras i samochodów marzeń - a w zamian za to dali nam golfa i kazali dopierdalać progi i szpachle z tyłu żeby nabijać jakiś idiotyczny wskaźnik respektu. no i nie zapominajmy o błyskających neonach z podwozia, najlepiej zamontować różowe, wtedy odblokuje się następny wyścig :lol: klimat wolności zastąpili idiotyczną fabułą opartą na modzie na jeszcze głupszy film, dorzucili wiejski tuning a to wszystko miało idiotyczny i kompletnie niegrywalny model jazdy, gdzie sunęło się przyklejonymi do ziemi taczkami - a co najgorsze wałkowali to przez kilka kolejnych identycznych części serii. mam nadzieje że 'run' nie pójdzie w tą samą stronę.

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 30, 2011, 20:15:49 pm »
chyba was pogięło. underground to początek zjazdu serii po równi pochyłej. zrezygnowali z pięknych widoków, długich tras i samochodów marzeń - a w zamian za to dali nam golfa i kazali dopierdalać progi i szpachle z tyłu żeby nabijać jakiś idiotyczny wskaźnik respektu. no i nie zapominajmy o błyskających neonach z podwozia, najlepiej zamontować różowe, wtedy odblokuje się następny wyścig :lol: klimat wolności zastąpili idiotyczną fabułą opartą na modzie na jeszcze głupszy film, dorzucili wiejski tuning a to wszystko miało idiotyczny i kompletnie niegrywalny model jazdy, gdzie sunęło się przyklejonymi do ziemi taczkami - a co najgorsze wałkowali to przez kilka kolejnych identycznych części serii. mam nadzieje że 'run' nie pójdzie w tą samą stronę.
Dawno nie grales w Underground 1. Porsche mialo zalosny model jazdy, a mimo to ludzie swietnie sie bawili, Underground mial swietny model jazdy jesli chodzi o arcade, dwojka byla gorsza przez open world, ale dalej ciekawa. Jedynka opierala sie wylacznie o wyscigi, ktore byly swietnie zaplanowane i realizowane, nawet drift mode byl lepszy niz w dwojce, bo trasy byly wezsze, trudniejsze, a takze ciezej zdobywalo sie wysokie wyniki.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 30, 2011, 20:17:23 pm wysłana przez KKRT »

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 30, 2011, 20:22:00 pm »
Underground mial swietny model jazdy jesli chodzi o arcade
Chyba sobie kpisz albo mówisz tylko o pecetach. Toż to chujnia była jeszcze większa niż Midnight Club i widać, że robione pod WSAD ;). Gdzie tam temu do PGRów czy Burnouta.

Maciomaniak

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 30, 2011, 21:31:57 pm »
Porsche mialo zalosny model jazdy, a mimo to ludzie swietnie sie bawili, Underground mial swietny model jazdy jesli chodzi o arcade, dwojka byla gorsza przez open world, ale dalej ciekawa.

Ty chyba gry pomyliłeś, albo nie wiesz o czym piszesz... Porsche miało żałosny model jazdy? Zagraj w to raz jeszcze i zobacz, jak zajebista jest ta gra, biorąc pod uwagę jeszcze, że wyszła w roku 2000. Choć dla mnie Underground jeden i dwa tez były super, później Most Wanted był REWELACYJNY. Osobiście bawiłem się przy nim genialnie. A kolejne części to już spadek kilku klas w dół... Aż do Hot Pursuit, gdzie Criterion dokonało niemożliwego :)

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 30, 2011, 22:05:13 pm »
Porsche miało żałosny model jazdy? Zagraj w to raz jeszcze i zobacz,
Wlasnie w tym rzecz, ze sobie odswiezalem Porsche okolo roku temu i sie mocno rozczarowalem.

że robione pod WSAD Wink.
WSAD ssie ;p

Gdzie tam temu do PGRów czy Burnouta.
Nie gralem, wiec sie nie wypowiadam, na X1/DC gralem tylko w midnight'a i Metropolis Street Racer, oba byly gorsze od U1.

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 01, 2011, 08:09:13 am »
msr gorszy od u1!?!?! ja pier**le, gdzie jest moderacja????

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 01, 2011, 10:08:02 am »
Metropolis Street Racer, oba byly gorsze od U1.
MSR = PGR = ale gadasz ziomek głupoty.

msr gorszy od u1!?!?! ja pier**le, gdzie jest moderacja????
!

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 01, 2011, 11:03:42 am »

Wpis....

A wracając do tematu... Na plus mogę dodać, że w The Run nie będziemy ścigać się TYLKO po miastach, ale także przez całe stany zjednoczone... Pustynie, Lasy itp pewnie będą mile widziane. Na trailerze też nie zauważyłem wieś tuningu... Może jest nadzieja? Może Black Box zobaczyło jak dużo lepszy był Hot Pursuit od ich kaszanek, i trochę zaczęli się wzorować?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 07, 2011, 01:01:08 am »
Będzie beka xD Do tego co zobaczyłem na konferencji mam jeden komentarz:

Stwierdzenie "Twoja stara przeszła Need For Speed'a na piechotę" nabrało sensu!! xD

Gameplay z E3 w świetnej jakości:

LukeSpidey

• J-23
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 07, 2011, 11:03:35 am »
Właśnie nie. Jest słaby. A nowinkę w postaci opuszczenia samochodu wyobrażałem sobie zupełnie inaczej. Tak dostajemy QTE rozciągnięty w czasie. Już raz była taka gra, w której kierowca opuszczał auto, czego wcześniej nigdy nie robił i nie wyszło to grze na dobre.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 07, 2011, 11:16:24 am »
Heavy Rain:The Run 8)

Cudów nie będzie. Najbardziej mnie bawi samo kierowanie samochodem, no bo co tam może gracz spieprzyć jak tam skrypt na skrypcie? Miejsca na mecie się nie liczą, nie ścigasz się z nikim, musisz tylko dojechać do miejsca odpalenia kolejnej animacji... Tak to wygląda na tym gameplayu.

Magiq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 66
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 07, 2011, 11:21:02 am »
Ścierwo

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 07, 2011, 11:27:32 am »
SZIT! I pracowali nad tym 2 lata :roll:

Spidey^

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 07, 2011, 12:14:06 pm »
W końcu coś nowego, rzygam już klasycznymi ścigałkami. Ale Run niestety prezentuje się średnio :/

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 07, 2011, 19:51:09 pm »
Właśnie nie. Jest słaby. A nowinkę w postaci opuszczenia samochodu wyobrażałem sobie zupełnie inaczej. Tak dostajemy QTE rozciągnięty w czasie. Już raz była taka gra, w której kierowca opuszczał auto, czego wcześniej nigdy nie robił i nie wyszło to grze na dobre.

Moja wypowiedź miała odniesienie negatywne do tego trailera tak dla sprostowania :P Bo chyba nie każdy to zauważył :P

Trzeba czekać za rok na NFS'a od Criterion Games... o ile dostaną znowu tą markę w swoje łapki...

prart

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 95
  • PSN ID: prarts
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 08, 2011, 08:00:44 am »
Criterion to niech wróci do Burnouta, bo NFS średnio im wyszedł.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 08, 2011, 13:57:51 pm »
Criterion to niech wróci do Burnouta, bo NFS średnio im wyszedł.

Jak dla mnie... Najlepszy NFS od czasów Porsche 2000... Cały czas w niego gram...

Zresztą recenzje jakie ten tytuł zebrał, też raczej nie pokazują, by to była "średnia gra"

prart

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 95
  • PSN ID: prarts
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 08, 2011, 15:03:32 pm »
Mi zupełnie nie podszedł, sam nie wiem co to było, ale coś mi nie pasowało w modelu jazdy, zachowaniu samochodu, ale przyznaję - grałem tylko w demo.
A nowy, klasyczny Burnout by się przydał.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 08, 2011, 15:22:33 pm »
Mi zupełnie nie podszedł, sam nie wiem co to było, ale coś mi nie pasowało w modelu jazdy, zachowaniu samochodu, ale przyznaję - grałem tylko w demo.

Dwa pierwsze wyścigi w grze... z czego dla uciekinierów bez policji... pomimo, że demko nawet mi się podobało (i tak byłem napalony na tą grę) to uznaje je za porażkę... Wystarczy przejść do drugiej klasy, i już mamy zupełnie inną grę... Polecam dać jej szansę, pożyczyć, wypróbować u kogoś jazdę szybszymi autami w trudniejszych wyścigach...

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 15, 2011, 13:16:58 pm »
http://www.eurogamer.net/articles/2011-06-13-ea-criterion-wont-make-a-game-a-year

Instead, with its Need for Speed franchise EA is employing a two-pronged development strategy, alternating between games made by Guildford-based Criterion and Canadian studio Black Box.

Oficjalnie: Studio Criterion Games i Black Box będą rozwijać serie Need For Speed naprzemiennie co roku...

Czyli w tym roku dostajemy kaszankę od Black Box, a za rok solidnego NFS'a... To nawet ok... Jeden porządny NFS co dwa lata nie jest źle :P

Maciomaniak

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 15, 2011, 14:03:41 pm »
Beznadzieja. Zrobili z Need for Speeda jakiś syf, dorzucili tandetne akcje, multum QTE (zmiana samochodu za pomocą tego, w ogóle wysiadanie z niego w NFSie?!), fabułę i to wszystko z jakimś galaretowatym modelem jazdy i plastelinową grafiką.

Proszę, niech ktoś spali to studio, żeby The Run w ogóle nie wychodził. I dajcie pracować Criterion nad kolejną częścią w spokoju.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 15, 2011, 16:35:22 pm »

Dwa pierwsze wyścigi w grze... z czego dla uciekinierów bez policji... pomimo, że demko nawet mi się podobało (i tak byłem napalony na tą grę) to uznaje je za porażkę... Wystarczy przejść do drugiej klasy, i już mamy zupełnie inną grę... Polecam dać jej szansę, pożyczyć, wypróbować u kogoś jazdę szybszymi autami w trudniejszych wyścigach...

Mi demko wogole nie podeszlo...a full mnie totalnie rozwalil I imo to jedna z najlepszych gier wyscigowych tej generacji
« Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2011, 19:41:41 pm wysłana przez LoNdEk »

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 15, 2011, 16:42:38 pm »
 :o
To już wyszła ta gra!?

Jeszcze nie zdążyłem Shifta- 2 i Hot Pursuita obczaić, a to już kolejna część wychodzi.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 15, 2011, 17:08:46 pm »
:o
To już wyszła ta gra!?

Jeszcze nie zdążyłem Shifta- 2 i Hot Pursuita obczaić, a to już kolejna część wychodzi.

To co wkleił LoNdEk było na temat rewelacyjnego Hot Pursuita...

Spokojnie The Run wychodzi dopiero jesienią... Choć ja tam bym się na nic specjalnego nie napalał... w przypadku Hot Pursuit studio Criterion Games gwarantuje jakość... w przypadku BlackBox'a odpowiedzialnego za The Run... cóż... wystarczy wymienić ich "dzieła" takie jak m.in ProStreet, Undercover, Carbon... :/

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Lipca 23, 2011, 00:26:45 am »

Znowu będziemy zaczynać od szrotów z wystawek.