Ja jestem zajebiście zainteresowany WiiU. Start nowej generacji zawsze śledzę bardzo dokładnie. Swego czasu byłem nawet zainteresowany Wii, wtedy jak wychodziła konsola. Ale jak się okazało, że wcale nie jest 4 razy mocniejsza od GameCuba to moje zainteresowanie opadło do zera.
kolejny odgrzewany kotlet Mario
w tą samą Zeldę, Mariana czy metroida.
dopóki będą Zeldy, mariany i Metroidy
Kilkanascie kilerów? O cholere, o czymś chyba nie wiem. Sprawdźmy jakie to ma exclusivy Wii z wysokimi notami:
Super Mario Galaxy i druga część
The Legend of Zelda: Skyward Sword
Super Smash Bros. Brawl
Xenoblade Chronicles
Metroid Prime 3
i w zasadzie tyle excusivów ze średnią ocen ponad 90%. Raptem 5-6 gier, a jeżeli ktoś nie lubi marianów i spółki to zostaje jedna, dwie gry.
Przyjzyjmy sie temu bardziej dokladnie, piszesz, ze jestes zajebiscie zainteresowany Wii U i byles zainteresowany Wii, pozniej piszesz, ze Nintendo w kolko klepie te same gry na wszystkie konsole i jaka to jest mala ilosc gier z ocenami powyzej 90% a na koniec piszesz, ze twoje zainteresowanie Wii spadlo do zera kiedy okazalo sie ze konsola nie jest 4x mocniejsza niz GCN.
Teraz powiedz mi na czym bazowales swoje zainteresoawnie Wii/WiiU skoro sadzac po twojej wypowiedzi ani gry Nintendo ani przestarzaly sprzet do Ciebie nie trafiaja? Chyba nie powiesz mi, ze dla geir multiplatformowych? Ewidentnie kierujesz sie moca konsoli przy wyborze sprzetu i ocenami gier przy ich wyborze a nie tym, co naprawde oferuja.
Mowiac to prosciej, wazne aby sprzet byl super mocny i mial duzo gier powyzej 90%, nie wazne co oferuja.
Tak to jest własnie z fanami N. Co by im nie wcisnęło nintendo to oni łykają to i ciesza się jak dzieci.
Przepraszam cie bardzo, ale po czym wyciagnoles wnioski, ze jestem fanem Nintendo? Po tym, ze konsola mi sie podoba a slaba moc mi nie przeszkadza? Czy po tym, ze dalem sobie dla picu avek z grzybkiem?
Jestem takim samym fanem konsol Nintendo jak i Microsoftu, Sony, Segi czy NeoGeo. Kupuje wszystkie konsole nie dla ich mocy tylko dla exow jakie oferuja. Majac wszystkie systemy mam pewnosc, ze zagram we wszystkie gry jakie mi sie podobaja. Pamietaj, ze kazda konsola ma swoje wady i zalety, dobre i slabe gry, upadki i wzloty. Kupujac wszystkie konsole mam pewnosc, ze dostaje kazdej generacji to co najlepsze.
Nazywanie mnie fanem Nintendo czy tez (nie mowie ze nazwales) Fanboyem ktorejs z konsol jest po prostu smieszne.
Tak samo jak z fanami Apple, którzy kupują wszystko co ich czczona firma wypuści.
wszyscy fani N ślepo pobiegli by do sklepów kupowac nowa konsolę
Czy ty naprawde myslisz ze ludzie kupuja produkty Apple tylko i wylaczniedla tego, ze daja sie robic, czy tez sa slepymi fanami (to samo tyczy sie Nintendo)?
Ludzie kupuja rozne produkty z roznych powodow, bo ich stac, bo chca miec, bo fajny gadzet, bo chca byc z nowinkami na czasie. Czy twoim zdaniem osoba idaca do sklepu kupic iPhona/iPoda/Konsole sprawdza dane techniczne? Czy twoim zdaniem miliony ludzi daja sie robic Apple/Nintendo na szaro bo sa fanami? Nie, ludzie po prostu o to niedbaja i juz.
Takie rzeczy maja wplyw przy wyborze sprzetu tylko i wylacznie dla ludzi, ktorzy jaraja sie rzeczami od technicznego punktu widzenia, ktore sa super mocne bo inaczej nie kupia.
Wyobraźcie sobie co to by było gdyby Microsoft wypuscic swoją kolejna konsolę, X720 i okazało by się, ze jest słabszy od poprzednika, a kosztuje więcej, a wyróżnia się tylko jakimś nowym kinektem, który lepiej działa od poprzednika. Przecież nikt by nie kupił takiego szajsu. Jakby Sony wydało PS4 i okazało by się, ze konsola jest tylko troszkę lepsza od poprzedniczni, ze oferuje taką samą grafikę ale w 1080p, no to by wszyscy wysmiali Sony i nikt nie dałby sobie wcisnąć takiego przekrętu.
Typowa odpowiedz coby bylo gdyby...
Nic by nie bylo, ludzie kupili by to co chcieli, oczywiscie hardkorowa czesc graczy by sie oburzyla i poszla grac na PC ale swiat by sie nie skonczyl. Wyobraz sobie, ze ja np. takiego Kinecta kupilem dla jednej gry,Dance Central. Warto bylo wydac $150 na sprzet aby grac w gre z jednej seri? Jak najbardziej, bo mialem okazje pograc w najlepsza gre taneczna jaka do tej pory stworzono.
Moze twoim zdaniem ludzie kieruja sie moca sprzetu przy wyborze konsoli ale wiekszosc ludzi kieruje sie tym, co dany sprzet oferuje i jakie daje graczowi mozliwosci i to nie od strony technicznej. Tak samo jest z Nintendo, czy Ty myslisz, ze kazdy kupujac Wii U szuka w niej mocy? Ludzie chca grac w nowe gry przy uzyciu nowego kontrolera (ktory daje naprawde mase radochy i sporo mozliwosci).
Może i jest mocniejszy ale 90% gier wygląda porównywalnie bądź słabiej od tych z PSP.
Zobacz jak sprzedaje sie w Japoni, (tam handheldy sa najabrdziej popularne) gdzie super mocna Vita konkurowac musi z Xboxem. Tak wlasnie ludziom zalezy na mocy sprzetu.
Kilkanascie kilerów? O cholere, o czymś chyba nie wiem. Sprawdźmy jakie to ma exclusivy Wii z wysokimi notami:
Super Mario Galaxy i druga część
The Legend of Zelda: Skyward Sword
Super Smash Bros. Brawl
Xenoblade Chronicles
Metroid Prime 3
Czy twoim zdaniem to jedyne dobre gry na Wii? Czy gra ponizej 90% nie moze byc killerem czy tez dobra? Czy ty wogole masz pojecie o grach w jakie na Wii warto zagrac? Widac jak bardzo interesowales sie grami na Wii, oh przepraszam, zapomnialem, ze twoje zainteresowanie konsola spadlo do zera jeszcze przed premiera bo nie byla 4x mocniejsza niz GCN.
Mala lista naprawde dobrych gier na Wii...
- Super Mario Galaxy 1/2
- The Legend of Zelda TP/SS
- Xenoblade
- Metroid Prime 3
- Metroid Prime other M
- Kirby's Epic Yarn
- New Super Mario Bros
- Super Smash Bros
- Donkey Kong Country Returns
- Tatsunoko vs Capcom
- Sin and Punishment
- Monster Hunter Tri
- Super Paper Mario
- Mega Man 9
- No More Heroes 1/2
- Mad House
- The Last Story
- Mario Kart
- The House of the Dead Overkill
- Red Steel 2
- Fire Emblem
- Epic Mickey
- Tales of Symphonia
I wiele innych
Za 10 lat N wypusci nowa konsolę słabszą od PS2, ale będzie zelda i mario i fani N zaczną krzyczeć, ze przeciez grafika się nie liczy, a tylko "fun" i znowu polecą kupić konsolę za 400 dolców.
Powtarzasz sie...
Kolejne potwiedzenie tego co mówię. Nintendo mogłoby z każdym nową serią swoich geir wypuszczać nową konsolę i znaleźli by się tacy jak red, którzy jak twierdzą "kupilem go dla nowych gier i pada a nie dla mocy konsoli." Czyli dają sobie wciskać kazdy kit, za każdą kase jaki im Nintendo zapoda.
Znowu sie powtarzasz...
Po co mi PC skoro gry na konsolach nie licząc rozdziałki i płynności animacji wyglądają tak samo jak na PC. Poza tym na PC nie da się wygodnie grać.
Slabo jak na goscia co lubi mocny sprzet, wiesz, da sie podlaczyc PC do Telewizora, sa pady i inne urzadzenia pozwalajace komfortowo grac na kanapie czy fotelu.
Swego czasu Wii kosztowało drożej niż X360.
Wii na starcie kosztowało $249.99 , a X360 $299.99.
X360 w 2008 kosztował 200 dolców, a Wii nadal kosztowało 250 dolców
Przeciez to Wina Nintendo, ze Microsoft opuscil z ceny, ah to niedobre Nintendo naciagajace i klamiace ludzi, wyciagacze ostaniej kasy z portfeli.
Bo cenie sobie też gry, a N64 i Xbox oferowały dużo słabsze gry
No nie wytrzymam, slabsze jak? Gameplayowo, graficznie, technicznie? Mowiac o slabych grach na Xboxa nie masz chyba na mysli...
- Halo 1/2
- Ninja Gaiden Black
- KOTOR
- Splinter Cell
- PGR 2
- Forza
- Panzer Dragon Orta
- RalliSport Challenge
I cala masa innych gier ktore IMO wcalenie byly slabsze lol
Dobra, wystarczy juz, za stary chyba na to jestem bo rece mi juz oipadaja i brak sil na dalsze dyskusje