Od dzisiaj rozważam kupno Wii U zamiast PS4.
Unli kupuje i zachwala Androida, Andryush kupuje Wii U. Szukam na necie info, czy czasem w sierpniu nie będzie przebiegunowania Ziemi.
Oglądałem gameplay z Pikmina i mnie urzekł.
No i na prawdę temat gier pokroju Uncharted, Killzone, Watchdogs zaczyna mnie nudzić. Ostatnio grałem w U3 i doszedłem do wniosku że wcale nie ma nad czym tam tak wzdychać. Strzelanie, zabijanie, obecna generacja w bardzo dużym stopniu wyeksploatowała temat.
A moje zainteresowanie Nintendo pojawiło się przypadkowo, jak na NDSie pewnych dzieciaków zagrałem w Mario Kart. Później Master podrzucił mi Pokemony, które wciągają jak bagno
Nintendo odbieram jako powrót do klimatów z dzieciństwa i gry z tej platformy były by dla mnie bardzo ciekawą i pewnie wciągającą odskocznią. Chętnie bym bezstresowo pograł w Pikmina czy Mario. + cieszą mnie informacje o wysokim poziomie trudności w grach takich jak Zombie U.
PS4 też pewnie bym kupił ale później, bo w BF'a, czy GT5 lubię jeszcze pograć
Blokada jest, ale na regiony EU, USA, JPN, na niemieckiej konsoli pograsz spokojnie z netem i ze wszystkim. O oficjalnej obniżce nic nie słychać, ale niektóre sklepy sprzedają taniej. Na amazonie co jakiś czas robią obniżki, a w Polsce np. Ultima sprzedaje obecnie konsolki o kilka stów taniej niż na premierę (bodajże 950 za Basic i 1300 za Premium)
Czym się różnią konsole Basic i Premium?
edit: ok, różnicę już mniej więcej znam. Ten dysk można wymienić w konsoli? Czy te 32 GB w Premium do nie dysk, a jakaś wew. pamięć?? Widzę, że na niemieckim ebay'u można kupić używane Wii U Premium z co najmniej 3 grami w cenie 180-250 €
Jakieś uwagi odnośnie kupna używanej konsoli? ;>