Nier Automata (PS4Pro)Grafika: 7Obraz ostry i czysty, pozbawiony defektów, do tego płynne 60fps przy 1080p. Na plus jeszcze w miarę oświetlenie.
Lokacje natomiast są ubogie w detale, ale z pomysłem np. świetna pustynia czy wesołe miasteczko. Tekstury słabe a sama woda wygląda jakby ją dosłownie prąd kopnął
Wykonanie postaci to poziom gier z poprzedniej generacji.
Jednak w porównaniu z pierwszym Nierem gra nie ma na tej generacji czego się wstydzić, bo w żadnym wypadku nie jest graficzną dramą a tylko średnio wyglądającym tytułem.
Dźwięk: 9+Znów podobnie jak w poprzedniczce majstersztyk, jednak teraz w odrobinę innych klimatach. Voice acting również na bardzo wysokim poziomie, mimo wszystko tych co podkładali głos w jedynce, Automata nie jest w stanie przebić.
Kilka według mnie lepszych utworów:
Zajabongo
Kilka jeszcze w spoilerze.
Grywalność: 8Tradycyjnie zacznę od systemu walki, który jest o wiele lepszy niż w jedynce, powiedzmy takie 7+ i widać jak na dłoni, że nad nim pracowali goście z Platinum. Na początku może wydawać się zbyt prosty, jednak poprzez ulepszenie umiejętności można coś tam sobie kombinować tzn. trzaskać juggle itp. Broni co prawda nie ma dużo, jednak sprawują należytą rolę. Jedna poręczna do szybkich ciosów a druga ciężka do wolnych, ale ze sporym powerem uderzenia. Wykorzystywać można także pada tzn. broń dystansową, która np. napierdziela gradem pocisków itp. W grze dostępne jest także dla jednej z postaci hakowanie (taka gierka ala Galaga), które na początku może wydawać się nudne jednak z biegiem czasu zaczyna się je doceniać bo potrafi zabrać sporo energii z przeciwnika. Fajnie sprawdza się także stosowanie uniku podczas ataku przeciwnika, spamując go można sobie sporo ułatwić rozgrywkę. W tytule tak naprawdę jest masa ułatwień i dla osób którzy chcą sobie przejść bez wysiłku grę mogą na łatwym poziomie wybrać jakby support tzn. auto fire, auto unik itp. Do tego wbijanie platyn za kasą u sklepikarza
Baa nawet podczas pewnych napisów końcowych gdy nie dajemy radę możemy podłączyć konsole do neta i prosić o pomoc. Jednak trzeba przyznać to wyzwanie cholernie trudne jest do zaliczenia samemu.
Starcia z bossami są dobre, ale bez jakiś większych rewelacji. Tak naprawdę jeden tylko był na, że tak powiem wysokim poziomie. Mowa oczywiście o:
pewnej damie w parku rozrywki
Główne postacie to zupełnie co innego, ponieważ nie da się ich zapomnieć. Są to androidy 2B i 9S. Pierwsza to doskonale wyszkolona w walce i seksowna, wręcz urzekająca, ale nie tylko urodą bo także swym głosem, stawiając sobie tylko i wyłącznie jeden cel tzn: wykonać zadanie. Drugi emo chłoptaś, to postać nie tak doświadczona w walce, bo w obrębie androidów jest odpowiedzialny za zwiad oraz hakowanie. Charakteryzuje go także spora ciekawość dotycząca maszyn, istnienia i ludzi. W grze:
Mamy także 3 bardzo ważną postać fabularną. Jest nią android o ksywie A2. To też seksowna laska, ale zupełnie inna z charakteru niż ta dwójka. Jest bardzo cwana i wybuchowa. Więcej nie pisze to trzeba zobaczyć.
Fabuła a raczej
Fabuła.
Znów ten gościu to zrobił hehe tzn. rozjebał na kawałki system!
Zamiast Kojimy teraz mamy Taro Yoko!
Jakby ten człowiek był odpowiedzialny za np. FFXV to nie byłoby narzekań, niepokrytych oczekiwań. Ryo piał by z zachwytu a ja bym, w końcu przeszedł jakieś FF
Nie chce tutaj za bardzo zdradzać powiem tylko tyle.
Początek chociaż dobry w żadnym stopniu nie nastawia grającego na szokery.
Mówiąc początek mam na myśli part 1 i 2
Bo to co się odpierdala w part 3
To
Fabularne Mistrzostwo Świata!!!!!!!!!!! A co z Hideo? Już się raczej nie pozbiera bo Taro przerósł go kilkakrotnie
Natomiast sam klimat chociaż inny niż w jedynce, że tak powiem bardziej blaszany, to też na bardzo, ale to bardzo wysokim poziomie.
Podsumowując:
- ubogie lokacje
- tylko średnia grafa
- różnorodność przeciwników nie powala
- znacznik głównej misji na mapie jakiś taki ch**owy
+
Fabuła!+
Muza!+
klimat+
postacieOgólnie: 8Świetna, bardzo dobra gra.
Strasznie polecam, szczególnie osobą, którzy szukają w grach przede wszystkim odjebanej historii.
Ja chciałbym dać wyższą ocenę, ale mój system nie pozwala