Final Fantasy VII Rebirth
Grafika: 8
Dźwięk: 8
Grywalność: 9
+ Rozwiniecie fabularne względem oryginału.
+ Dość duża mapa świata z mnóstwem zadań pobocznych, np gra w karty czy też misje polegające na zabijaniu potworów gdzie wymagane jest spełnienie jakiegoś warunku, po za główną linia fabularną co znaczenie wydłuża grę przy czym czuć jakiś progres w grze eksplorując dane obszary.
+ Bardzo ładna grafika, czy gorsza od części pierwszej, nie wydaje mi się tudzież wielkość terenów po których przyjdzie nam chodzić to wynagradza.
+ System walki hack n slash i wybieranie komend w czasie rzeczywistym, ciekawym pomysłem było dodanie sekcji platformowych w grze Jrpg.
+ Nie najgorsza muzyka w której występują nowe aranżacje jak i stare z oryginalnej wersji gry.
Ogólnie: 8 +
W sumie to zastanawiałem się na jakie aspekty zwrócić uwagę i wymieniłem chyba te najbardziej które mi się podobały, z gry raczej jestem zadowolmy i czekam na część trzecią. W sumie gra jest zdecydowanie lepsza pod każdym względem od części pierwszej dodam jeszcze, ze grałem na Normal i dla początkującego gracza może być dość trudna, sam miałem problemy z niektórymi bossami, także w porównaniu z FFXVI może być jakimś wyzwaniem i na pewno bardziej przypomina klasycznego Jrpg-a.